Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: MISIR sır mı sır Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2992

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: MISIR sır mı sır
    Gönderim Zamanı: 24-Aralık-2023 Saat 16:22



Dün aralığın 23 içi.. 2023 yılının aralığı..


23 ÇİFT "kromozom"u olan insanın 46 YAŞAM KODU ile yapılandığı biolojik ve bilimsel olarak kabul edilir.

Dün evliliğimin 46 ncı yılı olarak eşimle birlikte dışarıda yemek yedik ve ona bir evlilik hediyesi almaya karar verdik.. düşünebiliyor musunuz.. kendi zatına olan hediyeyi bile evlilik hediye olarak görüyoruz.. zaten bu ahlak ve zihniyette olmasa bana nasıl katlanabilirdi...

Evliliğimizin GERÇEK iki oğlan bir kızdan sonra dördüncü ve SANAL çoçuğu da zaten dün sabah doğmuştu..
SENEM D O K U N U L M AZ   
ve onu OLASI ORGU YAZI başlığı ile paylaştım webimde ve face vatsap sayfalarımda


Bu sabah 23.12.2023 saat 10:17 itibariyle facedeki sayfalarımla OLASI OLGU NASIL YAZILIR ? başlıklı bir yazı yazdım.. 4.Yol'un sahibi Gurdiciyef insanların içinde binlerce BEN olduğunu söyler.. İmamı Nursi Gaye-i Hayal olmazsa insan zihni enelere inkalib eder diyor. Zaten çeşitli insan bilimleri de ister bilimsel ister dini olarak insanın kuvveler ve latifeler halinde.. yetenekler ve beceriler olarak çeşitli fakültelerini tespit etmişlerdir.. bende insan bilim yaparken bir ömür nefis ve akıl ile kalb ve ruh latifelerini yani duyum ve düşünce ile duygu ve dilek kümelerini saptamaya çalıştım. Yani bizde kuşkusuz her birimizde BENLER bulunuyor. Hatta bir latife olarak ellerimiz ve ayaklarımız oğullarımız.. gözlerimiz ve kulaklarımızı kızlarımız.. hafızamı anamız zekamız babamız.. dişlerimiz eşimiz ve pipimiz kendimiz.. diye koca bir aile olarak görürüm. Gurdiciyef bu benlerden bir tanesinin diğerlerine HAKİM ben olarak görüyormuş ki sanırım BEN dediğimiz de bunu kast ediyoruz. Bir de bunun üstün GÖZLEYİCİ ben bulunurmuş olana göre.. bu da hepimiz VİCDAN dediği bay ve bayan İNSAF olmalı. Gurdiciyef'e göre bütün bu benlerin üstünde SALT ben olduğunu söylüyor ki işte buna ben inanmıyorum. Hoş bazıları ona ÖZ adını veriyorlar.. bunlarada inanmıyorum. Bir de içimizdeki NEFİS'den başka dışarıda olan şeytan, tağut, deccel, mehdi, imam gibi başka SANAL kimselerde bulunuyor ki tarihin ve edebiyatın ve günlük dilin KONUSU olan bu KİMSE'lerden başka İNSAN'ın kendi kendisini tanıması yolunda felsefe ve din arasında ortak bir teknik, yöntem ve dil olarak bir ömür YBA oluşturma çabam.. fiyasko ile sonuçlandı.. işte bunun sonucu olarak Senem DOKUNULMAZ çıktı.. kendisi ile bu yazıyla tanışmış olacaksınız. Saygılarımla.. sağlıcakla kalınız. Osmanziya 23.12.2023 19:29


İNSANBİLİM.. yontembilim ve insanbilim sayfaları arasında kalan konu..
İNSAN ayrı bir konu BİLİM ayrı bir mevzu.. bu ikisinin birden bahsine açan oldukça kolay olmayan bir anlatıma başlamış olur.

Ancak biz yine de İNSANBİLİMİ konuşmaya ve düşünmeye cesaret ederek bu işe giriştik yirmi yıl önce sonuçta ortaya binlerce yazı ve on binlerce tablo çıktı.. lakin YBA benimseyen bir kişi bile çıkmayınca biz de kendimize ve içimize dönmeye karar verdik..
Kendimize döndüğümüzde eğer GERÇEK iki KİŞİ olsa idik.. yaşamamız kolay olur mu idi ? Bazen böyle çok çok nadir.. bir bedende iki kişi olabiliyor ve doğabiliyor.. videolarda görüyoruz.. bazen böyle vital ve aktüal olarak değil de mental ve virtual olarak İKİ kişi de olabiliyor ve bu da maraz sayılıyor.. hatta hem sayısal hem sözel olarak düşünebilen kişilere ya da hem sağcı hem solcu olabilen kimselere.. biolojik ve doğuştan hem eril hem dişil hünsalara.. ya da sonradan olma hem erkek hem kadın homoseksüel kimselere.. hastalık ve marazi gözle bakılabiliyor. Fakat benim gibi face de üç tane adı birlikte götürmeye çalışan birine de normal bakılmayacaktır. zaten İKİ YÜZLÜ birini böyle birine şöyle diyen insanları sevmezler ve güvenilir görmezler. Bir de böyle BENİM GİBİ sadece İKİ tane değil ikiden çok yüzleri olan kimselerin sevimli ve güvenilir görülememe gibi bir durumum olabilir ve benim bundan haberimde olmayabilir. Sağcılar sevmez.. safi sağcı diye.. solcular sevmez safi solcu diye.. karşı tarafı DIŞLAMAK.. insanın benliğinin mayasında ve bencilliğinin hamurunda bulunuyor.

Herkes karşısındakini kendisine benzetmek ister.. hatta bu yetmez kendisinin hesabına çalışmasını ister.. hatta bu da yetmez.. onu kendisinin malı olmasını ister. Ancak ontolojik, etik, epistomolojik, etnik, biolojik, psikolojik ve sosyolojik ENGELLERDEN dolayı bu gerçekleşmez. Çünkü hiç kimse birbirine tıpa tıp aynı olmaz.
Çünkü her bir ar yükü KİMSE ve ad yolcusu NESNE barından    Ö Z   N   E..    tek başına bir İNSAN dünyası.. tek başına bir EVREN âlemi ve tek başına TANRI gölgesi..dir.
osmanziya 24.12.2023    













20231224_161121_SIRMISIR.zip



Düzenleyen osmanziya - 24-Aralık-2023 Saat 16:53
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2992

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralık-2023 Saat 01:12
Olmayan sonsuzluk ve bulunmayan özgürlük bir gereksinimdir.. biz buna İmamı Nursî’nin dediği gibi tevehhümü ebediyet ve aşkı beka ile Mustafa Kemal ATATÜRK’ün fikri hürriyet ve zikri istiklaliyeti adı verebilir.. peki bu nereden çıktı.. değerli bir Arkadaşa “dil ve din ile emek ve özgürlük ortak insani etnik ve etik ile ekonomik ve politik değerlerdir.. partilerin ve ideolojilerin paravanası ve paratoneri yapılamazlar.” Dediğimde fikir güzel görünüyor lakin insan ilişkilerinde nasıl sağlanacak anlamında itiraz ettiğinde dedim ki:


Dedigim teorik fikir pratige dokulmesi.. degindiginiz gibi insan ilişkilerini gerektirir. Mao Çe Tung un unlu kitabi sanirim buna ayrıntılı dillendirmiştir. Keza Kant'in teorik aklin tekidi ve pratik aklin tenkidi.. idrak ve iradenin.. mantik ve mesietin.. kisaca şubhenin ve ilmin ve usulun vnazari aklin ayri çaliştigini.. kesinligin ve iradenin ve uslubun ve ameli aklin ayri çaliştigini gosterir. Ikisi da AKIL amma birbirinden farkli işte bu farkli olana KALB diyoruz.

Insanlar bunu.. kader ve kaza.. finalite ve kozalite.. emperatif ve emprik.. etik ve epistemik.. anlama ilimleri ve açiklama ilimleri.. hukuk ve bilim.. yaratiliş ve evrim.. determine izafiyet ve istatistik kuatum gibi çesitli isimler verebilirler fakat ben kisaca DİL in ILLETLERI vd DIN'in AKIBETLERI diyorum.

Ve bize kuşkulu sorular soran felsefe ile kesin yanit veren din.. ikiside lazim diyorum. Dil bilime.. din hukuka intikal etti ise.. ilim hikmete.. hukuk ahlaka inkilab.. edebilecegini düşunuyorum.

Samimi ve ciddi arranırsa ve safi ve halis istenirse Iliskilerde ileride daha saglam ve saglikli duşunulecek ve yasanilabilecek diye umuyorum.

Saygilarimla.

Yontembilim.com

Not: TEORI ve PRATIK bu ilişkileri.. kavi ve zayif arasindaki munasebetlerin daha salih ve sahih olmasini ve dengelenmesini saglayan uyum ve adaptasyonu gerektirirler.
Balans nesnel hesap ve Adaptasyon kimsel hendese gerektirir. Bu çok yonlu ve yanli konu SADECE gunluk dilin mantigi ve SADECE bilimsel dilin matematigi ile çozumlenemez.

(notun notu: Bulunmayan sonsuzluk ve olmayan özgürlük var sayımları belki gereksinimlerimizi karşılayabilir fakat arayışımız sonsuzluğu ve özgürlüğü gerçekten sağlayacak bir istikamettir ki bu arayış GERÇEĞİ ya da KENDİNİ aramaktan başka cihete yönelecektir.. bu da kadın ve erkek.. akıl ve kalb.. dünya ve ahiret.. birey ve toplum.. sermeya ve emek.. iktidar ve muhalefet gibi KAVİ ve ZAYIF ilişkilerini dengede tutup uyumu sağlayacak İKTİSAT ve ADALET'in Yaratan ve Yaradan adına sağlanmasın gerçekleştiren insanın iç sferini gerektirir.)
osmanziya 25.12.2023
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk