Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: ideolojim nedir ? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3308

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ideolojim nedir ?
    Gönderim Zamanı: 04-Şubat-2022 Saat 09:22

http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1789&PN=1


BİRİCİNCİ BÖLÜM


İDEOLOJİ

“İnsan olarak doğdum.. kendimi bir dil içindi buldum.. insaniyet-i kübra olan islamiyete gidiyorum.” Osmanziya


İD.. İDE.. İDEOLOJİ

“İd” madde ise “ide” mana demektir.
İdeoloji ise maddi ve manevi bütünlüğü olan bir fikir ve İDDİA demektir. Çoğu zaman bu davet ve çağrı bütünlük doğruluk ve gerçeklik anlamında kullanılsa onun totoliterliği ve otoriterliği bütünlük ve birlik yerindelilik ve yararlılık ve yetkinlik olarak görülmemeli.. eksik ve yanlış yanlarıyla o belli bir zaman içinde “işe yarayan” insanları etrafında toplayan dinler, felsefeler, doktrinler.. mezhebler.. meslekler ve meşrebler demektir.

Genelde yazılarımda teknoloji ve ideoloji fena halde çatarım.. sanki benim kendi ideolojik bulunmuyormuş gibi…

Bir vesile ile Değerli bir Kardeşime yazdım: Anlatımlarının dört tarafı vardır:

1.Yöntembilim, analitik düzlemin metodik kullanımını içeren hızlı anlam sürücüsü ve kolay anlatım aygıtına ilişkin günlük dilin düz yazısıyla yapılan reklamlar ve tablolardır. Bu çalışmayı facede Osmanziya Osmanziyaoğlu ismiyle on yılı aşkın yapıyorum.

2.insanbilim, soyut olan YBA (Yöntem Bilimsel Analiz) uygulamasıyla ortaya çıkan insanın bilinmesine ilişkin içeriklerdir. Bu çalışmaları da face de Mustafa Buğuçam ismiyle yürütüyorum.

3.islambilim, YBA uygulamasıyla ortaya çıkan insanbilim'e ilişkin çalışmalarıda Dinnur YAŞAR ismiyle yayımlıyorum.

Ve burada söz konusu olan DÖRDÜNCÜ TARAFIM:

4.On yıldır face de.. 20 yılda nette www.yontembilim.com sayafamın FORUM kısmında yaptığım YBA reklamı ve propagandası mahiyetinde içerikerle ortaya çıkan siyasi ve seksi.. meraklı ve gizemli yazılarda ortaya çıkan İDEOLOJİM.


Bu ideoloji haliyle ESKİ DİNLERİN yani Musa ve İsevi ve Muhammed Aleyhisselama indirilen Tevret, İncil ve Kur’an-ı Mu’ciz-ül-Beyan’a dayanın üç, iki ve binbeşyüz yıllık geçmişe dayanan hukukların ortaya koyduğu ideolojilere ki bunun anlamı Yahudilikteki 400 Hristiyanlıktaki 200 Müslümanlıktaki 100 mezhebe uymayacaktır. Keza son üç yüz yıllık geçmişteki eski semavi dinlerin müntesiplerinin çağının ve dünyanın bilimsel ve hukuksal sorunlarını çözememekten kaynaklanan yeni dinlerin ekonomik ve politk çözümleri olan Nasyonalizm (Türkçülük, Kürtçülük).. kapitalizm (Masonluk) ve sosyalizme (Marksizm) de uymayacaktır.


Çünkü eski yeni ve dinlerin totaliter ve otoriter ideolojileri insanın ortak değerleri olan dil ve din ile emek ve özgürlük değerlerinin gelişeceği BARIŞ ORTAMINA sürekli tehdit etmektedir.

İki dünya savaşının arasında 20 yıl.. son dünya savaşından itibaren de, NÜKLEER SİLAHLARIN CAYDIRICILIĞI nedeniyle 80 yıl geçti.. buna karşın içten içe düşük yoğunluklu konvansiyonel silahlara yapılan küçük savaşlar ve teröristleri taşeronluğu ile yürütülen operasyonlarla gizli holokost uygulanmaktadır. Yetmiş yaşımın kırk yılı bunların haberleriyle geçti.

Bu soykırım uluslararası hale getirilerek son iki yıldaki pandemik uygulamalarla 8 milyar dünya nüfusu Vastfelya anlaşmasında sınıra yani 500 milyona indirilmek istenilmektedir.

Bu iddialar KOMPLO teorilerin bir parçası olarak olarak görülse bile TEKNOLOJİNİN (makine) etkisiyle insanı giderek doğaya yabancılaştırması ve dinleştirilmiş felsefelerin veya felsefeleştirilen dinlerin yani İDEOLOİLERİN (zamine) etkisiyle giderek insanın insandan uzaklaştırılması artık göz ardı edilememektedir.

Bunun nedeni geçerli olan bilimsel paradigmada ve yürürlü olan dinsel doğmada yatmaktadır.

BİLİMSEL PARADİGMA: Gerçeğin MONİST olarak olarak görülmesidir. Oysa bu günkü çalışmada gerçeği dar, orta ve geniş anlamda DÜALİST olarak gösterdim. Gerçek monist hale getirildiğinde SALT ‘laşır ve böylece günlük dilin, bilimin ve felsefenin konusu dışına çıkar bir DİN ve İNANÇ haline gelir. Oysa YBA gerçek monist olarak örüleceğini değil düalist olarak örüleceğini öngörür ve büyük resmin birileri tarafından değil her birimiz tarafında örülebileceğini varsayar.

Bilimsel kuramlar dinsel hale getirilip toptan kabul ve toptan red haline getirilmesinin BİLİMSELLİKLE ilgi bulunmaz. Sadece bilmeyenleri USSALLIKLARI ile avlar. Bu sav benim saltı inkar ettiğim ve tanrıyı nefyettiğim anlamına gelmez. Sadece boş boşu yapılan tanrı tanırlık ve tanrı tanımazlıktan kurtulup TANIRLIĞA geçmeyi oradan TANIKLIĞA çıkmayı öngörür.

Dil bilime ve bilim hikmete intikal etmiştir. Din hukuka ve hukuk ahlaka dönmüştür. Hahamlar ve papazlar ve hocalar.. seks pazarına eşlik eden din pazarı oluşturmuşlardır. Bunun için akıllı Müslümanlar tarafından kurulan bir kitabevi ile Tevrat ve İncil ve Kur’an TEK KİTAB olarak basılmalı.. halk dini metinlerle doğrudan buluşturulmalıdır. Çünkü artık CEHALET büyük ölçüde aşılmıştır. BİLGİ ise tek tıkla herkesin erişimin açılmıştır.


DİNSEL DOGMA: ilk kitap bende sizler deccalsiniz.. gayimsiniz.. hayvansınız insan değilsiniz savı ile son kitap bende sizler kafirsiniz, müşriksiniz ve şeytansınız savıdır.

Artık pek çok görüşü ve düşünceyi ve dini ve felsefeyi ve ideolojiyi eskiden bu kadar geçmiş ve tarih karşısında bu iki sav arasındaki çatışmanın anlamı kalmamıştır.. İbrahim ve musa ve isa Muhammed aleyhisselamlar arasında geçen ortalama 600 senelik süreden iki kattan fazla süre (3610, 2022, 1443) geçmiş ve eşyayı eskitmiş ve eşhası yaşlandırmış ve fikirleri bayatlaştırmıştır.

Geçmiş tarihi birikimden anladığımız kadariyle bir semavi din 600 yılda geçerli ve yürürlü olmaktan çıkıyorsa mevcut semavi dinlerin İTİKAD ve AHLAK esasları dışındaki İBADET ve AHKAM hükümleri cari ve meri olmaması gerekir. Son din, son nebi, son kitab ve son çağrıdan sonra yeni bir nebi ve din olmamalıdır, ancak yeni bir ideoloji ve fikir ve iddia olabilir.

Son din olan İSLAMİYET’in ise KUR’AN’da meknuz olduğuna ve oradan çıkarmamız gerektiğine de şu Ali İmran suresinin ilk sayfasındaki ayetleri ortaya koyduğu muhkem ve müteşabih doğrular ve gerçekler METODOLOEJİ’si işaret ve davet etmektedir.. diye düşünüyorum.

Bilim suresi olan Ali İmran ile hukuk suresi olan Bakara arasında bulunan Ali İmran suresinin ilk sayfasındaki METODOLOJİ açık ve seçik olarak Kitabın FURKAN fonksiyonuna işaret etmekte.. Kur’an ayetlerinden farklı TEVRAT ve İNCİL ayetlerini ilga ettiğini yani geçerli ve yürürlü olmaktan kaldırdığını düşünmekteyim. Bu yüzden tek bir kitabta birleşeyemen Musevileri, İsevileri ve 1400 sene sonraki Müslümanları AZAB-I ŞEDİD ile tehdit etmektedir.

Azabı azim kafire, azabı elim münafığa, azabı mühin Hz.Muhammedin nebiliğine itiraz edenlere yöneltilmesi gibi AZAB-I ŞEDİD bu zamanda bilimin iktisad ve hukukun adalet AYETİNİ görmeyen, bu gün Müslümanlık dediğimiz islam dünyası da dahil olmak üzere bütün rasuli ve kitabi dinleri hedef almaktadır.

Sanırım kırk yıldır onlar bizim canımızı yaktılar.. bu acının intikamını biz güçlenerek onlardan alacağız. Böylece dilin etnik değerleri.. dinin etik değerlerini.. hukukun emik değerlerini.. bilimin teknik değerleri alaya alan çünkü dili kötü ve kötüye kullanan ve bu nedenle insanı sonuçta dünyayı ve dini bozan bir zihniyetten kurtulamayacağız.

İKİNCİ BÖLÜM:


Öyle ise bizim sorunumuz dünyanın biliminde ya da ahiretin hukukunda değil.. dünyayı belirleyen ve dini tanımlayan DİLİN kötü ve kötüye kullanılmasındadır. Bu dilin ve dilin taşıdığı bilgi ve buyruğun (değerin) sağlam ve sağlıklı olmamasından dolayı parça parça biriken kötüye kullanım birikerek toplamda uygarlığı istenilen ve belki de planlanan sonuca götürememekte ya da yavaş ilerletmektedir.

Öyle ise çare dili ve dini partilerine alet ve paravana eden YEŞİL müslümanlardan.. özgürlüğü ve emeği ideolojilerine paratoner ve bayrak yapan.. MAVİ masonlar ve KIZIL Marksistlerden.. etnik ve etik.. emik ve teknik değerlerimizi kurtarmaktır.. dediğimde bu benden önceki İDEOLOJİLERE karşıtlığım anlamına gelmektedir. Onları suçladığım ve onlara düşmanlığım anlamını gelmemelidir. Çünkü ben anlattıklarımdan sorumluyumm.. anlattıklarımın yanlış anlaşılmasından mes’ul değilim. Açık ve seçik tarafımdan teyid edilmiş anlamlarla suçlanamam. Elbette söylediklerim yanlış anlaşılabilir ve hatta maksadını aşabilir ancak bu bana söylediğinde düzeltilir ve yanlış anlaşılmaya neden olunduğundan dolayı özür dilenir.

ÖZETLERSEM; ideolojilerin iki tarafı keskin bir kılınçtır. .. Muharebe aslında muhabere ile yapılır derler.. HRB ve HBR.. ikisi de yıkıcıdır.. harb doğrudan bir darb ve yıkıcılık.. haber dolaylı bir darb yanıltıcılık.. olabilir. Elbette her harb yıkıcı olmadığı gibi her haber de yanıltıcı değildir. Ancak iki tarafı keskin bir kılıç olduğu için "rbh" rehabilete ve "brh" bürhan kabzasını iyi tutmak gerekir.

Bunun için her şeyi sil baştan yeniden koordine ve reorganize etmek.. bunun için örgütler ve ideolojiler kurmak değil.. HER bir KİMSE’yi kendi ile baş başa bırakacak yeni bir ÇARE düşünmektir. Bu da arzdaki iktisatsızlığa ve ısrafa karşı.. adaletsizliğe ve haksızlığa muhalif HALİFE-İ ARZ’a yani İNSANA güvenmektir.
Elbette İNSAN olmak kolay değildir.. hele insanlığın büyüğü olan İSLAM bulunmak daha da zordur.

Hiç kimse endi çocuğu dahil kimse kimseyi kolundan tutup dünya ya da ahiret cennetine götürmeye çalışmasın.. belki cehennemine çağırıyorsundur.. beş yaşına kadar dahi olup bu yaştan sonra sıradanlaştırılan çocukları kendi haline bıraksınlar.. ailesi, okulu ve devleti.. onların istidatları keşf edin ona uygun imkanları açsınlar.. bu yetecektir.

“Onlara yer yüzünde bozuculuk çıkarmayın denildiğinde hayır biz düzen vericileriz derler, oysa bozguncuların ta kendileridir fakat şuurunda değildirler.” Denilir Kafirler için.

“Onlara halkın inandığı gibini inanınız denildiğinde biz aşağıların inandığı gibi mi inanacağız derler, oysa aşağılıklar kendileridir ve fakat bilmezler.” Denilir Münafıklar için.

Şimdi her birimiz DİLİ KÖTÜ VE KÖTÜYE KULLANAN burada sözü edilen kafirlerden ve münafıklardan biri oluruz.

Öyle ise işe dilden ve düşünmeden ve yöntemden başlamak gerekir diye düşünüyorum ve başka bir şey bilmiyorum.

(NOT: Dil ve din gibi, ticaret ve siyaset gibi.. bilim ve hukuk gibi teknoloji ve ideoloji de çağdaş insana gerekmektedir. Ancak tren yolu gibi uygarlığın bu İLERİYE yürüyen yolunu GERİYE çevirmeye çalışanları teşhis ve tespit etmek, tutarsızlıkları ve uyarsızlıklarını.. geçersizliklerini ve yürürlüksüzlerini.. saptayacak sağlam ve sağlıklı bilgi ve buyruk (değer) taşıyan SÖZLER’e duyarlığı geliştirmeye ihtiyaç vardır.


Sanırım bu da ileride felsefe ve din arasında ortak bir dil   mümkün olacak ve bu işe de YBA adaydır.


Lütfen YBA içeriksiz ve biçimsel aletlik ve aygıtlığını onun reklamını yapmak için kullandığım bu gibi doktriner görüşlerin ve siyasi düşüncelerimle yani İDEOLOJİM ile karıştırmayınız.   

Bilgi, saygı, sevgi ve sağlıcakla kalıniz.

Osmanziya 04.02.2022

NOT: İran’dan Yunanistan’a.. İrak’dan İsrail’e tüm bu coğraflar da ANADOLU’ya beş bin yıldır doğudan batıya batıdan doğuya geçen kavimlerin, milletlerin ve yunan ve roma medeniyetinin.. ıran ve arap medeniyetinin.. etkileriyle yoğrulmuş ve bünyesindeki türk ve kürt milletleriyle et ve tırmak gibi bütünleşmiş dil, din ve kültür ile bağlı ANADOLU BİRLEŞİK CUMHURİYETLERİ’ni de SİYASİ olarak düşünüyorum. Bu bir milleti-i islam değil bir kültür-ü insandır. Türk ya da İslam devleti değil İNSAN DEVLETİ’dir ki geçmiş ve geleceğin kavşaklaştığı bu ülkede.. doğunun ve batının buluştuğu bu ulusta.. İmamı Nursi’nin yazılımını geliştirdiği ve düzelttiği , Atatürk’ün donanımı değiştirdiği ve yenilediği, bu TC DEVLETİ’nin İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİNİ dayalı olacağı güne kadar söylemimi sürdüreceğim.. İnşaallah.    

http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1781&PID=2768#2768






Düzenleyen osmanziya - 04-Şubat-2022 Saat 23:01
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk