Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
Dünya | |
YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya |
Konu: yakinmak | |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3373 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Konu: yakinmak Gönderim Zamanı: Bugün Saat 08:41 |
Hazreti Ali demiş ki:
KENDİNİ İLGİLENDİRMEYEN ŞEYLERLE UĞRAŞIRSAN KENDİNİ İLGİLENDİREN KONULARDAN GERİ KALIRSIN.. Onemli bir konu.. insanlarin çogu kendiyle degil başkariyla ugrasır.. bu yönelim dısa ve içe donuklukten farkli bir durum.. sanki ilçe..il.. ulke.. bölge.. küre yönetim ya da denetim ya da genel kurul uyesiymis gibi etkili ve yetkili olmadigi konularda dunyayi idare etmeye kalkar. Oysa sadece ulkesinde dört yılda bir OY hakki bulunur. Belki gereksiz ve abartili ilgilenme ve bilgilenme alişkinliktan ya da dışarisinin çekiminden veya kendi özel dunyasini genel dunyada ayiramamaktan ya da kendini gösterme ihtiyacinda kaynaklanıyor. Sonucta işe yaramayan.. en onemli sermaysmiz ZAMANI harcsyan bir yaklaşimla başkalarini iyilik ve güzelliklsriyle ilgilenmek.. kendini kusurlarini unutmasina ve asil gorevlerini goz ardi etmesine neden olur. İlgilenilen BAŞKASININ Güzelligi olursa hasedine yol açar.. konuşulan BAŞKASININ kotulugu ise giybetin kapisini açar.. başkasina karışmak ya da ogut veya tavsiye onun seçimine saygiyi kaldirir ve daha aklimiza gelmeyen pek çok olumsuzluklara ve sorunlara açar. "Bahtıyar odur ki kendi kusurlarini gormekten başkalarinin kusurlarini görmeye vakit bulamaz." hadis olarak duymuştum. Olumsuzluklara bakmak.. kendini üzmek.. sonra bunu anlatıp etrafı üzmek.. bu durumda şöyle derler Karanlığına söveceğini bir mum da sen yak.. ben bu İNSANIN KENDİSİYLE ilgilenmesi büyük bir başarıdır. Zaten face e abone olan bizim gibi adamlar laftan başka bir işte başarıları olmuyor. Başka işleri bulunmuyor ki face ile ilgileniyorlar. Saygılarımla sağlıcakla kalınız. Osmanziya 01.11.2024 Izmir 0:40 Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 08:53 |
|
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3373 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Gönderim Zamanı: Bugün Saat 12:36 |
Etkin ve içten ve özgür ve dürüst bir insan olmak ne güzel AMAÇ.. Bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için sözün taşıdığı sağlam ve sağlıklı bilgi ve değerlere DUYARLI olmak.. iyi bir ARACI... Belli bir dünya görüşünü savunmak.. Tanrı tanırlık Tanrı tanımazlık çekişmesi yapmak.. dincilik ve bilimcilik tartışmasına katılmak ne insanın bilgisini genişletir ne de inancını değiştirir.. bir tarafa çekilir ve karşı tarafa böyle yaylım ateşi yapar. Başkalarının yazdığı yazının paylaşılmasını ne bize ne başkalarının yararı dokunur.. onu eleştirmedikçe... saygılarımla. osmanziya yontembilim.com 01.11.2024 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |