Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: insanbilim Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3110

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: insanbilim
    Gönderim Zamanı: 22-Haziran-2021 Saat 13:43
 

 

 

beserin medeniyeti

 

İNSANIN PARÇALARI

Ben ve benzeri ve başkası..

Ayn ve misil ve gayr..

Nidd ve MED ve Zıdd

Küçuk ve orta ve büyük..

Küçuk ve eşit ve büyük..

Falan ve ara ve filan..

Çokluk ve denklik ve azlık

 

İNSANIN PARÇALARI

Buradaki yapı INSAN.. insandan ISLAM çıkarmak samimi haml ve hukumde.. sâfi bir salah.. vâlid etmekle.. ciddi arzu ve talebden .. hâlis.. bir silah.. istihraç ve istinbat yapmakla olası.. ancak olanakları anlamaya elli yılımı verdim.. yirmi yıldirda olasılıklarimi degerlendiriyorum.. lakin tüm yeteneklerimin becerilerine rağmen insanbilimde başariyi yakalayip YÖNTEMBILIM yetkisini alamadım.. dediğimi anlamak istiyorsaniz Bozkurt GÜVENÇin INSAN ve KULTUR unu okuyunuz

 

Avrupanin Antropolojisi bilimi ve Amerikanin kültür disiplini her ne kadar ozdeşleştirilmeye çalısılsada.. bizim insanı kamilimiz de goklere çikartılsa da.. biz insanlar bilimimizi başkalarinin eline bırakamayız.

Çunku insan olarak her birimiz tek başina bir âlâmetiz.. başlıbaşina bir dunyayız. YBA ile yapacağimiz INSANBILIM ne antropilojidir.. ve psikolijidir.. ne sosyolojidir.. ne külturel ( kulturleme.. külturlenme.. kulturleşme) sureçlerdir ve ne de insanı kamil olmaktir.. sadece INSAN olmaktır.

Olmuşsan islam da olabilirsin.. mason da olabilirsin.. marksistte olabilirsin. Aksi halde.. gördugun gibi dikiş tutmuyor.. ben tutturamadim.. demek ki "insan" olamadim. Zaten bu asrin tanrilarini insan olmaya çağırmak zordur be..

 

 

BİR İNSAN

 

 

 

 

Alen Delon'un (Alain miş) adını çok duyardım ama kendisini hiç seyretmemiştim çocukluğumda.. şikayet ettiği dünyayı kendi kuşağı ve kültürü doğurdu.. neden yakınıyor ki.. para ve söhret alırken iyi idi de şimdi kalmayınca mı kötü oldu.. inanın tekrar eski gençliği verilse.. yine aynı şeyleri yapacağından hiç kuşkum yok...

 

EKŞİ SÖZLÜKTE ŞÖYLE diyorlar: Escort boy oldugu zamanlarda uzerine yapisan biseksuellikten hicbir zaman gocunmamis, hatta bunu kullanarak pek cok yonetmeni ayartmis, onlarin guzide filmlerinde guzide roller kapmis fransiz jon. garsonluk yaptigi bohemian mekanlarda jean claude brialy ve simone signoret ile tanismis, onlarin sayesinde sohret olmustur. quand la femme s’en mèle filmi icin delon'u david o selznickden kapan yves allegrét onun icin "alain delon icad olunmus bir guzellik degil, kesfedilmis bir guzellikti" der. sinemada kotu cocuk ya da kiralik katil olusu da tesaduflere bagli degildir. eski bir gangsta'dir bay delon. her ne kadar kiralik katil olmadiysa da fransa'nin eski somurgelerinde cikardigi savaslarda parali asker olmustur." Şimdi böyle bir adam bu günden yakınıyor... ancak şu belli ki islamlık bozuldu ve insanlık inşa edilemiyor.. acaba.. öyle ise.. daha insanlık inşa edilmedi ki insanlık olsun diyebilir miyiz ? Ya da insanlık kemalini Hz. Muhammed ile buldu.. bundan sonra sürekli aşağıya gidiş ile uygarlık ve insanlık çökecek mi ?

 

 

Beşerden önceki cin medeniyetinin en kötüsü belli oldu.. Şeytan-ı Lain.. A projesinden sonra ortaya çıkan B projesindeki insanın da en iyisi belli oldu.. Muhammed Aleyhisselatü vesselam.. çünkü son nebi.

 

Peki cin medeniyetinin en iyisi ile beşer  medeniyetinin en kötüsü kim ? Bu ben ile sen olabilir..

 

Bu konularda bilinmeyen o kadar çok ki.. her gurup kendi reisinin en iyisi olduğuna inanır.. öyle olmasa zaten gurubunda bulunmaz.. hizbinde yer almaz ve mezhebinde yürümez..

 

Bütün bu hesaplar ve ihtilafların mahşerde görüleceğine inananlardan isek.. bizim en iyi olmak ve iyi kitabı yazmak için gayret sarfetmemiz gerekir.. Allah bizi ve sizi  iman ve Kur'an ve islam hizmetinde salik sabit ve daim etsin. Amin.

 

Osmanziya 22.06.2021 İzmir

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Düzenleyen osmanziya - 22-Haziran-2021 Saat 13:58
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk