Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: savas ve sorun Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2751

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: savas ve sorun
    Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2023 Saat 19:06



SORUN VE ÇöZüM
Dunya duyarsiz olabilir.. biz duyarsiz olmamaliyiz.. ben duyarsiz olmamaliyim.. SORUNUN askeri.. politik.. ekonomik.. sosyal ve kulturel ÇÖZUMLERI olabilir.. ben KULTUREL olanina degindim iki yazimda şöyle demiştim;

SAVAŞIN KOKENİ

Bundan onceki paylaşinda insani anlattim.. hayvanllar birbirini yer.. bu doğaldir. insanlar ise biribirini öldurur.. bu yasal degilse cinayettir.. zulumdur.. haksizliktir.

Yani savaş ve iş savaş sosyal bir afet.. kulturel bir bela ve dilin MUSABAKASININ bir belasi ve dinin IMTIHANINI bir fitnesidir. Bu demektir ki ekonomik savas ve politik bariş aslinda kulturel bir yaris ve sinav alt yapisi olan sosyal bir ŞINAV.. bunlarla dil ve dil ve kultur açilir.. genişler ve gelisir. Bilim ve hukuk yeni careler ve çozumlerle savaşi zorlaştirali ve barisi kolaylaştirmalidir. Bu bilgiyi.. duyguya ve sevgiye egemen kilmakla ve akli caliştirmakla sağlanir.

Savaşlar ya saldiri ya savunma ile olur.
Savunmayi anlariz da saldiri neden olur;
Ben beş tanesini buldum:

Zayifin kavinin iştihasini kabartmasindan..
Kavinin hırsindan..
Zalimin tecavuzunden..
Mütecavuzin barışa zorlamaltan..
Tecavuzun başı kufrun hakki çiğnemesi ve hakikati örtmesini engellemek için elindeki kuvvetin alinmasi icin..

Bunlari anlamak için insani tanimaya gerek var. Yoksa saldiran ve savunanin.. tecavuzlerini dillendirmenin sorunun çozumune duyurmaktan fazla bir yarari bulunmaz.



HUKUKUN YOLUNA BAŞVURALIM

Birisi dedi ki:
Yarın Sabah namazında tüm camilerde Filistinliler için dua edilecekmis
Tamam çok güzel edelim inş
Fakat şöyle bir tablo düşünelim
1 milyar müslümanın onda biri 100 milyon Müslüman, teşvik edilse, ülkelerindeki postanelere akın etse ve birer sayfa, uluslararası ceza mahkemesine savaş suçları için şikayetçi olduklarını söyleyen dilekçe gönderseler... Ve sadece altı ay ay İsrail ile ihracat ve ithalat durdurulsa.
Yemin ediyorum Dünyada yer yerinden oynar.
Çünkü dünya müslümanlardan ilk defa akıllı, kombine ve örgütlü bir eylem görmüş olur... Netenyahu prasası alaşağı olur.

Fena fikir değil.. değil mi ?
Osmanziya




Burada ekleyecegim sorundan yakinma ile çozumu yuklenmenin iki ayri secenek oldugu.. sorun çözülmedik artarak BUHRANA ve BUNALIMA dönecegidir. O zaman da çozumum guçlenerek BELITE ve BURHANA dönecedir.
Çözum.. yukarida siraladigim askeri tepeden külturel tabana indiginde..
Sorun KURESEL ise çözum BIREYSEL.. dir Sav.. bize şunu gösterir..
Sorun ile çözum arasinda DEĞIŞIM yer alir.
Kuresel ile bireysel arasinda TOPLUMSAL...
TOPLUMSAL DEĞISIM hangi ulusta başlayacaktir ?
Amerika da
Israil de
Filistin de
Iran da
Mısir da
Arap kralliklarin da
Ingiltere kralligı da
TURKIYE de
Mısir da
Rusya da
Çin de
Fransa da

Bana gore en uygun yer TÜRKİYE..
Doğunun ve batının keşistiği ÜLKE..
Geçmişin ve geleceğini kavuştuğu ULUS..
Burasının
İrandan Yunanistana..
Iraktan İsraile..
Tam orta yerdeki ANADOLU
Topluman meşveret ve demokrasininin DİRİLDİĞİ
Bireyen hürriyet ve laikliğinin CANLANDIĞI
Bir yer olduğundan asla kuşku duymayınız.
Akıllar danışma ve kalbler özgürlükle bir araya geldiğinde
Çözülmeyecek hiçbir sorun bulunmaz.

Yeter ki sorunun KÜLTÜREL olduğunu bilip sabır gösterin..
Sorunun SOSYAL olduğunu bilip gayret gösterin..
Sorunun EKONOMİK olduğunu bilip himmet gösterin..
Sorunun ASKERİ olduğunu bilip YASAL SINIRLARIN dışına taşmayın. Sosyal medyadaki algı yönetimlerine ve maniplasyonlarına karşı uyunık olalım.

Bilgi.. saygı.. sevgi ve sağlıcakla kalınız
Osmanziya 14.10.2023




Islamin cahilleri olur.. her din ve felsefe ve ideoloji gibi mutaassiplari olur.. yine her kulturde oldugu gibi munafiklari bulunur.. fakat dinden çikamamiş fakat içeride gorunen mulhidleri de bulunur. Fakat bunlari dini degilde dindarlari eleştiren radikallerden nasıl ayiracagiz.. aslinda insanlari degilde inançlar sorgulayan bu kimselerin kendi inançlarini eleştirenlere nasil mukabele ediyorlar ? Sonuçta şurasi belli ki.. eylemler..işlemler.. goruşler.. duşunceler.. dilekler.. inançlar.. AKSIYOMATIK bir SISTEMATIK ortaya koyar. Bunlari taşiyan SÖZLERIN bilgi ve deger bakimindan saglam ve saglikli olup olmadigi konusunda nesnel ve bilimsel bir degerlendirme yapma imkanimiz bulunuyor mu ? Osmanziya




Şaban ÜNAL paylaşimi
Teknik Direktör Guardiola'nın kızı Maria Guardiola'dan Filistin paylaşımı:
“Tanrım.
Şimdi gerçekten sırtımızı yaslanıp televizyonda soykırımı mı izleyeceğiz? Yıllar sonra, tarih kitaplarında okurken, ‘bu nasıl oldu’ mu diyeceğiz?
İlk defa, tarihsel olarak nasıl kitlesel vahşetlerin defalarca, defalarca gerçekleşebildiğini gerçekten anlıyorum. Asla öğrenmiyoruz.
Bu deliliğe karşı birileri nihayet dur demeden önce kaç kişi ölmeli? 10 bin mi? 100 bin mi? Bir milyon mu? Daha fazla mı? Ne zaman yeterince Filistinlinin öldüğüne ikna olacağız?
Çoğumuzun konuşmaktan korktuğunu biliyorum. Yanlış bir şey söylemekten korktuğumuzu anlıyorum. Ama sessizce oturup korkudan konuşmadığım gerçeğiyle yaşamak istemiyorum. İsrail hükümetinin yaptıklarını kınayabiliriz. Aynı zamanda Yahudi toplumuna düşmanlık uyandırmadan Filistinlilerin hayatının değerli olduğunu söyleyebiliriz.
İsrail-Filistin çatışması tarihsel olarak karmaşık bir sorun. Şu anda tanık olduğumuz şey oldukça basit: İşgal ve baskı altındaki bir halk, Batı dünyasının tam desteklediği nükleer bir devlet tarafından yok ediliyor. Bu hiçbir zaman eşit bir mücadele olmadı ve şu anda yaşadığımız şey, hayatımda gördüğüm en büyük katliam.
En geniş noktası 25 mil uzunluğunda ve 7,5 mil genişliğinde bir toprak parçasına sadece 6 günde 6.000 bomba atıldı. Bütün mahalleler yerle bir edildi. Aileler silindi. Hastaneler yaralıların ağırlığı altında çöktü. 2 milyonluk bir nüfusun içinde - bunların yarısı çocuk - %70'i mülteci oldu. Şimdi, 1 milyon kişinin zorla göç ettirilmesi söz konusu. Zorla göç veya ölüm seçeneği, etnik temizliktir. Bu vahşet artık bir soykırım olarak kabul edilmelidir.
Barış için dua ediyoruz, gibi basit ifadelerin ötesine geçmemiz gerekiyor. Instagram gibi platformlarda paylaşılan ifadeler, sadece göstermelik aktivizmin bir parçası gibi görünüyor. Eğer şu anda bir platformunuz varsa, lütfen bunu kullanın. Konuşun. Çünkü dünya, bu korkunç trajediye doğru yürümekten çekinmiyor, hatta bunu engellemek için hiçbir çaba harcamıyor.”





İSTİYORSAN SULHU SALAH HAZIR OL CENGE..

Istiyorsan sulh u salah hazır ol cenge..der halk. Simdi evler rezidans.. alti ay yasadim orada.. aslinda rezildans.. alti ay sonra apartmana geçince saraya geçmiş gibi oldum.. tek katli bshceli müstakil evi yok sayarsak.

Fakat hangisi olursa olsun hepsi bir ülke ve ulustan mal ve hizmet alir. Ve elbette hangi ulke olursa olsun..uluslara arasi şirketlerden ve kuresel teşkilatlardan ister istemez kisa ya da uzun vadede etkilenir.

Bunu ortaya koyan ILIŞKILER ise.. nesneler ise DENGE.. kimseler ise UYUM.. gerektirir. Biz nesnelere ilişkin termodinamik yasalari saptadikta.. kimselere ilişkin semiosibernetik yasaklari tespit edemedik.

Savaş ve çarpışma ve çatışma ise bu denge ve uyum bozuldugunda kaçinilmaz olarak..kendini hakli goren gücun (kavinin) tecavuzu ve hakkini mudafa eden zayifin mukavemetinin karşılaşmasidir.

Ancak önemli olan bu "nasıl" degil.. neden ve niçin sahibi olan insanlar ve kimseler ve taraflardir.. israili destekleyen beşli vetonun sahiplerin devletlerininb guçu ile bu devletlerin uluslarida dahil olmak uzere INSAN hak ve hurriyetleridir. Ancak biz buna musluman ve masonlar ve marksistler olarak gucun karşisinda bolunerek halk ve nas ve kimse olarak guce dayanma stratejimizi yitiriyoruz. Insanligimizi gecerliligini yitirmiş dinden..yururlugu kalmamiş ideolojilerden one alamadigimizdandir.

Ancak problem şu.. INSANLIK olan bir hazir olan bir yuzey mi yoksa hazirlanacak bir duzey mi ?

Bu yuzey ve düzey bu homo erectus mu.. natendral adamı mı.. homo sapiens mi.. homo deus mu yoksa beşeriyetin (kulturun) yapisindan çikan medeniyetin (uygarlığın) inşa ettigi insaniyet (halife-i arz) mi ?

Biz YBA ile yaptigimiz INSANBILIMLE felsefe ve din arasinda ortak bir dil aramakla bu inşaya aday bir çalişma yapiyoruz. osmanziya



Düzenleyen osmanziya - 15-Ekim-2023 Saat 00:25
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk