Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: ortak dunya Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2936

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ortak dunya
    Gönderim Zamanı: 10-Kasım-2021 Saat 00:25




Değerli bir Kardeşimiz ne kadar insan varsa hatta ruh varsa o kadar dünya bulunur dedi.. bende dedim ki GENEL ve ORTAK bir dunya olmasaydı.. gelişen bilim ve genişleyen hukuk olmazdi. Dil bilime ve din hukuka intikal etti. Hikmet ve ahlak ise gelecegini bekliyor.. bu da bilgi toplumu ve hukuk devleti sürecini istiyor.
Dostlar ve arkadaşlar sevgilerinin kanıtı bir birlerinin kusurunu nezaketle eleştirir ve eleştirilerini olgunlukla karşılar. Dost ise bunu aralarinda çozerler.. Arkadaşlarsa başkalarini katarlar ki onlara da ders olur.. diye düşünuyorum. Her iletişimin hem nesnel hem de kişisel tarafı olur. Dileyen iki taraftan birine ağırlik verebilir. Orta yolu ikisini dengelemektir. Ben dengeyi kaçirdim.. surekli izleyen iki arkadaşimi dost bildim.. lakin sayfamda eleştirdim.. özelden eleştirmedim. Başkalarini da ornek olsun istedim. Yanlış yaptım. Yoldaş.. dost.. arkadaş.. herkes.. dört kategoriyi tefrik
Eyvallah.. teşekkur ederim. Yaşam bizi sürekli egiten bir mektep.. kusurlar ve hatalar da onun enstrumanlari. Bunu Osmanziya sayfasinda bir tabloda özetleyecegim.
Mal ve hizmet sunumu ve fazilet ve kemalat serimi bir vetire ve vesile.. hacatın gereksinimi ve harratın arayışı insani hedefler ve gayeler peşinde koşturur.. ancak erekler ve amaçlar ile arzular ve talepler.. meramlar ve maksadlar.. rızalar ve emeller.. hep birbirine karışır.. çünkü dinin anlamıni aramak ve dunyanin anlatımini bulmak ve dili anlamak kolay degildir.

Zaten dünyada çok yalın değil.. oldukça karmaşık.. hatta dünyayı bir kaşığa benzetebiliriz.. bir kaşığın içine her türlü çorba ve her çeşit sulu yemek doldurulabilir. Nasıl mı ?


1.iç bükey ve dış bükey arasında öklid düzlem geometrisi var;
2.< = > ; matematiği var..

3.teleskop ve mikroskobun okuler ve objektif dışında gözlerimizin gördüğü dünya var ;
4.Kuantumun MİCRO dünyası ile izafiyetin MAKRO dünyası arasında Newton fiziğinin geçerli olduğu dunya..
5.Bir de sonsuzluğu büyüten ve özgürlüğü küçülten özel dünyanın yanında hepimiz için ortak dünya ki

bunun için; Değerli bir Kardeşimiz ne kadar insan varsa hatta ruh varsa o kadar dünya bulunur dedi.. bende dedim ki GENEL ve ORTAK bir dunya olmasaydı.. gelişen bilim ve genişleyen hukuk olmazdi.
İşte böylece dil bilime ve din hukuka intikal etti. Hikmet ve ahlak ise gelecegini bekliyor..
Bu çeşitli dünyaların dengesini sağlamak ve aklı ve kalbi bağdaştırmak ve bireyin ve toplumun uyumumuna sağlamakta bilgi toplumu ve hukuk devleti sürecini istiyor.
DEDİM.. işte bu kaşık.. METRİKSTE bükülen kaşık.. ;)
Şimdi bu yazıya ekli dizinlerinde tablolarında bu “kaşık”ı betimleyeme çalıştım.. AŞK ile.. yoksa yapılamazdı..

Osmanziya10.11.2021

20211110_002525_ORTAK_DUNYA.rar
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2936

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasım-2021 Saat 00:47

UYGARLIĞIN düşünce.. dil.. din.. bilim.. ahlak ve kültür tarihine vakıf olsaydınız bunun cevabını kendinizde bulabilirdiniz.. sadece bir örnek vereyim: TEL-O-MER sözcüğünü biliyorsunuzdur.. bilmiyorsanız halep orada ise google burada.. arz ve tul.. enlem ve boylam demektir.. tul boylam ve uzunluk demektir.. ömür uzunluğunu tayin eden kromozom uçlarının ismi nereden geldi hiç düşündünüz mü ? Earth yani ARZ sözcüğünün nereden geldiğini düşündünüz mü ? nükleer sözcüğünün nüveden ve tenevvü sözcüğünün nüveden çıktığını hiç düşündünüz mü Siğrid Hunke'nin İSLAM GÜNEŞİ kitabından haberiniz var mı daha bunun gibi kaynaklara bakarsanız UYGARLIKLARIN birbirini takip ettiğini bu gün kü uygarlığın temelinde islam uygarlığı bulunduğunu ve islamın ilk dört yüz yılından sonra düşünmeyi ve hikmeti ve felsefeyi durduğunu ve son üç yüz yılda düşünceyi ve bilimi ve hukuku dondurduğunu biliyorsanız.. uygarlıklarında bir ÖMRÜ olduğunu bilirsiniz.. sizin gibi din değil dincilik (orta çağcı) yapanların.. bilim değil bilimcilik yapanların çağının (yeni çağcı) geride kaldığını.. boynunda kravat dahi taksa geçmiş çağların KALINTISI olduğunuzu görürdünüz.. bu sayfada düşünen insanların ve müslümanların seçkinleri (her ne kadar onları kıyasıya eleştirsemede) bulunuyor.. gelecekte ki çok güzel başarılara imza atacaklar..

Her birimizimin..ister beşeri ister ilahi olsun.. her anlatımi anlamlandirma ve anlama hakkı bulunur ve metni yorumlama yetkisi vardır. Böylece elde ettiği bilgileri uygulama ve buyruklara uyma sınavı ve yarışı da söz konusu olacaktir.
Zaten dinin mahiyeti yorumdur.. zaman geçtikce bu yorumlar artar.. en yaşli museviligin 400.. ondan sonraki iseviligin 200.. bizim 100 fırkamiz ( hizbimiz partimiz ) bulunuyor.
Fırkalari eleştiren bir yorumu birakirsak 700 yorumu dogal ve normal gormeye başlariz.
Çünku hepimizin ( museviler ve iseviler dahil ) sorumlu oldugu tek bir ortak DIN ve fakat her birimizin yukumlu olduğu ve insanlar sayisinca YOL bulunur.
Ilki için iyya ke na'budu.. ikincisi için iyya ke neste'in.. diyoruz. Ibadet ve istiane..riza ve ilâ.. ittiba ve itaat.. teslimiyet ve islamiyet.. kubiyet ve akrabiyet.. velayet ve risalet.. tum esrarı şeriati ANLAMAK kolay degildir.
Bununla beraber dinin kulfet ve teklif sorunu.. yolun mes'ele ve mesuliyet.. konuları zamanla aydinlacak.. ilahi ve semavi dinler birleşecek.. kitabin nuzulu ve nebinin rusulu.. imami mubin ve kitabı mubinle ANLAŞILACAK..
Ancak bu gun için TIKANMA noktasina geldik.. ancak bir gun açilacak.. İnşaallah. Yeter dilin dunyayı belirledigini ve dini tanimladigini.. tum sorunlarin DILIN kötu ve kullanilmasindan kaynaklandigini anlayalim. Kendimizi bilelim ve insanı tanıyalım.


osmanziya 10.11.2021 00:49
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk