Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: fazlar ve sefer usta Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3303

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: fazlar ve sefer usta
    Gönderim Zamanı: 03-Aralık-2023 Saat 08:33
SIR AT.. SIR.. AT

Sırat.. sırlı at.. hem de iki tane.. biri burak diğeri refref..
MARAC
CeReM..
sururu mürur ve ceriri karar ile her işin bir ceremesi bulunur. Arayan bulur. Sava kanır ve Hakkı tanır.. ilim ve imanını tamamına ve kemaline ulaştırır. Soruları yanıtlar ve savını kanıtlar.. nereye kadar var saymaları ve yok sanmalarının ötesinde hiç yok hep var diyinceye kadar.. ancak tüm bunların öncesinde bilim ve hukukun gereği olan iktisadı sağlamalı ve adaleti gerçekleştirmeliyiz.

Ancak arayışı sağlamak ve geresinimi gerçekleştirmek birbirinden ayrı iki iştir..
kavi ve zayıf arasındaki ilişikler çok türlü ve çeşitlidir. Kadın ve erkek münasabetlerinden emek ve sermaye ilişkisine kadar..
çeşitlilik..
dünya ve ahiret dengesinden akıl ve kalb uyumuna kadar..
türlülük..
gösterir.
Hele iktidar ve muhalefet ilişkisi bir başka acaibdir.

Herkes... her gurub.. her birey.. çoğu zaman eşya ile bağlantılarının İKTİSATLI bulunduğunu ve eşhas ile ilişkilerinin ADALETLİ olduğunu sayar ve karşısındakilerini aşırı ve abartılı bulunduğunu sanır.. bu da bireyin hürriyetine ve cemiyetin meşveretine gereği ve yeteri kadar önem ve değer vermediğindendir.

Bu durumda doğal ve normal olarak savaş ve barışı içinde bulunan sınav ve yarışımızdandır.

Hans AYBERG den okumuştum.. ben dünyanın etrafında yolculuk yapmıyorum.. dünya benim etrafımda yolculuk yapıyor.. düz dünyacılar işte bu yönden haklılar.. yer küresi anlamında değil genel dünyaya yaşam penceresiyle açıldığı ÖZEL DÜNYAMIZ..
biricik ve tekil evrenimiz..
bize yapılan tahsisi kabiliyet ile ihtisas-ı istikbalimize giderken yüklendiğimiz
hassasiyetinin AR ve hissiyatın AD'ını taşıyan
AT'ımız..
hem eşyayı hem eşhası yüklenen
ÖZNE'miz..
çeşitli fazlar içinde karmaşık bir yapı barındırıyor.
Bu yazının tabloları onu anlatıyor.

Bilgi, saygı, sevgi içinde saglıcakla kaliniz.

Sayılarımla

Osmanziya 03.12.2023 10:43




BİLGİ VE İNANC

Iman kuşkuludur.. korku ve umut arasi.. kesin degildir.. kuşkusuz kesin bilgi arayanda avucunu yalar. Akılli insan Rabbine bağlanma ve ona guvenme dışinda bir dayanak bulamaz. Öyle ise biz duşen gereksinimlerimiz otesinde arayışa katilarak dar dunyamizdan çikmaktir.

Böylece dogru olmayan gerçeğin kör bulundugunu gördugumuzde.. gerçek olmayan dogrunun boş oldugunu kavradigimizda.. sanal öykumüzun yapay oyununu izlediğimiz ortaya çıkar.

Sanirim bu durumda kafamizdaki dil sepetine ve başimizdaki düş çorabina da gerek kalmayacaktir.

Ancak buna giden yol; yukleminde samimi.. dileminde ciddi.. yarginda safi.. isteminde halis olabilmek için sözun tasidigi bilgi ve degerin sağlam ve saglikli olmasina duyarliktir.

Bu konuda çözumleme ve degerlendirmelerinde sana hizli bir anlam surucu ve kolay bir anlatim aygiti barindiran YBA i oneririm.

Osmanziya


Face SOSYOLOGLAR SOKAĞI gurubundan Mehmetali TAŞ paylasimi

Bu yazıyı okuyan yüreği güzel insan. Seni tanımıyorum ama sana söylemek istediklerim var. Belki çok yalnızsın. Belki sevdiğin kişi seni yarı yolda bıraktı. Belki ailenle sorunların var. Belki de arkadaşlarından fazlasıyla bunaldın. Belki de bu hayat fazla sıkıcı gelmeye başladı sana. Belki de ölmeyi istiyorsun. … Bilmiyorum. Neler yaşadığını bilmiyorum. Kalbinden geçenleri bilmiyorum. Tek bildiğim her ne yaşadıysan bir gün geçecek olduğu. Zor biliyorum ama sabretmelisin. Ayrıca yalnız falan değilsin. Seni yaratan Rabbini düşün. O her zaman seninle. Bir Dua kadar uzağında. Kimse seni düşünmezken, halini hatırını sormazken Rabb’in her zaman seninle. Sen sadece sabırla bekle ve Rabbine sığın. Unutma Bu hayat geçici. Bu hayat İmtihan yeri. İnsanlar da artık güvenilecek gibi değil. Benim tek isteğim senin mutlu olman. Gülümsemen Seni tanımıyorum ama mutlu olmanı çok istiyorum. Sen üzülmeyi de hak etmiyorsun güzel insan. Sen sadece Dua et… Rabbim kullarına kaldıramayacağı yükler vermez. Hem sen neleri atlattın. Emin ol her şey çok güzel olacak. Ben bizzat kendim yaşadım gördüm. Her acı geçiyormuş
Allah’a emanetsiniz güzel insanlar... Bu arada bende dualarınıza katarsanz çok mutlu olurum Saglıcakla kalın..yazı alıntı resim benim

Mehmetali TAŞ


Şimdi size yapağınız seyrü seyahatin SEFER'inte nasıl USTALIK kazanacağının yollarını gösterecek dosyaları yani tabloları buraya yükledim.. versiyon sırasıyla yalından karmaşığa doğru izleyip imgelediğinizde.. inceliyip irdelediğinizde yollarınızı ve yönlerinizi bulacaksınız.

Saygılarımla

osmanziya 03.12.2023

20231203_083349_FAZLAR.rar

Düzenleyen osmanziya - 03-Aralık-2023 Saat 10:44
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk