Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: imkan Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3308

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: imkan
    Gönderim Zamanı: 03-Haziran-2023 Saat 17:17
imkan.. fırsat.. tehlike.. istidat.. kabiliyet.. meharet.. muvaffakiyet.. hepsi bir ve ayni nesnenin çeşitli görünüşleri ve türlü belirişleri.. hepsine toptan olanak adını veriyoruz.

- - - EK - - -
- - - AK - - -
öl -- X-Y -- ol
- - AN - - -
- - - KÖK - - -

fakat biz nedense hep olanak deriz ölenek demeyiz..
ACABA neden ?

Görülenlere göre hüküm veririz.. kanıtlara göre karar veririz..
Gördüğümüzde yanılabilir.. kanıtlarda aldanabiliriz..
Ancak arayışımızda samimi ve ciddi.. buluşumuzda safi ve halis olduğumuzda sonuç ne olursa olsun.. kazanan yine biz oluruz.. kaybetsek bile... bunun için İMKANI düşünmek ve anlamak gerekiyor.




03.05.2015 sekiz yıl önceki tablo..




Bu paylaşamda OLANAKLAR ve YAPI dizini içinde yetmişten fazla dosya yani tablo bulunuyor.

20230604_205512_IMKANAT.rar


Yaklaşık on dört yıldır katılımlı bir paylaşım yapmak imkanı bulamadık.. Bunun birinci nedeni ÜRETİM olayının gerçekleşmemiş olmasıdır. Yani başkasının TÜKETİMİNE hazır bir TÜRETİM yapmazsanız. kendiniz türetir, türettiğini de kendiniz tüketirseniz. YBA reklam ve tanıtımı uğruna paylaştığımız yazı ve tablolar onun öğrenilmesi, kullanılması ve yararlanılması ve sonuçta onun HAZLI anlam sürücüsünün ve KOLAY anlatım aygıtını barındıran YENİ dilinin EDİNİLMEMESİ'nin ortaya çıkmasıdır.
Bunun nedeni çeşitli şekilde açıklamaya çalışabiliriz.
Birincisi reklam ve tanıtım konularının çok ağır ve dilinin pek soyut soyut olmasıdır. EDEBİ bir hikaye okunabilir amma matematik konusunda temel bilgiler bulunayınca bir FENNİ çalışma ve makale elbette okunmayacaktır. YBA (Yöntem Bilimsel Analiz) ise ne edebi ne de fenni bir çalışmadır. Tamamen özgün bir çalışma ve kendine özgü bir anlatımdır. Bu da ister istemez çalışmayı yapanı yalnız bırakacaktır.
İkincisi asrın insan yetiştirme düzenidir. Çağımızın her bir bireyin EĞİTİM SİSTEMİ tarafından kısa bir zamanda MAL ve HİZMET üretimine HAZIRLAMA çabasıdır. Yani insanlar kendi ülkelerinin özgün kültürü içinde yetişmesiyle birlikte çağdaş yaşamın gerektirdiği uluslararası bir kol ve fikir işçisi, küresel mal ve hizmet tüketicisidir. Çağın bilim ve san’at akademesi.. bireylerin servet ve şöhreti yakalaması için NOBEL ve OSKAR ödülleri ile biçimlenen bir TÜRETİMİ ve ÜRETİMİ ve TÜKETİMİ izlemek zorundadır.

Ayrıca KRİTİK ALT YAPIDAN başka gıda sanayi .. inşaat sanayi.. otomobil sanayi.. çamaşır ve buz dolabı ve fırın ve televizyon YANİ   sanayİ.. silah sanayi.. ve SİNEMA SANAYİ filim ve dizileriyle birlikte HAZIR erkek ve HAZIR kadın gibi.. HAZIR bilgi ve HAZIR karara alıştırmaktadır. Bu işlerin yapay ve sanal oyun ve öyküleriyle BESLEYEREK VE DESTİKLEYEREK bireyi giderek YALNIZLAŞTIRMAKTADIR. Bu bireyin doğal olarak kendini arama meylini köreltmekte ve gerçeği bulma eğilimini duyarsızlaştırmaktadır.

Bir diğer nedende bireyin özümlenmiş ve kültürlemiş.. özenilmiş ve kültürlenmiş.. ve kültürün olmazsa olmaz bileşeni olan dil ve dinin temellerinden değişime ve dönüşüme uğramış bilim ve hukuk.. İLİM ve İRFAN ticaret ve siyaset.. HİKMET VE AHLAK.. teknoloji ve ideoloji.. DOĞAYA YABANCILAŞMA ve İNSANDAN UZAKLAŞMA sürecine maruz kalmaktadır.
Bunun sonucu olarak kimlikler ve kişilikler doğru ve gerçeği arama.. iyiyi ve güzeli bulma.. yetkin ve yararlı olma.. gibi erekler ve amaçlar sağlam ve sağlıklı bir şekilde sağlanmamakta ve sollanmamaktadır.
Bu demektir ki BİREY dil ve din kötü ve kötüye kullanılmakta.. özellik dünyayı belirleyen ve dini tanımlayan DİL.. iletişim.. etkileşim.. bildirişim.. bilişim gibi konularında KENDİNİN   disiplinesini ve koordinasyonunu.. BENİNİN revize ve kontrolünü.. gerçekleştirmekte zorlanmaktadır.
Gördüğünüz gibi SUÇU hep başkasına attım.. kendimin suçunu da sizden bekliyorum.
Saygılarımla
Osmanziya
03.06.2023 Üçyol-İzmir








02.06.2023 tarihli tablo

Düzenleyen osmanziya - 04-Haziran-2023 Saat 20:57
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3308

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Haziran-2023 Saat 15:12


BUGUN dizinin de 22 dosya (tablo) bulunuyor

Dosyaları versiyon sırasıyla yalından karmaşığa doğru izleyiniz ve inceleyiniz


20230605_150714_BINA.rar

METAFIZIK dosyasında 18 dosya (tablo) bulunuyor

Dosyaları yalından karmaşığa doğru imgeleyiniz ve irdeliyiniz..


Bazıları su sorunundan söz etti.. Bir arkadaş demiş ki:

https://www.usgs.gov/special-topics/water-science-school/science/how-much-water-there-earth?fbclid=IwAR103czUdxWFHGV0b2_5NmW_BXPhSNZE2JlRiHYWWyxlnEE2R3LJytGTs5A

abicim iyi de o denizdeki sular buharlasarak bulutlarin buyuk kismini olusturuyor.sonra saf su olarak topraga yagdiginda minerallerle karisarak yine icme suyu haline geliyor. denize yagdiginda zaten yapacak birsey yok ama bunlar hep bir devir sistemi. dunyadaki icme suyunun azaldigi falan yok ki sadece asiri nufusa yetmiyor.hergun, hatta gunde iki kere dus alan milyonlarca takintili insan var.kaynak katliami bu iste.asil yeraltindaki suyu cikarip kullanmadikca su denizlerden yeraltina aktarilip orada hapis ediliyor.suyu akillica kullanalim hepimize rahat rahat yetsin demek ayri, su kaynaklari bitiyor su savaslari olacak yaygarasi yapmak ayri seyler.
Nusret Alp Onataslan




Bende US sorunundan söz ettim ve dedim:

[09:00, 05.06.2023] Mustafa BUGUCAM: Uç dünya görüşü ta eski çağlardan beri gelen kadim bilgilerimizdendir. Bir ustumuzdeki gökler.. bir de yerin altindaki dunya.. bir de bu iki arasinda bizim bulunduğumuz yer. Boylece uç tabaka oetaya çikiyor.

Ust GOKLER
Orta YER
Alt YERALTİ

Olaylar ve IŞLEVLER olmdan zaman göz önune almak ve varliklar ve YAPILAR olmadan mekanı göz onunda bulundurmak zordur. Bunu ancak denklemlerle fizikçiler yapabilir. Filozoflar ise bu termodinamik denklemlerin üstune hareket ve zaman ile mekan ve hararet ilişkisini bırakin anlatmayı bu iskelet üzerine ne kadar doku varsa bir biri uzerime yamayarak inşa ettikleri sarayda hapsetmek icin ellerinden geleni yaparlar..

Şimdi sen tut olmayan bir sonsuzluk ve bulunmayan bir serbestlik içinde yaşayan gunluk dilin mantıginin gormediginden haberi bile olmadigi zamani ve mekani goster.. üstelik bir arada göstergele.. ve ustelik bir de anlamalarin bekle.. bu sayılan bunca olumsuz koşullardan habersizmiş gibi takın..

Tüm bu menfi şartlarin üstesinden alaka ve tecessus ile gelinecegini.. merak ve meram ile ışkın aydınlanıp "IŞIK" vereceğini bildigim için.. INSAN MAKINESINI ögrenemeyecegi bir şeyin bulunmadiğini biliyorum.

Yeter ki ÖGRENMESINDE alaka ve tecessusu canlı etsin.. DÜŞÜNMESINDE merak ve meramini diri yapsın.. gereksiniminin çekiminden ve çeliminden ara sıra beynini ayri tutsun.. nasil uyuyunca RÜYA goruyorsa.. uyanikken rüyet ve riya gözlerini geçici olarak kapatinca RE"Y yetisi her turlu oyunun X sini kavradigi ve çeşitli öykulerin Y sini anladigi gibi GERÇEGIN örtüsunu de örmeye yani ZZZ yi dokumaya başlayacaktir. Boylece başkalarininkine muadil kumaşlari tezgahinda gorunce.. birlikte yaşamalarina ve beraber yol almalarina rağmen herkes gibi apayri bir YOL tuttugunu anlayinca.. artik HAYIRDA vucudu istikrar ve ŞERRDE ademi inhiraf ile tutturulan ISTIKAMETIN.. hem dinden gayrı.. hem sırattan ayrı.. hemde dilden başka olan meylin ve edinimin ve kuramin ve edimin BORUSUNU gorecektir.

Beni sadece mutluluk borusuyla ilgilenme suçlayan bilsin ki kutlulukta bir borudur.. yani TUNEL.. zamanin ve mekanin gorunmeyen bir çizgi.. enerjinin ve kütlenin bir tel.. dunyanin bir hayal.. dilin bir vehim ve dinin sorunluluk sıratının istikameti.. ve sorumluluk sebilinin dogrultusu..oldugu gibi.. sirati iktisat ve sebili adalet üzere tutma çaba ve yasalarin ise senin YOLUNDUR.
[09:22, 05.06.2023] Mustafa BUGUCAM: Kutluluk ve mutluluk borusunu gosterdim.. sorunlulugunu gecim ile çözersen MUTLU.. sorumlulugunu seçim ile çozersen KUTLU olursum. Mutluluk ÇIKAR almayla.. kutluluk YARAR vermeyle saglanir. Almanin YETKIN olmasi vermenin ERDEMLI bulunmasi bizim HUZUR kaynağimizdir. Bu dordunun her birinin yuzdesinin AGIR BASMASI bizim seksi.. sadik.. kariyerli.. sosyal.. niteligi baskin bir karakter kurmamiza yol açar.
[09:36, 05.06.2023] Mustafa BUGUCAM: Kendisine tshsis edilen yeteneklerim becerisini görmek ve kendidine verilen yetkilerin başarisin gostermek için toplum bireyi bir MESLEK seçmeye zorlar.. turetim.. uretim.. tuketim sureçlerine katmaya çalışir.. bu vetirelerin vesilesi olacak HİZIBLERIN teşkili içinde nesneler kümesi ülkenin.. kimseler kümesi ulusun SIYASAL IKTIDARINI oluşturacak KABINEYI seçer. Ben bu yaşimda 71 yila rağmen kabineden biri olamamişsam.. bu beceriksizligimden.. başarisizligimdan.. degil.. rıza gayemi YBA ve ila hedefimi YBA reklami yaptigimdandir.
[10:01, 05.06.2023] Mustafa BUGUCAM: Huzur edimi ayrı.. PARA için beceri sunumu ve BILGI ile basari serimi ile servet ve şohret edimek ayri.. yasam yarisinda her ikisini de kazanan nadir insanlar olabilir. Lakin genellikle avam HUZURU havas ulema.. umera ve agniya BAŞARIYI seçer. Benimkisi ise ne huzurun itmami oldu ne basarinin ikmali oldu.. iki arada bir derede bogulmak oldu.. İNSAALLAH başkasina muhtaç olmadan tunelin sonu erişmek nasip olursa.. bu süreye kadar YBA öğrenmiş ve kullanmiş ve yararlanmiş ve bu nedenle YBA dilini edinmiş bir ekip arar ve bulur ve kurarsam.. HAYAL'im sorum.. gözüm.. elim ve yaŞamim olur.

Bende onu Yöntem nesnemi Bilimsel kimsemi Analiz öznemi ARAÇ yapmışim.. AR ve AÇ'ı arasindaki AĞ açilip.. AR yukü ve AD yolcusu yüklenen AT kanatlari açınca.. PEGASUS ortaya çikacaktir. Onu alaninda görunen ANDRO-MEDA.. yani insanbilim.. umarım DECCAL'in başina bela olur.
[10:09, 05.06.2023] Mustafa BUGUCAM: Rabbimiz benim ve ailemin huzur ve başari edimimi.. YBA edinimi uğruna harcamişsam.. bunun vebalini anlamayı bana nasib ede.. eger YBA onem ve degerini bu TABAKAT AHALISI anlamamışsa bunun vebalini de onlara anlamayi kismet ede.. peki kısmet.. nasib.. vebal.. inşa ne demek ?
[13:27, 05.06.2023] Mustafa BUGUCAM: Bazilari konuşmalarinda dunyaya ilişkin tek kelime olsa bile reddediyor.. bazilarinin da ahirete dair tek kelime olsa bile inkar ediyor.

Elbette insan var oluşunu bu ikisi aranda dengeli ve uyumlu kısa orta yolu arayip bulmakta.. iki aşiri ucu surdurmekte de özgurdur

Sonuçta insan dunya ve ahiret hasenesini sırtlayip azabi nardan kurtulmakla yani sirati müstekimle emrolunmuştur.

Rabbimiz bizim ve sizin akibetinizi guzel ahiretimizi iyi etsin. Amin.

Saygılarimla..

05.06.2023 Üçyol-İzmir




IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3308

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Haziran-2023 Saat 15:13
Değerli Kardeşim,
1. insan psikolojisi BİREYSEL OLARAK iki uçta olur;
iyimser ( nikbin ) ve kötümser bedbin (melankoni)..
2. insan psikolojisi TOPLUMSAL OLARAK iki uçta olur;
içe dönük ve dışa dönük..
3. insan psikolojisi ARIZALI OLARAK iki uçta olur;
saldırgan (ağresif) ve çökkün (depresif)..
4. insan psikolojisi MARAZALI OLARAK iki uçta olur,
iyi niyetli ve kötü niyetli..

işte her birimiz bu dört uçların ayarını yaparak başta ailemiz olmak üzeri üstündeki TOPLUM'larla (şirket, parti, ulus, ) intibak ve adaptasyonumuz sağlarız.

Bu UYUM'da sorunlar çıkarsa yani homos'un patos'u belli olursa onu düzeltmek gerekir ki bunu kendi yapamazsa başkalarının ona yardımcı olması gerekir.
Saygılarımla. Osmanziya



Şunu fark ettim ki bazıları dunyaya ilişkin tek kelime olsa bile reddediyor..
bazilari da ahirete dair tek kelime olsa bile inkar ediyor.

Elbette insan var oluşunu bu ikisi arasında dengeli ve uyumlu kısa orta yolu arayip bulmakta.. iki aşiri ucu surdurmekte de özgurdur

Sonuçta insan dunya ve ahiret hasenesini sırtlayip azabi nardan kurtulmakla yani sirati müstekimle emrolunmuştur.

Rabbimiz bizim ve sizin akibetinizi guzel ahiretimizi iyi etsin. Amin.

Saygılarimla..

05.06.2023 Üçyol-İzmir

Yanan gemiler ve yüzen gemiler.. yanan gemilerin öyküsü bitiyor.. lakin yüzen gemilerinin yolcularını sahile selamete çıkarması gerekiyor.. öyküler değişir siz denizi ve gemiyi baz alıyorsunuz.. bende atlara konu edinirim.. nesne ve ar yükü taşıyan ve kimse ve ad yolcusu taşıyan AT'lara.. kimi kanat takar PEGASUS olur.. kimi de gökteki kartallar gören tavuklar gibi suspus olur.. biz san'atınız karşısında suppus olmuş horozlandanız.. Başarılarınızın devamını dilerim.

EY SEVGİLİ
**************
Ey gönül bulmak istersen gönlünde nuru cavidanı
Rehber eyle kendine Kuranı kerimi azimüşşanı
Canı cananın olsun gül Ahmedin etsin sana şefaatı
Meyil verme şu yalan dünyaya olmaz sana vaslı yarı
***********************
yüreğim yaresine kıl sen melhemi aşkın ayırma beni senden
yanarım senin derdinle ey Allahım lütfeyle aşıkına keriminden
varayım senin Hak girdigarına kulluk kılasın eyle sen rahmetinden
Kamilin sahip kıla beni sen olayım bir gariplerin ehli iman zümresinden
************************
nice eylerim gizli sırrından aşikar her anda bir şende seyrani
aşka eyledi iktida işi gücü oldu figanu ah ile Mürşide oldu ihvani
vechi zata miratın kim gördü Hakkı mazharı oldu Ademi arifi
ayrılma sakın ey dervişan Hüdanın aşkından cüda ola sen gülü yari
***********************
idem arzuhal biricik Rabbime iltafet eylerse olmaz çün hiç zulmeti
aşk anın yari kılam gönlümü gitsin gamı kederim olam her anı şeni
elifi Muhammeddir Hak aşkının hali okudu Fatühayı şerhün de bayi
kim canlar cananın buldu gönlünde geceyi gündüz eder hu bayrami
************************
açılır gülü goncayı gönül ikliminde severler o aşıkı biricik güzeli
miski amber kokusun gelir ondan alemlere odur canlara sevgili
Fahri aleme kevni ekvane yanın olur dervişanı sever o gülü dervişi
vasbü beyanın kadrini bilmez kimse melaminin Hak onu gizler sırrı sırri
*************************
hidayet yolun aşkı cuşuna gire dostun gülü bahçesine ey sen uşşaka
manayı oku gönül kitabından ola sen kuş dilin Süleymanı ey gülü cana
tecelli eyledi ana velilerdir onlar Hakkın kevserün şarabün içer onlar kana kana
devleti fakrün varmak dilersen sen eğer okunur Enbiya Evliya izin canlı Kurana
**************************
sırrı vahdet içredir Adem anı bir anda şende seyreden o vaslı gülü goncayı yarı
aşkın askeridir Muhammed Mustafanın her daim Allah deyü akıtır gözünden kan ile gözyaşı
kalbi zakir kim ola hafiyun zikrede Hakikat şehrünü Ali kapısında durmaz zikri kıyametler nice kopası
hicaptır aşıklara benliği nefsi emmaresi canü tenden ayrıl ey gafilan bul canda cananı ola Hakka şahdamarından yakını
************************
nurdur nar değil gönlünde ışkı hu erenlerin sözleridir uşşak içinde manayıdır cevheri
nakşı süsün dünyayı olmaz onun işin gülşeni Tevhid durur onların her daim nazı işvesi
gelir canandan cana haber vechi zülcelaliden ay nur ile şavkılanır Hu Hu deyü feyzü rahmani
gelir gülüzari bülbülü mihmandan haber arşa uçar hu dervişan bilmez mi onu seveni sevgili
*************************
bekle kapısın ey bülbülü gülzare gülünde nice yanın ayrılma sen gül kokasun
bil sen ey aşıkın kim daldı aşkın yedi deryasına oldu gevherin sedefin bula inciyi Hak dalgıcısun
şad eyle sen anı boyan aşkın rengi sıbgatullahına yedi rengü Hakikat makamatına gönlü gökkuşağısun
başu can vermiş Hak yolunda İsmail gibi kurban verir ana aşıkı nice bin canı verir hediye Rabbi Hüdasun
***********************
gönlüm daldı bahru ummanına neylesin canı nefsün dünyayı çekeli kavuştum huzura
dünyayı ehli alem ile olmayasın zevklerindedir nefsi emmareyü anın ey arifi sen ola pakü safiyuna
beni benden geçesi oldu dervişanlar zevki Hak kevserün şarabün ile sarhoşu divaneyi mestana
nice yanar aşkı Hak gönül sinesin de gülü Tevhid ile kim ere aşıkı kavuşmaz mı er kişi maşukuna
********************
hikmeti irfan isteyen yar olsun Enbiyayı Evliyaya aksın gözün yaşın meyletmesin leşü dünyaya
tahtı tacu nefsün tarumar etsin belhi padişahı Ethem gibi yansın aşkı Hak firkat ödünle ey fakri aşıka
maharet değildir senin değil midir dünya bir oyun yeri edavatları oyuncağıdır aldanma düşme onun tuzağına
ey Allahım aşkındır beni nice halden hallere düşeren senden gelir nice her gelen zehrüde olsa balı cana katar lezzeta
***********************
seyyid hadim süleymanım aciz bendiyi biçareyim ey Allahım senin kulun olam neyleyim düşü dünyayı
gönlüm olsun sevdayı aşkın ile sana mübdela dost ilindir ilmin şehrün Ahmedim ile kapısı Alidir erenlerin la mekanı
istemem nicesidir gelir geçer hani var mı dünü ile yarını garip gönlüm ister seni hicran ile yanar sinemde istemem başka aşkı yalanı
ey canı bülbülü ister isen bulasın Hak aşkını sen Kamili Mürşidindir Enbiyayı Evliyayı nuru Ahmedin izin ile canlar gülü cananı

yazan
seyyidMuhammedAli
süleymanfakiriveli
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk