Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: cıssss Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2972

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: cıssss
    Gönderim Zamanı: 29-Haziran-2023 Saat 15:01
https://www.youtube.com/watch?v=rfS2c0ihx_U

Dışkı skalasına göre şekiller bize ne söylüyor? Balçiçek ile Dr Cankurtaran 65 Bölüm



şecere : ağaç   semere : meyve




SKOR

Yenileme - Yineleme
        0-1

Her zaman derim.. en buyuk işim çişim.. yenisini ekleyim; en degerli cisim isim.. Yukarida bir remizli yani simgeli.. yani YAZI paylaştim. Birde resimli yani anlamlı.. yani SAAT paylaştım
Cisim . . . . . Remiz
.
.
.
.
Resim . . . . . . İsim
Çişim bu tablo'nun neresinde ?
Hanimin paylaşimi.. bedenin salgisi bulunan ve bir necaset olan kazurata bu kadar anlam yukluyorsa.. beynimin bir salgisi olan ve önemsiz ve degersiz ve anlamsiz bulunan ve kendimi işe yarar göstermel için yaptigim sanilan yazilarimin ve tablolarimin.. da siber uzaya atilarak gelecege yüklenen ANLATIMLAR oldugundan hiç kuşku duymayiniz.
Eşya . . . . . Harf
.
.
.
.
Eşhas . . . . . Isim
YBA bir terim ikinci kez kullanilmaz kuralidan dolayi ikinci kez kullanacagim ISIM kelimesin ZIHIN yapiyorum
Cisim . . . . . . . Remiz
Eşya . . . . . . . . Harf
.
.------ye----İŞ------ey-----
.
Eşhas . . . . . . . İsim
Resim . . . . . . . Zihin
Burada ÇİŞ nerede ?
Cisim . . . . . . . Remiz
Eşya . . . . . . . . Harf
.
GÜÇ--ye--İŞ--ey--GÜR
.
Eşhas . . . . . . . İsim
Resim . . . . . . . Zihin





Tam TABLO bu.. burada en büyük işinizi görüyorsunuz.. yarın bu çiş.. ölünce "cenaze"ye dönüşecek kokmaması için bir an önce toprağa atmaya çalışacaksınız ve bunu büyük bir huzu ve huşu içinde yapacaksınız.. İmamı Nursi'nin dediği gibi ömrün tek meyvesi olan "cenaze" çocukken cız.. cız.. elleme dediğimiz şeyler.. cenaze.. "can-sız" sesine ne kadar benziyor.. HAYAT canlı ve cansız.. ŞUUR uslu ve us-suz arasında geçer.. yaptığımız şeylerin bazıları akıllıca dır bazıları akılsızca.. birbirimizi de böyle görürüz.. adam tutuyor.. beş kurul verilmediği halde nerede ise bütün vaktini NAMAZ'a harcıyor.. adam tutuyor.. yarın öldüğü zaman hiç bir işine yaramayacak mal ve makam ve bilgi ve şöhret biriktiriyor.. namaza hiç vaktini ayırmıyor.. ikisi de akılsızca... us-suz'ca bir iş.. öyle ise ya bizde bir sorun var ya da bizim aklımızda.. yaşantımızda ve davranışımız da bir sorun var.. bir birimize namaz kılmadığımız ya da namaz kıldığımız için yerden yere vuruyoruz.. aslında her birimiz dinimizi.. vatanımızı.. partimizi.. yolumuzu yüceltirken ve yükseltirken kendimizi büyütür ve böbürleniyoruz.. insana saygı duymuyoruz.. başkasına saygı duymuyoruz.. dünya ahiret dengesini kaçırıyoruz.. bunun bir nedeni de okumayışımız.. öğrenmeyişimiz.. düşünmeyişimiz.. anlamayışımız .. belki bu bizim ailemizde fazla bulunmuyor.. amma bizim de CANLI öğrenme ve DİRİ düşünme noktasında ilerlememiz gerekmez mi ?






Aslında.. ANLAMIYORUM diyorlar ya.. bu İLGİLENMİYORUM.. alaka duymuyorum.. MERAK etmiyorum.. MERAMIM bulunmuyor.. IŞK benim işim değil.. demek istiyorlar. Elbette ALAKA'dan yaratılan insanın dilediği alakalar ve istediği rabıtalar ve münasabetler içinde bulunabilir.. özgürdür ve kimse karışmaz.. karışamaz.. karışmamalı da. Fakat insanlar birbirlerine çağrı yapabilirler.. onu üzmeden.. canını sıkmadan.. kusura bakmayınız burada biriz FAZLA'dan çağrı yaptık.. çişimizi abarttık.. oysa en akıllı ve uslu işler; abartı ve mübalağa yapmadan.. aşırı ve farta kaçmadan.. dengeli ve uyumlu bir yaşam (hayat)ve tanınç (şuur) sürdürmek ve olabildiğince fazla kelime öğrenmektir. Öğrenmede bilenin ve bilmeyenin tek farkı sözcük farkıdır. Fazla kelimesi olan daha kolay ve hızlı ve yararlı ve verimli düşünür. YBA de buna, benim fazla kelime bilmeme, bağlıyorlar. Amma yanılıyorlar. Çünkü hayatın içinde ve bol kitap okuyan bir kimse değilim. Ancak YBA oluşturmak için gerekli iki inada sahibim. Yöntem amacımı ve bilim konumu ve analiz mevzumu değiştirmemek.. kelimeleri anında kayd etmek.. yazmak.. anlatmak.. aktarmak. Peygamberimiz ilmi kayd ediniz demiş.. ona uyuyorum. Yöntem ve bilim ve analiz konusu da herkesi ilgilendirmiyor.. çünkü insanlara bunun önemi ve değeri yeterince anlatılmamış.. sözün taşıdığı bilgi ve değerin sağlam ve sağlıklı olmasına DUYARLIK.. ne ailede.. ne okulda ve ne de çevrede verilmemiş.. kimine dünyada işine yarayacak düşünceler ve değerler..   kimine ahirete işine yarayacak.. bilgiler ve inançlar.. habire torbaya doldurur gibi doldurmuşlar. İnsanlar da dolduruşa gelip sağcı ve solcu olmuşlar. Ekonomik ve politik çıkarlarda bu sağcılık ve solculuğa.. dincilik ve bilimciliğe.. Tanrı tanırlığa ve Tanrı tanımazlığa bağlanınca.. iki tarafta birbirini telef etmek için uğraşırlar DÜNYANIN EFENDİLERİ konumlarını koruyorlar.. son teknolojik gelişimlerle iyice kontrol ediyorlar..



Yukarıda söylediklerimizi bu tablo da topladık.. biraz daha açık ve seçik hale getirdik.. RESİM'i unutmuşum önceki tabloda.. hayat şeceresinin meyvesi olan şuur.. marifet ve muhabbetle.. diri öğrenme ve canlı düşünme ile cilalanmadıkça.. yılların tozu buz dolabının altına ve üstüne biriktikçe.. şakır şakır çalışan dolaba hiç bir zararı olmaz.. lakin görenler fazla ayıplamaz mı ? Kalbimize ve aklımıza toplanan ve biriken alışkanlıklar ve alışkınlıklar.. yinelemeler sürdürdükçe eskimiş bilgiler.. arındırılmadıkça SKOR hep 0-1 olacak.. çünkü spor yapmıyor ve star olmuyoruz..





Yirmi tabloya kadar çıkan bu çalışmada.. temel bilgilerimi yansıttım.. webimde de yayımlayacağım İnşaallah. Tabloları versiyon sırasıyla yalından karmaşığa inceler ve izlerseniz.. anlama olanağınız artacak.. çünkü vehmi hatır ve hayali hazırdan ibaret ZANN'ınız ikanlar.. izanlar.. izahlar.. arttıkça ısbata doğru gidecek YAKİN artacak. Bununla beraber tahayyül-ü hazır ve tevehhüm-ü hatır.. farkında olmadığımız zeminimiz.. oraya erişinceye kadar çok lafız ve manaları parça parça yapmanız.. çok zikir ve fikirleri lime lime etmeniz.. gerekecektir. İşte şuur altında yatan ve sizi kaçıran nokta bu.. değerlerinizin yıkılmasından çekiniyorsunuz.. inançlarınızın sarsılmasından korkuyorsunuz.. bu da gayet doğal ve normaldır. Ancak korkunun ecele faydası yok.. bu yaşlanınca ve ölüme yakın birden ve aniden olacaktır.. Ancak siz bu yaşlarda bu işlere el atarsanız.. sonrası daha kolay olur.. belki.. hatta yararlı ve verimli.. siz bilirsiniz. Benim işi postacılıktır..


Yazıda adı geçen 20 tabloyu burada yükledim.


20230629_150310_CISIM.rar

Düzenleyen osmanziya - 29-Haziran-2023 Saat 15:03
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk