Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: bilim ve dinin kokeni Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3385

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: bilim ve dinin kokeni
    Gönderim Zamanı: 15-Ağustos-2024 Saat 15:44

Değerli Hocam "Konuşanın sözünü anlamayan kişiyle, duymayan ve anlamayan arasında fark yoktur" İBNİ ARABİ paylaşımınız için teşekkür ederim. Çağımızda gösterbilim ve din konular artık ayrıntılı olarak inceleniyor. Gerçekte anlam.. anlatım.. anlama büyük bir olay..
Nitekim konuşmada söyleyen ve dinleyenin maksad ve maksadının uyumu sağlanmazsa.. diğer simge yükleme ve imge çözme işletimi sağlam ve sağlıklı çalışmıyor.




Şengör'un kitabi degerli bir konuyu işliyor.. BILGI yi.. her şeyi mit ve hayal ve byte haline getiren günümüz.. bilgiyi de masal ve sahte ve veri haline getirerek onu bilen ve bilen arasinda bir ILIŞKI oldugunu unuttu.. konuşmada söyleyen ve dinleyen ne alip veriyorlar bunu derinine girmediginden dil ve bilgi ilişkisini de yitirdi.

Artik giderek ivmelenen getiriler çagiyla insanlik 2.0 a girdigimizi savunan Kurzweill.. giderek artan götürülerden hiç haber vermiyor. Fakat Şengor ayağımizi bilginin yerine bastiriyor.. kitabı değerli yapanda bu. Fakat Değerli Hocamızda bilimi ve solu.. BILIMcilik ve SOLculuk yapmadan duramıyor.

Öteden beri anlattigim çözum tabloda.. GDDY ile hakki batil.. batili hakk.. yapabilirsiniz.. sizin yerinize borazancilarınız sesinizi reklam edebilir. Fakat gerçegi ariyorsaniz YBA ile bilimin.. bilginin.. dilin ardina geçebilmelisiniz.

Yöntem bilimsel analizin ogrenilmesi kullanilmasi ve yararlanilmasi ÇAGRISI çalışmalarimda düşünenleri arıyor ÇÜNKU arayanları düşünüyor.

Tablo PARADIGMA paradigma konusunu işliyor.. kavram Şengor un iddia ettigi gibi Kuhn'un zararli bir hayali degil..

Daha önce tümünü okuduğum Prof. Eyüb Erdoğan.. yer merkezli paradigmadan güneş merkezli paradigmaya geçişin tarihin ayrıntılarıyla anlatmış Aristoteles'den Newton'a PARADİGMATİK Bilim Tarihi kitabında.

Hem Newton'un fiziğinden Einstein'in zamanı ve mekanı sabit olmaktan çıkaran fiziğine geçmekte başka bir paradigma değişimi değil mi

osmanziya 15.08.2024 üçyol izmir 13:55





Paradigman KONUSUNU ne olduğunu anlamak isteyen Eyüb ERDOĞAN Hocanın kitabını hararetle tavsiye ederim. Bu lafla bilimcilik yapmaktan çok iler bir bilgilenmedir. İlim meyilleri gençlerden genç yaşta okuyanları bilime teşvik edecektir. osmanziya




Düzenleyen osmanziya - 15-Ağustos-2024 Saat 16:12
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3385

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ağustos-2024 Saat 16:05
Selçuk TAPKI sordu ki:

"Adil bir Türkiye" kuramayanın, "Adil bir dünya" isteği tam bir tutarsızlıktır.

Ramazan GÜNDÜZ Hocam da dedi ki:

Halep orda ise,arşın burda. Yetki var,fırsat yakalanmış,şartlar uygun,karşı çıksalar da yaptırım yok. Kısaca görünen ciddi bir engel yok. Görünmeyen engeller varsa,sınırlı sorumlu bir durum mevcutsa onu özne bilir. O halde yeni ve adil bir dünya kurmak için ne bekleniyor. Ertelenen hayat,hayat değildir.

dedim ki:
Değerli Hocam, BİREY adil olmuyorsa ailenin.. aile olmuyorsa toplumun.. toplum olmuyorsa ulusun.. ulus olmuyorsa yerelin.. yerel olmuyorsa KÜRESEL'in mi suç var ? Ya da tersine mi ? bu iki uçtan bir çıkış bulamazsınız.. 1998 yılında yapılan ULUSLAR ARASI YAYIN KONGRESİNE KÜLTÜR BAKANLIĞI adına Bakanım Fikri SAĞLAR'ın siparişye sunduğum ULUSALKALKINMANIN KOŞULLARI Bilgi Toplumu ve Hukuk Devleti bildirisiyle ilk defa Bilgi Toplumu ve Hukuk Devleti kavramlarını bir araya getirdim.. bireysel ve kuresel.. bilgi ve hukuk.. toplum ve devlet ve nihayet SORUN ve ÇÖZÜM gibi çok İKİLİKLER kurabilirsiniz ve fakat bunların hepsi lafta yani kuramda kalır. Bir lafta buradan olsun: "Sorun küresel ise çözüm bireyseldir." Birey ve küre arasında TOPLUM.. sorun ve çözüm arasında DEĞİŞİM bulunur. İşte bildiri bunu anlatıyordu.. hatta bu konuda Kültür Bakanlığı Müşteşarlığı yapan ve benim Müsteşarım olan Emre KONGAR hocanın TOPLUMSAL DEĞİŞİM isimli ünlü kitabı bulunuyor. KURAMLARIN bireysel ve toplumsal uygulamalar ile bir ülküde KURUMLAR haline gelmesi zaman alan bir vetiredir. Bilgi toplumu ve hukuk devleti gibi yüksek ülkeler birden sağlanma ve aniden gerçekleşmezler.. arada duran pek çok evrimleri ve devrimleri sağlaması .. deneyimleri ve dayatımları tahukkuk ettirmesi.. gerekir ki biz bunları beşeriyet ve medeniyet ile insaniyet ve islamiyet aşamalarını ayırdık. KÜLTÜR de dilin ve dinin altmış bin yıllık SESLİ birlikteliğinden sonra altı bin yıl önce YAZILI birlikteliğinin başladığın düşünürsek.. alacağımız daha pek çok aşama ve uzun bir yol olduğunu düşünüyoruz.. bazıları Armegodan savaşları ya da Kıyamet kopması ile bu işi çabuklaştıracaklarını sanıyorlar ve fakat yanılıyorlar. Nebilerin ve Dahilerin ayrı vagonda olsalar da aynı trene bindikleri.. velilerin ve dahilerin kulvarları olsa da aynı UYGARLIK bulvarında koştukları.. anlaşıldığında bu iş daha kolay olacak. Saygılarımla osmanziya
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk