|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| Dünya | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4705 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Konu: 15 temmuz 2022Gönderim Zamanı: 15-Temmuz-2022 Saat 06:33 |
|
BİRİNCİ YAZI
Avrupa semasında üç sinek.. Popülize edilmiş bilimi kitabında okumuştum.. yıldızlar arası uzay arasında boşluk o kadar büyük ki avrupa semasında üç sinek.. yıldızlar arası boşluğu temsil edebilir.. denilmişti.. fakat buradaki "sinek"ler
bunun hiç farkında değiller.. kendi özel dünyaları.. genel dünyayı.. yer küresini.. gezeğenleri arası uzayı.. yıldızlar arası uzaya.. galaksiler arası uzayı.. ÖRTMÜŞ durumda.. hallerinde bu anlaşılıyor. Hani klasikleşmiş bir anlatım var ya.. uzayda bir toz tanesi bile olmayan yer yüzünde bir
toz zerresiyiz.. evrenin büyüklüğü ve Yaratan'ın azameti karşısında biz bir hiç'iz.. orası öyle ama şurası da bulunuyor: Bizim fizik
yapımız.. daha doğrusu fizik-bio-psik-lojik yapılanmamız macro ve micro dünya arasında.. 10
üssü artı 28 ile 10 üstü eksi 28 arasında "tam" orta yerde.. bunu
"Evrenin göz bebekleri" çalışmamda görsel olarak göstermiştim… iNSAN bu iki uç arasındaki ORTA yerdeki.. küçük mü yoksa büyük mü olduğu belli olmayan..
hacmine bakıp ben bir "hiç"im, diye
sorunluluğundan kurtulamaz ve sorumluluğundan kaçınamaz.. çünkü gereksinimleri gidermek ve arayışını gerçekleştirmek için yapması gereken işler bulunuyor. Canlı öğrenmesi ve diri düşünmesi ile İNSANIN BİLİNMESİ ile kişisel gelişimiyle birlikte toplumsal ilerleme katılarak birlikte sağlamak durumundadır. Bu kaliteli mal ve hizmet sunumu ile karakterli erdem ve yetkinlik serimi
de kolay değil ancak çok zor da değil.. kendini tanımak.. haddini bilmek ve
değişimi kavramak yolunda adım adım yürümek.. yavaş yavaş da olsa ilerlemektir. Bunun içinde YBA dediğim bir çözümleme le İNSANBİLİM'izi tanıma ve tanımlama çalışabiliriz. [OFZO] 14.07.2022 İKİNCİ YAZI Aslında
insanda DÜZGÜNLÜK namı diğer MÜKEMMELLİK
hissi bulunuyor.. bu nedenle KUSURUNU düzeltme yolunda kendinde bir çaba
bulunmuyor.. yetkinlik ve yetersizlik.. YET kökünden çıkıyor.. dikkat
ederseniz.. bunu zaman zaman şuur altında biliyordum.. ancak bu gün şuurumun üstüne çıktı.. kusur ve kemal.. yetersizlik ve
yetkinlik.. bir madalyonun iki yüzü gibi olabilir.. belki de bu yüzden
terakkinin son sınırına çıkan ÇIKAN küt.. sukut edebiliyor.. belki de yine bu
yüzden tedenninin son sınırına İNEN insan hop diye suud edebiliyor.. HASILI
kemal ve kusur.. terakki ve tedenni.. sukut ve suud.. böyle çok yönlü ve yanlı
konularının düzgünlüğünün ve yamukluğunun
günlük dilin düz yazısıyla.. BAŞKASINI kendimizi TEMİZE çıkarma suretiyle çözülmeyeceği ortadadır.. yukarıda üç çifte iki çift daha ekledik..
temiz ve kirli.. düzgün ve yamuk.. kendimiz ve başkası..
görüyorsunuz hep sözcüklerle uğraşıyoruz..
ortaya bir iş koymuyoruz.. diye düşünüyorum. Saygılarımla. ÜÇÜNCÜ YAZI
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|