Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: Armegeddon Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3269

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: Armegeddon
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 22:39

https://www.facebook.com/reel/3626012114327420


Herkes her şey söyleyebilir.. ancak saglam ve saglikli bir şekilde isbat ve ikna etmesi gerekir sözun taşıdigi bilgi ve degerin degerin saglam ve sağlikli olduguna duyarli olan kimseyi.. konunun butununu birden açamaz.. ve sorunun tümunu hemen çözemez..herkes. Ancak arasyişlari samimi.. sorgulayişlari ciddi.. tartişmaları safi ve eleştirileri halis ise.. birbirlerinin goruşlerini degistirdikleri.. düşuncelerini tamamladiklari.. bilgilerini artirdiklarini.. degerlerini yukselttiklerini görurler.

Bu nasil olur ?
Ortak bir DIL tabanlari bulunuyorsa..
Bu gb ve bd ustunde.. çok yonlu ve yanli konularin ve alanlarin ve katmanlarin bulundugunun farkinda olarak.
Osmanziya

bu paylaşım için

Sixali ABBASOV kardeşim dedi:

Ali mezarciyi yutubdan dinlemisim bildigim kadari adami ceza evinde cok dovmusler bunu Dicane Cunduoqlu soylerken duydum ne yapmislarsa adami hasta yazik etmisler cok uzucu

bende dedim:
Hasan MEZARCI'nın ortalığın düzelmesi için tek bir önlem söyledi: ASGARİ ÜCRET kaldırılsın diyor.. akıllıca.. gerçekten de bu kanuna dayanarak emekçilerin hakkı gasb ediliyor.. kolluk güçlerini asıl görevi de bankaları korumak.. KAPİTALİZM yüzde otuzu yarar veriyorsa yüzde yetmiş insanlığı zarar veriyor.. ve bunu hiç kimse önleyemiyor. Dünya da ekonomik düzen bu ise.. soso-politik düzende bir yıldır süren KATLİAMI durduramıyor. Hedef orta doğuda ATEŞ çıkarmak.. müslümanları.. hristiyanları ve yahudileri çarpıştırarak insanların nüfüsunu 8 milyardan beş yüz bine indirmek. Buna KOMPLO diyorlar.. ancak gerçeği 7 ekim ile başladı... Hamas'ın siyasi kanadından habersiz olarak askeri kanadın çıkardığı HURUÇ.. hareketi bahane edilerek bu komplo başladı.. Şimdi TÜRKİYE savaşa sokulmak isteniyor. ARMAGEDDON.. geçerliğini ve yürürlüğünü yitirmiş bütün dinlerin körü körüne inanan müntesiplerinin çıkarmak istediği boşu boşuna savaş... bir hayali gerçeğe dönüştürmek KÜRESEL EFENDİLERİN işine geliyor. Dinsizlik dinin.. dinlerin bu aleti ile insanlığa.. uygarlığa.. geleceği karartacağı bu projesine karşı koyacak köklü çare.. insanlığımızı hatırlamaktır.


Dinlerin üç yüz yıllık iniş ve çıkış olarak 600 senelik bir geçerlilik süresi bulunur; Bu tarihsel bir veri olarak İbrahim ve Musa ve İsa ve Muhammed aleyhisselam arasındaki mesafe olarak alabiliriz.

Son nebi ve rasul olan Muhammed (ASM) dan sonra bir nebi gelmeyeceğine göre geçen 1400 sene süresinde iki altı yüz ve bir ikiyüz elli sene geçmiştir.. (1446 hicri) Bu son iki yüz elli sene içinde o kadar çok büyük değişikliler.. bilgi ve teknoloji birikimleri.. değer ve hak ve hukuk değişiklikleri oldu ki.. örneğin yüz sene önce insanlar mal gibi alınıp satılıyordu.. insanın EŞYA gibi görünmesi hukukta ortadan kalktı.. sonuçta ahkam ve hukuk ve şeriat adını verdikleri TEOAKRASİ'nin geçerliliği kalmadı.. buna rağmen EMEL ve İDEAL ve MEFKURE olarak buna inanan yahudiler ve hristiyanlar ve müslümanlar olabilir.. bu da gayet doğaldır.. çünkü körü körüne inanılan DİN düşünmeyi engeller.. yargılamayı engeller.. bir düşünceyi kutsallaştırdığınız da bu ister din olmasın.. isterse dil olsun isterse vatan olsun.. isterse emek olsun.. isterse özgürlük olsun.. Allah'dan başka kutsallaştırdığınız kitab ve nebi bile sizin gözünüzü örter.. neden müslümanlar Hazreti Muhammed Peygamberden başka Musa ve İsa aleyhisselamı sevemiyorlar.. neden Musa ve İsa aleyhisselamı sevenler.. Muhammed aleyhisselamı sevemiyorlar.. neden Tevrat ve İncil sahipleri Kur'an-ı Azimüşşan'ı okumuyorlar.. neden Kur'an-ı Mu'ciz-ül-Beyanı okumayanlar Tevrat ve İncil okumuyorlar.. oysa okusalar her FURKAN ile diğer kitaplar arasındaki farki çok iyi yakinen bilecekler.

Kendine İSA denen Mezarcı'ya elbette nebi olarak inanmıyorum. Fakat akıllıca bir söz söylemiş ona katılıyorum. Onun Kur'an Allah kelamı değil diyen fikrine de katılmıyorum. Hele Kur'an-ı Mu'ciz-ül-Beyan'ın ANAHTARI ol Şerefli Fatiha Anahtarı hakkında söylediklerini doğru bulmuyorum.

Din hakkında yıllardır söylediklerimi bu güne kadar SESSİZLİK KUMKUMASI içinde bırakanlara diyeceğim bir şey söz bulunmuyor. Ben onları değil geleceği muhatab olarak diyorum ki:

Savaşların asıl sebebi KAVİ ve ZAYIF arasındaki mücedeledir. Bu savaş ve mücadele bazen sermaye ve emek arasında görülür.. bazen iktidar ve muhalefet hakkında arasında görülür.. bazen toplum ve birey arasında görülür.. bazen erkek ve kadın arasında görülür.. bazen akıl ve kalb arasında görülür.. bu yanlardan hangisi KAVİ ise diğer ZAYIF'ı ezmeye çalışır.

Burada kavi olan kim ise diğeri ezer..

çünkü kuvvet insanın hakka karşı gözlerini kör eder.. yani kuvvet zehirler.
Müslüman kuvvetli ise Yahudi ve Hristiyanı ezer.
Hristiyan kuvvetli ise yahudi ve müslümanı ezer.
İşçi kuvvetli ise zengini ezer.
Hürriyet kuvvetli ise emeği ezer.
Emek kuvvetli ise hürriyeti ezer.

Bütün tarih bunun örnekleriyle kanıtlanmıştır.
ikna olan olur.. olmayan kendi gerekçesini sunar.

Fakat bizim için en önemli denge akıl ve kalb arasındaki münasebet.. en değerli muvazene dünya ve ahiret arasındaki muameledir.

Dünyayı ahireti hazırlayacak derecede düzenlemek bir san'at işidir ve bu da büyük bir hikmet ve yüksek bir ahlak ister.

Bu söylenmesi kolay ve fakat sağlanması olay olan işi her birimiz kendi yaşantı ve davranışlarımızla sabırla örneklemek.. tavsiyelerimizle ögütlemek.. her birimizi ameli salihi olan imana yaklaştıracaktır.

Bunu bir yolculuktaki tanışmamışta ŞEVKET KAZAN söylemiştir..

Osmanziya 23.09.2024 ÜÇYOL İZMİR23:12    







Bu tabloyu incelediğinizde görceksiniz ki dil ve dil ile emek ve özgürlük.. hepimizin ortak insanı değeridir.. yoksa totaliter ve bütüncü.. SİSTEMLERİN otoriter ve birlikçi REJİMLERİN insanları etraflarında TOPLAMAK için kullandıkları etnik ve etik.. ekonomik ve politik değerlerin ancak BARIŞ ortamında kullanıldıkları ve korundukları ve geliştirildiklerini anladığımızda ortak PAYDAMIZ olan "insan" üzerinde biraz daha dikkatli duracağız.. insanı yani kendimizi anlamak için DÜŞÜNME denilen yeteneğimizi geliştirmek isteyeceğiz.

İşte bu noktada bende sizi YBA çağırmış olacağım.

Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 23:55
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3269

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 23:49


Yirmiye yakın tablodan sonra oluşan bu tablo belki yirmi tablonun değil yirmi yılın ve belki yetmiş yılın eseri.. bunu yirmi dakika verseniz bile anlayacağınız belli.. belki yirmi gün buradaki on binlerce tablonun bin tanesini incelerseniz belki anlayabilirsiniz


Aslında ARMAGEDDON başlığı bir yemdi.. yukarıdaki yazıda bir reklamda.. yazının içeriği bir propaganda idi.. meramın bu yüklediğim dizinin içindeki alt dizindeki dosyaları bilgisayarınızı indirip versiyon sırasıyla yalından karmaşığa doğru imgeleyip irdelediğinizde büyük bir olasılıkla yavaş yavaş anlamaya başlayabilirsiniz.


20240923_234309_DOKUZ.zip
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3269

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 00:13
DÜNYADA.. Bütün dinler arasında bir savaş çıkacak HAKK din savaşı kazanacak.. AHİRETTE bütün insanlar dalalete ve küfre düşecek sadece HAKK din içinde bulunan insanlar yani islamlar kurtulacak.. PEKİ insanları kim DOĞRU YOLA götürecek ve SAVAŞTA üstün çıkaracak..

Nebiler silsilesi bittiğine göre.. veliler silsilesi olacaktır.
Dahiler zinciri kalmadığına göre.. deliler zinciri olacaktır.
Yani dünyayı akıllı insanlar değil veliler ve deliler düze çıkaracaktır.
Peki AKIL ne işe yarıyor...

Bir defa AKLI olmayan dine muhatab olmuyor.. hatta dilin şahı bilim bile yapamıyor.

Sanırım ahir zamanda AKILLI adam fazla kalmıyor.
Kendini nebi ve veli ile dahi ve deli ilan edenlerin peşinden gidiyor.

Haklılarda.. başımızdaki bu akıllılar.. nerede ise bir yıla yaklaşan 7 ekim KATLİAMINI çözemediğine göre deliler işbirliği yapıp çözecekler. Yani UYGARLIĞI patlatıp 7,5 milyar insana telef ettikten sonra kalan beş yüz milyon ile idare edecekler.. akıllıların gıpta ile baktığı bir çözüm..

Merak ediyorum.. acaba dünyada kaç tane mehdi ve mesil bulunuyor.. kaç tane deccal ve tağut oluyor.. sizde merak ediyorsanız şu fikri irdeleyebilirsiniz.. dünyayı 200 devletteki 200 ulusal parti değil.. 200 uluslararası şirketteki 300 adam yönetiyor.

Devlet başkanları ile ülkelerindeki kaynakları uluslararası şirketlere pazarlayan taşeronlar.. gibi görünüyorlar YATIRIMLARI kendi ülkelerine çekmek suretiyle.. bu da gösteriyor ki işler biraz karmaşık.

Acaba diyorum.. PARTİLERİ gerek yok ŞİRKETLER mi işi götürüyor. Peki ya ORDULARA ne oluyor.. TOPLUMLARIN.. BİREYLERİN hiç bir etkisi ve yetkisi olmuyor mu ?

Sonuçta bilmiyorum.. cahiliz.. biraz öğrenmemiz gerekiyor. Böyle oturduğumuz yerden AHKAM kesmekle ŞERİAT dizmekle bu işler olmuyor.

Elimizden fazla bir şey gelmiyor.. ÇETİN ALTAN'ın dediği gibi ancak enseyi de karartmamak lazım.. bulduğum çare.. bu paylaşımda sunduğum tablo ile ALAMET'i açtım.. "Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete".. sözü cuk diye buraya oturdu.

Bakın bakalım bu ALEMET ne imiş ? ilim mi.. âlem mi.. on bin yazı yüz bin tablo ile (siz bir milyon diyebilirsiniz) bunu anlatmaya çalıştım..

Saygılarımla sağlıcakla kalınız. Osmanziya 24.09.2024 üçyol izmir 00:12
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk