Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: 15 temmuz 2022 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3411

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: 15 temmuz 2022
    Gönderim Zamanı: 15-Temmuz-2022 Saat 06:33

BİRİNCİ YAZI

Avrupa semasında üç sinek..

Popülize edilmiş bilimi kitabında okumuştum.. yıldızlar arası uzay arasında boşluk o kadar büyük ki avrupa semasında üç sinek.. yıldızlar arası boşluğu temsil edebilir.. denilmişti.. fakat buradaki "sinek"ler bunun hiç farkında değiller.. kendi özel dünyaları.. genel dünyayı.. yer küresini.. gezeğenleri arası uzayı.. yıldızlar arası uzaya.. galaksiler arası uzayı.. ÖRTMÜŞ durumda.. hallerinde bu anlaşılıyor.

Hani klasikleşmiş bir anlatım var ya.. uzayda bir toz tanesi bile olmayan yer yüzünde bir toz zerresiyiz.. evrenin büyüklüğü ve Yaratan'ın azameti karşısında biz bir hiç'iz.. orası öyle ama şurası da bulunuyor: Bizim fizik yapımız.. daha doğrusu fizik-bio-psik-lojik yapılanmamız macro ve micro dünya arasında.. 10 üssü artı 28 ile 10 üstü eksi 28 arasında  "tam" orta yerde.. bunu "Evrenin göz bebekleri" çalışmamda görsel olarak göstermiştim…

iNSAN bu iki uç arasındaki ORTA yerdeki..  küçük mü yoksa büyük mü olduğu belli olmayan.. hacmine bakıp   ben bir "hiç"im, diye sorunluluğundan kurtulamaz ve sorumluluğundan kaçınamaz.. çünkü  gereksinimleri gidermek ve arayışını gerçekleştirmek için yapması gereken işler bulunuyor.

Canlı öğrenmesi ve diri düşünmesi ile İNSANIN BİLİNMESİ ile kişisel gelişimiyle birlikte toplumsal ilerleme katılarak birlikte sağlamak durumundadır.

Bu kaliteli mal ve hizmet sunumu ile karakterli erdem ve yetkinlik serimi de kolay değil ancak çok zor da değil.. kendini tanımak.. haddini bilmek ve değişimi kavramak yolunda adım adım yürümek.. yavaş yavaş da olsa ilerlemektir.

Bunun içinde YBA dediğim bir çözümleme le İNSANBİLİM'izi tanıma ve tanımlama çalışabiliriz.

[OFZO] 14.07.2022

İKİNCİ YAZI

Aslında insanda DÜZGÜNLÜK namı diğer MÜKEMMELLİK hissi bulunuyor.. bu nedenle KUSURUNU düzeltme yolunda kendinde bir çaba bulunmuyor.. yetkinlik ve yetersizlik.. YET kökünden çıkıyor.. dikkat ederseniz.. bunu zaman zaman şuur altında biliyordum.. ancak bu gün şuurumun üstüne çıktı.. kusur ve kemal.. yetersizlik ve yetkinlik.. bir madalyonun iki yüzü gibi olabilir.. belki de bu yüzden terakkinin son sınırına çıkan ÇIKAN küt.. sukut edebiliyor.. belki de yine bu yüzden tedenninin son sınırına İNEN insan hop diye suud edebiliyor.. HASILI kemal ve kusur.. terakki ve tedenni.. sukut ve suud.. böyle çok yönlü ve yanlı konularının düzgünlüğünün ve yamukluğunun günlük dilin düz yazısıyla.. BAŞKASINI kendimizi TEMİZE çıkarma suretiyle çözülmeyeceği ortadadır.. yukarıda üç çifte iki çift daha ekledik.. temiz ve kirli.. düzgün ve yamuk.. kendimiz ve başkası.. görüyorsunuz hep sözcüklerle uğraşıyoruz.. ortaya bir iş koymuyoruz.. diye düşünüyorum. Saygılarımla.

ÜÇÜNCÜ YAZI

15 Temmuz 2022

Dunyanın hikayesi
Dinin hakikatı

Hakikati hikaye etmek kolay olmadıği gibi
Hikayenin hakikatini fehm.. fıkh ve fikretmek zordur. Buna rağmen biz yine de YBA ile fark etmeye ve kadr etmeye çalıştık.

Din (dyn) ile dunyanin (dny) arasinda DIL (dyl) bulunur. Dil dunyayi belirler.. dini tanımlar. Bu tanimlanan din ile belirlenen dunya.. önce bir millet ve KÜLTUR oluşturur.. bu kültürden de  ortaya bir medine ve UYGARLIK çıkar.

Böylece boyutlara bindirilen dunya.. dunyaya upload edilen dil.. dile download edilen din.. bir birinden koparilamaz bir küll.. biri digerinden ayrılamaz bir cemm.. eder. Lakin insanlar onu indirilmiş din.. uydurulmuş din.. eski din.. yeni din.. semavi din.. beşeri din.. ilahı din..şeytani din.. gibi ayırım ve bölümlemelere tabi tutarlar ki elbette bu DÜŞUNCELERIN bir gerekçesi "var"dır.. bir kaniti olur.. bir dayanağı bulunur.

İşte asıl soruda bu var sayilan ya da yok sanilan düşuncelerdir.

Biz ve biz altindaki "ben" YBA ile bu tabloda örülduğu.. goruldugü.. gostergelendiği ve gorungulendigi gibi hepsini ALAKA'dan çıkardik. Lakin kırk yıldir.. YBA i öğrenmeye ve kullanmaya ve yararlanmaya bir kişi bile bulamadik.. bulamadık diye de yakınıp duruyoruz.

Şimdi söyleyin bakalim.. bir kisinin DÜŞ ve DİL'ini herkese öğretmeye kalkan ben mi deliyim.. yoksa hakikatla hikayenin farkıni aramaya çalışmayan ve bunun kısa yolu olan YBA den uzak duran  siz mi akılli siniz ?

Buyrun.. burdan yakın!

Ister yakının ister yakınmayın.. insanlar ikiye ayrilirlar; sorundan yakınanlar ve çözümü yuklenenler. Sorundan yakınmaktan vazgecemeyenlerin varacağı yer.. bunalimdan bağırmaktir. Sorunu yüklenenlerin.. yollarinda hakikata mutemessik hakka salik ve sabit ve daim olurlarsa.. kalkacağı durak.. beliti bulmaktir.

Biz YBA ile BELIT'i bulduk ve BİRLEŞEN YOLLAR başligi ile web sayfamizda açıkladik.. YÖNTEM BILIMSEL ANALIZ YBA Mustafa BUGUCAM adıyle AMAZON'da yayımladik.

Bilgi.. saygı.. sevgı ve sağlıcakla kalınız.

[ OFZO ] 15.07.2022 Ercış VAN

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03