Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: vektor(Kapalı Konu Kapalı Konu) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3576

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

bullet Konu: vektor
    Gönderim Zamanı: 15-Mayıs-2012 Saat 08:27

VEKTÖR

VEKTÖR  dizini içindeki dosyalar

Dünya bir gemidir, yoktur yelkeni.. dünyanyn rotasy belli.. güne?e ba?ly olarak yyldyzlararasy uzayda yol alyr.. güne? samanyolu galaksisine ba?ly olarak gök adamyz nereye gidiyorsa o da oraya gidiyor.. sonuçta  “insan” galaksi, güne? ve geze?enimiz nereye gidiyor ise o da oraya giriyor.. diyebilir miyiz ? Demek dünyanyn yelkeni varmy?.. yelkeninin olmayy?yndan kasyt bizim onu istedi?imiz yöne çeviremedi?imizdendir.. dünyayy istedi?imiz gibi döndüremeyiz ama kendimize gelince bu i?i ba?armakta biraz daha ?ansly gibi görünüyoruz.

Kaderimizi de?i?tiremeyiz ama istikbalimizi de?i?tirebiliriz çünkü kader biz ikbalimize yöneldi?imiz anda i?lemeye ve yürümeye ba?lar… istikbal ikbalinin gitti?i yerdedir.. ikbal ise senin kabulün ile ba?lar..

Yaratan, BEN KULUMUN ZANNI GYBYYYM.. diyor.Yani kulum beni nasyl bilirse ben öyle olurum, diyor söz.. Amma bu ?u demek de?ildir.. Tanry koparyldykça meyve ve sa?yldykça süt veren Ynek de?ildir. Tanry körü kürüne yakan ate? ve ?uursuzca y?yk saçan güne? de?ildir. Tanry yukaryda saydy?ym canly ya da cansyz NESNE olmady?y gibi naksyndan kurtulamayan ve kasryndan syyrylamayan KYMSE dahi de?ildir. Nesneler ve kimseler Tanrynyn kulu oldu?u halde, ko?ulsuz ve kuralsyz  Salt Sonsuzlu?un Sahibi olarak tüm kullaryndan varly?yny ve birll?ini  yansytabilir  ve yankylayabilir.  

Kelamyn ötesinde isimleriyle  kudretini ve ilmin berisinde syfatlaryyla rahmetini kullaryna YRADELERY kadar tanytyr, bildirir, sevdirir. Geçerli son dini,  yürürlü son kitaby ve ahir zaman  rasulu  Hz. Muhammed Sallallahü Aleyhi  Vesselam, buna ?ahid-i sadyktyr.

Yrade iki ?ey ile yol alyr, biri kendisinin hikayesi ikincisi ba?kasynyn hakikaty.. hakikata hakka götürmedikçe, hikayesini dahi hakikata götüremez. Ancak hikayesi yalandan ve yanly?tan syyrylmadykça do?ruyu ve gerçe?i de bulamaz.

Demek iradenin amacy kendini aryndyrmak ve aryla?tyrmaktyr. Bundan ötesini arady?yndan önce toz sonra köz, gaz sonra töz sonra “öz-ne ?”  Olur. Bu “x” de soru halinden öteye de gidemez.

Arylar baly buldu?u gibi, ara?tyran yari bulabilir. Ancak yary aydynlaryn bu sonuca ula?abilmeleri için di?er yary aydynly?y da eri?meleri gerekiyor.

Çünkü tek kanady olan hiçbir zaman uçamamy?, eri?ememi? ve varamamy? ve aramalaryyla kalmy?lardyr.  Birlik yarymy tüm ve yanlylary bütün saymak de?il, yarymlary bütünlemek ve parçalary tümlemektir. Yoksa yary haliyle gümler gider. Hiçbir ?eyi beninde byrakmayanyn ise burasy ve yarasy  ile alakasy yoktur. 

Onlar susuz, biz konu?uruz.

Yaratan’yn galaksiye, güne?e, gezegenler için bir çizgisi oldu?u gibi biz gezginler içinde çizdi?i bir yazgysy vardyr ki bu çizgilere  ve yazgylara kysaca KADER diyorlar. Nesnelerin çizgileri ile kimselerin yazgylaryna kysaca VEKTÖR adyny verdim. Bu vektör terimini vakti hatyrlatty?y için çok sevdim. 

Müminlere de salat VAKYTLERDE kitab edilmi?tir. Bu salat / namaz ve vakit / zaman döngüsünün meki?iyle mümin ömür kitabyny dokur. Dokumazsa okun ucu ahirette ona dokundurulacaktyr. Y?te ya?amynda boktan ba?ka bir i? üretmek ve türetmek durumunda olan mü’min okuna yani vektörüne dikkat edecektir.

Vakit ve vektör yani ok.. syrat ve yol.. istikamet ve do?rultu.. yolun okunun do?rultusunu yani vektörü, iki yany belirler.. aktörler ve faktörler.. yani nesnelerin çizgisi ile kimselerin yazgysy yani maddenin sureti ile mananyn ?ekli…  ?ekl’in ve Süret’in arasyndaki vektör dahi  “mimSElam” tamga’synda bile?kelenir.

Ki buna RIZIK denir.. yani bu i? bir ?ans oldu?u kadar da rizikodur.

Bize dü?en bu ryzky nesnenin yasalaryna ve kimsenin yasaklaryna uygun kararlarla YNFAK etmektir.

Bize geleni size verdi?imiz gibi sizde geleninizi bize verecekseniz ki ben ile senlerden biz ve siz çyksyn.. Çünkü selam önce “N” ya  yani “Biz”e gelir. Rahmet muhtaç olan çoklu?a iner. Rahmete en çok kim muhtaç ise ona iner. Bu yüzden bu sefer de ferde ve nebiye iner ümmete yayylyr. Hususi ryzyklar ferde iner ve  umumi infaklar cemiyete da?ylyr. Bu yüzden uygarly?yn  katkycy  ve katylymcysy  nebiler ve dâhilerdir. Ümmet ve be?eriyet ise onu korur ve sürdürür. Sonuçta tüm esma hüsna olduktan sonra fenâ,  bekâ bulur.

Vektör.. aktör.. faktör.. proje.. plan.. pro?ram.. kontrol.. koordine.. parti.. mesaj.. misyon.. master.. vizör.. BU TERYMLER bu gün dünyany döndürenlerin ördükleri ve gördüklerini ibare ve ifade  eder görünseler de bu anlatymlar ve  anlamlar ister Yngiliz dili ile uygulansyn ister arap dili ile uyulsun sonuçta hepsi YARATANIN nesnel sekeri ve YARATILANIN  kimsel mekeri içinde ortak ve mü?terek bir tekeri döndürmektedir.

Siz  ya da biz bu Teker’e nasyl bir katky yapyyorsunuz ?

Önce ek-erek.. hedef ve ve erekleri birbirine eklemek suretiyle üreterek, sonra tüketerek, sonra türeterek… e?er gözünüz ve kula?ynyz gy?ave’len-memi?.. niyet ve nazarynyz huda’lan-mamy? ise bu bary? içindeki sava?yn,  ister bu bary?ynyary? içindeki synavynda olun her gün zarar içinde oldu?unuzu görürsünüz.

Bu zarardan kurtulmak mümkün olmasa bile en aza indirmek için bir ?eyler yapmak zorunda hissedeceksiniz dir ki bunun en hafifi HALKA kar?y  unutmanyzy ve yanylmanyzy azaltmak, en a?yry  HAKKA kar?y küfrünüzü ve kizbinizi artyrmamaktyr ki Sure-i Asr  bunun ilkine halky temsilde  SALAHYYET ikincisini hakky tebli?de  VASYYET adyny veriyor.

Bunu nasyl yapacaksynyz ?

Ben bunun kestirme yolunu ?öyle buluyorum.. halka içerikli bilgi verMEmek suretiyle onlary DÜZELTMEYE çaly?myyorum. Böylece kendimi düzeltmeye imkan ve fyrsat buluyorum.

Çünkü herkes ihtiyacy olan parayy buldu?u gibi muhtaç oldu?u bilgiyi de bulacaktyr. Yhtiyacyndan fazla olan bilgi ve parayy ihtiyacy olanlara da?ytmak olan ZEKAT ile yukaryda seçti?im TEZKYYE yolu birbirinden farklydyr.

Benim tezkiye yapmam zekat borcumu yok saymam anlamyna gelmez ve yediklerimin, dediklerimin, yaptyklarymyn ve ettiklerimin sorumlulu?undan da kurtarmaz.

?imdilik bin yyllyk projeme katky da bulunacak, ?ekil ve suret arasyndaki “mimselam” çizgisinden geçecek  akyllylary aryyorum.

Yazerlik yapmak yanynda “yazar”lyk yapmamaya  çaly?makla.. e?er uyur gezerlik yapmyyorsam bedenimin çizgisi ile ruhumun yazgysy ?u vektörün aktörlü?ünü ve faktörlü?ünde ilerliyor.. amacym, gördü?ümüzün aslynda ördü?ümüz  oldu?unu tüm masterlere duyurmak süretiyle SÜPERVYZÖR’e nankörlükten kurtulmak ve kurtarmaktyr.

Bu arada kazandy?ymyz ücret ve vazifeleri korumak ve arady?ymyz hizmet ve farizeleri  bulmak için  etkin, içten ve gürden olmaya GAYRETLE çaly?mak ve HYMMETLE çabalamaktyr.

… satyr çizmeyi, salat ilerlemeyi ve vektör line’nyny durdurdu.

Ve üç noktadan sonra yine ba?lady…

Sa?lycakla kalyn.

OSMANZYYA

DUYURU

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE

semantik / anlambilimsel / MAANΠ yetersizliklerim

için düz yazydan özür dilerim.

UYARI

Düz yazy bahane.. ?emalar ?ahane.. yazynyn dizinindeki tablolary  izledi?inizde imgelemi? ve irdelemi?te olacaksynyz isterseniz.. böylece emellerinize nail olacak ilmi AÇIKCA görmü? ve hatyrynyza sail olacak iradeyi SEÇYKCE örmü? bulunacaksynyz.

http://sites.google.com/site/yontembilim/

http://sites.google.com/site/insanilim

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/

http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/

http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/

http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/

www.yontembilim.com

www.insan-bilim.com

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla