Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: medeniyet Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3284

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: medeniyet
    Gönderim Zamanı: 19-Ağustos-2021 Saat 12:22

Medeniyet Tek dişi kalmış canavar mı ?
Evet.. bu hazır medeniyet kıçımızı bile yıkamayı öğretmedi.. ancak sıçmak için şahane klozetleri icad etti.. onun sayesinde hem yorulmadan defi hacet ediyorum hem bu yazilari çagdaş kagit ve kalemle ANINDA yaziyorum ANINDA okuyorsunuz.. demek ki dilin.. dinin.. kulturun.. uygarligim yapacagı işler ayri ayri.. uygarligin yapacagi dinden.. dini yapacaği uygarliktan beklenmemeli.. dilin yapacagi kulturden.. kulturun yapacağı dilden ve bilimden istenmemeli.. bunun için kendimizi..dili..dini.. kulturu ögrenmeli.. medeniyete daha saglam yol ve daha sağlikli yön vermeliyiz.



          
     

M E D E N İ Y E T

MEDENIYET    dizini içindeki dosyalar

20210819_122055_MEDENIYET.rar



Bu dizin içinde üç alt dizin bulunur.
Toplam 32 dosya (tablo) yer akmaktadır.


Rahmetli Cemil Meriç bize Medeniyetin hars ve umrandan ibaret olduğunu öğretti.. Ben de bu medeniyette en son dinin İSLAMİYET en son ideolojinin de MARKSİZM olduğunu öğrendim. Marksizme ise Müslümanlara muhalif olan Masonların icad ettiği Kapitalizmin yol açtığını anladım. Sonuçta bu gün itibariyle birbirine muhalif olarak doğan müslamanlar, masonlar ve Marksistlerden ibaret aydınların İDEOLOJİLERİ insanı insandan uzaklaştırmakta olduğunu insafı olan insan görür.

O zaman din ve ideoloji gibi dil ve teknoloji de bir çeki düzen vermek zamanı. Bunu da bu dördünü ortaya koyan İNSAN yapacak.. kainatı ve insanı Tanrı yarattı ve yaptı ise teknoloji ile ideolojiyi de insan yarattı ve yaptı.

Elbette TANRI’nın yapması ve yaratmaı ile insannın yarataması ve yapması arasında bir fark var.. Tanrı için hakiki olan insan için mecazidir.. insan için hakiki olan Tanrı için mecazidir. Bu kadar basit. Öyle ise ilk öğreneceğimiz husus mananın ismi ve harfi olanı ile lafzın hakiki ve mecazi olanı.. bunu anlamadıktan sonra başka ne söylersen söyle.. anlamayacaklar.. yanılacaklar ve eleştirecekler ve kendilerini haklı sanacaklardır sonra HAKK nedir dersen apışıp kalacaklardır.

Bir senaryoya katıldım.. cenaze evindeyim.. bizler hapır hupur pide yiyor ayran içiyoruz.. cenaze sahibi arkadaşlar içinizde fatiha okuyacak biri var mı diye sorunca hiç birimiz bilmediğimizden aval aval adama baktık.. aynen bunun gibi semantikte mana-yı harfi ile mana-yı ismiyi bilmiyorsanız.. sentaksta beyan-ı mecaziyi ve beyan-ı hakikiyi bilmiyorsanız.. anlamı ifade ve anlatımı ibare etmenin.. mahiyetine eremez ve muhtevasını bilemezsiniz.

Dediklerimi anlamıyor olabilirseniz.. olabilir.. bende anlatamıyor olabilirim.. ancak anlamak ve ifade etmek.. anlatmak ve ibare etmek.. kolay bir iş değildir.. ancak kemale giden yol.. tamama yönelen yön.. dili ve dini öğrenmeye girişmekle başlar.. dili ve dini bildiniz mi kültürü öğrenirsiniz.. kültürü öğrendiniz mi medeniyeti ve uygarlığı bilirsiniz.. bu yazının ekinin tablolarında kültür anlaşılmaya ve anlatılmaya çalışılmıştır.

    

Bilgi, sevgi ve sağlıcakla kalınız. 18.08.2021


OSMANZİYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim


http://sites.google.com/site/yontembilim/
http://sites.google.com/site/insanilim

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/
http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/
http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/
http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/
www.yontembilim.com
www.insan-bilim.com


     
     

     



Düzenleyen osmanziya - 19-Ağustos-2021 Saat 13:23
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk