Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya  
Mesaj icon Konu: arabistan Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3264

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: arabistan
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 07:14



Deniz ASLAN paylaşımı


DIN DE TARIKATLAR TURBELER VE CAMIDE PARA TOPLAMALAR ,IMAMLARA ODENEN MAAŞLAR HAKKINDA...

Suudi Arabistan’da 4 yıl görev yapan Basın-Yayın ve Enformasyon eski Genel Müdürü Cemil Ünlütürk yazmış. Okumak için 3 dakikanızı ayırın, bilmediğiniz yeni bilgiler öğreneceksiniz.

SUUDİ ARABİSTAN’DA İSLAM...

1-Suudi Arabistan’da türbe, yatır yoktur, yasaktır. Bunlar olmayınca doğal olarak ziyaretleri de yoktur. Böyle davranışlar gericilik, cahiliye devrinden kalma putperestlik sayılır.
2-Suudi Arabistan’da peygamberimize ait olduğu söylenen “Sakal-ı Şerif, Hırka-i Şerif” gibi ziyaretler de yoktur. Böyle davranışlar gericilik ve şirk sayılır.
3-Suudi Arabistan’da imam, müezzin gibi din görevlileri, ülkemizdeki gibi devlet memuru değillerdir, devlet bütçesinden bu kişilere maaş ödenmez. Allah için yapılan görevin karşılığında para almak ayıp sayılır ve yasaktır, para alan imamların arkasında namaz kılınmaz.
4-Suudi Arabistan’da biri çıkıp da ‘medyum’ olduğunu iddia ederse kellesi hemen gider.
5-Suudi Arabistan’da Nakşilik, Nurculuk, Fethullahçılık tarikatlar yoktur, onların şeyhleri de, müritleri de, cemaatleri de yoktur. Tarikat şeyhleri, müritleri televizyonlara kanaat önderi olarak çıkmaya kalkarsa hemen kelleleri alınır.
6-Suudi Arabistan’da Kız İmam Hatip Lisesi yoktur. Bu komik bulunur, çünkü İslamiyet’te kadından imam olmaz.
7- Suudi Arabistan’da camilerin altında ticarethane açmak İslam’ı ticarete alet etmek olarak görülür ve izin verilmez.
8- Suudi Arabistan camilerinde; derneklerin, kişilerin para toplaması yasaktır. Buna yeltenenlerin mahkeme kararına gerek olmadan elleri kesilir.
Elbette size bir şeriat ülkesinin övgüsünü yapmadım.
Bir şeriat ülkesinde bile yasaklanan bazı şeylerin ülkemizde serbestçe nasıl uygulandığını hatırlatmak, güzel dinimizin nasıl sömürüldüğünü vurgulamak istedim.

Yazıyı okuyup beğendiyseniz, bu tarz içeriklerin daha fazla paylaşılabilmesi için çevrenizi sayfamıza davet ederek ayrıca Twitter kullananları @1283MKemal1881 'i takip ederek bizlere destek olabilirsiniz. Teşekkürler

DEDİM Kİ:



Arkadaşım, suudi kültürünü düşük görüp kendi kültürünüzü yüksek gördüğünüzdendir. Her kültürün ayrı bir özelliği bulunur ve birbirine benzemez. Kültür olmazsa olmaz bileşenleri olan dil ve din farklı komposizyonlarda birleşir. Birindeki güzellik diğerinde bulunmaz.. birindeki kötülük diğerinde olmaz. Kültürlerin ortak dil ve dinden başka 18 tane daha özelliği bulunur ve bunun dışındaki pek çok özellik birbirine uymaz. Bu bakımdan bir kültürü yüksek görüp diğerlerini düşük görmenin mantığını henüz yakalayamadım. Müslümanlar kendileri gibi olmayana kafir.. masonlar kendileri gibi olmayana sıradan.. marksistler kendileri gibi olmayana geri zekalı olarak görürler. Bunun nedeni dinlerin ideoloji ve felsefelerin din haline gelmesindendir. osmanziya 23.09.2024
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk