Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: Şehadet Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3191

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: Şehadet
    Gönderim Zamanı: 16-Temmuz-2023 Saat 19:08


HAZIR açık    ANLAŞILIR   seçik   SEHİL
GÜNLÜK DİLİN DÜZ YAZISI (GDDY)

Edebi ya da tarıhı bir GDDY ile yazılır metin manası kolayca aktarılabilir ve yansıtılabilir bir biçim taşır. Soyut simgeleri bulunmaz ve konusu ağır değildir. Anlaşılır olması için size ilgili ya da geniş bir bilgi birikimi istemez. Kullandığı sözcükler yeni ve özgün değildir.Çoğunlukla herkesin bildiği ve yabancılık çekmediği sözcükler kullanılır. Gerekirse fotoğrafını kendi çeker yani ayrıntılı betimlemeler yapar.   


Burada şema, yaklaşık elliye yakın bir tablo sonunda genişletilmiş ya da sadaleştirilmiş resimdir. Bu tablolar buraya bindirilmiş 16 temmuz RAR dosyası (aşağıda) içindedir ve orada başka önemli ve değerli düz yazılarda bulunmaktadır.

İnşaallah bu tablonun binde bir içeriğini elimden geldiği kadar anlatmaya çalışacağım.
Bu bir rabbın hür ruh projesidir.
Bunun içinde aklın kalbinin TASFİYESİ ile lisanın naklinin KURBİYETİ..   savaş ve barış gibi uzun bir süreçten ve sınav ve yarış gibi musibetli ve belalı bir yolculuktan geçiyor.. Bu işin bir tarafında İLİM bulunuyor.. bir tarafından ise İRADE yer oluyor. Bu dediklerimi YATAY çizgide görebilirsiniz. Rıza ve ilim sağ tarafta.. irade ve ila sol tarafta göreceksiniz tabloya bakınca.
Ortada kutu da çok şeyler yazılıdır.. onlara girmiyorum. Burada DİKEY çizgiye dikkat çekeceğim.
KIYAM ve Kudret üst tarafta.. rahmet ve SUCUD alt tarafta.. sonuçta DÜNYA üst tarafta.. DİN alt tarafta.. yer alarak dikey çizgiyi oluşturuyor.
Dikey ve Yatay çizgilerin keşistiği ortada ise DİL ve RUKU bulunuyor.
Kıyam.. İLMEKYAKİN
Ruku.. AYNELYAKİN
Sucud.. HAKKALYAKİN
Yani namazın kıyamı, rukusu ve secdeleri iknası giderek artan bir YAKİN bize sunar.
Orta kutuda ikna ile birlikte izah, izan ve ısbat dahi var.. kutuda izah yerine irfan yazılmış. Düzeltirim.
Bu konu İSLAMBİLİM’de yazıldı.. buraya yüklenen tabloları birinci tablodan kırkıncı tabloya kadar yalından karmaşığa doğru izlediğinizde.. incelediğinizde.. imgelediğinizdte.. irdelediğinizde pek çok konular birbiri üzerine bindirilerek anlatıldığından hepsini birden anlamaya çalışmanız.. yeni dökülmüş sıcak bir çayın içilmesini benzer.. ağzınızı yakmazsanız dudağınızı yakarsınız.. en azından dudağın ucu ilk denemede yakacaktır. Ama biraz sabrederseniz.. saden sıcak çay içmek zararlıdır.. o sıcak çayın yavaş yavaş içilebileclek konuma geldiğini göreceksini z.
Eğer çay içmeye niyetiniz varsa.. sabr ederseniz.. çayı içeceksiniz…
Osmanziya 16.07.2023 üçyol izmir



20230716_214503_16_TEMMUZ_2023.rar

Düzenleyen osmanziya - 16-Temmuz-2023 Saat 21:45
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3191

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Temmuz-2023 Saat 21:48
Değerli Hocam, bilim tarihinde çağlar birbirinden bağımsız değildir.. az önce geçerlik ve yürürlük konusunda şunu yazdım:

"Devletin totaliter ve otoriter yeşil ve mavi kırmızı ve kızıl ideoloji oluşturan müslümanlar.. masonlar ve marksistler tarafın ELE GEÇİRİLİMESİ. cesur olmayan yöneticiler değil cesur olmayan aydınlar sayesinde gerçekleştiriliyor. 10 senedir faced söyleye söyleye dilimde tüy bitti.. dilin bilime ve dinin hukuka intikal ettiğini.. semavi kitabların ibrahim ve musa ve isa ve muhammed aleyhimüsselamlar arasında 300 çıkış 300 iniş olmak üzere 600 yıllık geçerlik ve yürürlülük süresi bulunduğunu.. son din ve rabul ve kitabtan iki altıyüz artı iki yüz 1444 senelik bir süre geçtiğini.. müslümanların ilk dört yüz yıllık parlak devirden sonra bin yıllık uykuya girdiğini.. düşünmeyi dondurduklarında hikmeti bırakıp içtihat kapısını kapattıklarını.. son üç yüz yılda bilimi ve hukuku dondurduklarını.. bu yüzden bilimi ve kuvveti ve dünyayı kaybettiklerini.. bilimin esası olan iktisasdın ve hukukun temeli olan adaletin beynimize ve yüremiğize yazıldığını kitab indirilmese ve rasul gönderilmese de beşeriyetin medeniyeti insaniyete götürebileceğini.. kitabın bilim hikmete ve hukuku ahlaka götürmek üzere HÜR-RUH projesiyle insanlığa yol gösterdiğini.. samimi ve ciddi bir insan olmadan Islam olunmayacağını.. insanın samimiyetini safiyete ve ciddiyetini halisiyete götürmeden islam bulunamayacağını ve kurtulamayacağını açık ve seçik anlattığım halde avam ve havas hiç bir kalemden yansıma bulmadı.. artık benim aydınlar ve yöneticilerden umudum kalmadı. Belki akıllı ve zengin MÜSLÜMANLAR Tevrat ve İncil ve Kur'anı TEK bir KİTAPTA toplayarak arayanlara FURKAN'ı tanıtırlar.
Osmanziya 16.07.2023 Üçyol İZMİR


Burada dinler tarihi gibi düşünce ve felsefe tarihinde nazara aldığımızda bunu görürüz 2300 sene önce Aristo altı ciltlik ORGANAN isimli eseriyle dilimizi ve onun esası olan mantığını ve onun esası olan kıyası TEDVİN.. etmiş yani kurallarını yazmış.. 1611 yılında Descartes, Fermat ve Euler analitik düzlemin MATEMATİK kullanımını ortaya koyarak bilimsel dili ortaya çıkarmış ve 2500 senelik saltanata son vermiş çağdaş bilimi ve felsefeyi başlatmış keza 250 sene önce KANT çağdaş aristo ve Descartes ve Hume dan gelen gelişimi ELEŞTİREL FELSEFESİYLE felsefenin resmi otoritesi olmuş.. keza BİLİM tarihinde midi dünyamının Newton fiziği yazında macro fiziğe (uzaya) ve mikro fiziğe (atom altına) dair izafiyet (determine) ve kuantum (istatistik) fiziklei ortaya çıkmış.. bu birlik ve teklik tecellilerine ilişkin fiziğin barıştırılması ve uyuşturulması için SİCİM KURAMI çalışmalarıyle çekimi açıklayabilmek için 11 boyutlu uzaya dair matematiksel çalışmalar bulunuyor. Bu kadar çeşitli alanlar arasında yani din ve felsefe ve bilim arasında ortak bir dil ortaya çıkarılması artık şiddetli bir gereksinim haline geldi.. aksi halde herkesin kendi söylediğini ve kendi dinlediği bir kültür görünümü içinde yapay zekanın bizi nerede götürdüğünden habersiz bir geleceği ilerlemek durumunda belki zorunda kalıyoruz. Çalışmalarınız gerçekten takdire şayan.. ancak Tanrı konusunu gözden çıkaramıyoruz. Keza bu konuda şunu yazmıştım az önce:
“Tanrı KAVRAMI filozoflar için salt ve koşulsuz ve kuralsız SOYUT bir var oluş ve yok ölüştür. Allah azze ve celle KELİMESİ mistikler için konuşulan ve söyleyen ve dinleyen ve seslenen SOMUT bir aid oluş ve sahib oluştur. Teo.. Dieu.. Tengri..Tanrı TERİMİ ise şu üç yaklaşımın konusu olmuştur: Teizm.. Deizm.. Panteizm. Elbette bu üç ana başlığın alt başlıkları da bulunmaktadır. Ancak bu konuda ana-kara'dan ayrılarak oluşmaya başlayın günlük dil ve bilimsel bilgiden sonra felsefi bilgi ve dini dil oluştuğundan bu konu daha sağlam ve sağlıklı bir DİL kullanıldığında bu DİN KONULARI daha açık ve seçik olarak ortaya çıkarılacağını düşünüyorum. Osmanzmiya 16.07.2023 12:12Üçyol İzmir"

toparlarsam:

Gerçekler görülmez örülür. Işık eşyayı aydınlatın gerçekleri ise insan insana anlatır. Saygılarımla. Sağlıcakla kalınız. Osmanziya 16.07.2023 15:13
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk