Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dünya | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3857 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Dün Saat 09:07 |
TANIMAK Bakmak Duymak Görmek İşitmek Öğrenmek Bilmek Okumak Yazmak Düşünmek Anlamak Yazmak Yapmak Bağlanmak Güvenmek İNANMAK Tanımak ve inanmak çoğu zaman karıştırılır.. Hatta Şuur ve tanınçtaki akıl ve bilinç kalb ve sevinç ruh ve istenç nefis ve duyunç dahi karıştırılır ve bu gayet normal ve doğaldır ben bile ancak şimdi kıvanç ve yaşanç ile tanınç ve inancı yeni bir araya getirebildim.. sonu hep bu inc ya da inç ile biten gelimeler pardon kelimeler ingilizce İNG sesine benziyor.. sanırım bu da ÇAĞIMIZDA da bize içinde bulunduğumuz İNGİLİZ kültürünün yansıması.. Üzerimizde geçmişinin mısır.. yunan.. roma.. fars.. türk.. arap.. UYGARLIKLARININ yaptığım tüm değişimlerden yüzlerce kat fazla değişimler yapan Alman ve Fransız ve İngiliz KÜLTÜRLERİNİN etkisi olacaktır. Tüm bunuların temelinde de YAHUDİ ve HRİSTAYAN ve İSLAM dinlerinin güçlü etkisi bulunmaktadır. Artık doğunun ve batının kavgasına biraz gerçekçi ve akılcı yaklaşmanın zamanı geldi ve belki de geçiyor. Osmanziya 18.02.2025 üçyol izmir 10:38 ![]() BİSİKLET Claude Pereer demiş: Hayat bir bisiklete binmek gibidir. Pedali çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz. Dedim ki: cemad GIDA ( nakit) hayat SUN'' (vakit) şuur SAY' (sıhhat) iman GAYE (salah) BISIKLET mekan ve zaman Burada bisiklet bir metafor.. bütün binitleri ve taşıyıcıları temsil ediyor. Bisiklete insan bedeni ve ayakları ile güç verir.. merkebine arpa verir.. otomobiline benzin ya da elektrik verir. Keza sıralamada vakti nakte güç verir. Zamanda emek harcamakla para kazanırsınız. Keza sıhhatiniz bulunuyorsa emek harcayabilirsiniz. Ancak bu sıhhat, vakit ve nakit SALAH'ınız bulunuyorsa işe yarar. Mala ve cana tecavüz ettiğiniz HAPSE atarlar. Sıhhatınız ve vaktiniz ve paranız fazla işe yaramayabilir. Zaten EVRENSEL olarak kötüler cehennemde toplanacak. Tenleri, canlara ve malları işe yaramayacak. İşte bu sıralamada GEÇİCİ vakit ve nakit önemli ve KALICI salah ve sıhhat değerlidir. Sağlıcakla kalınız Mustafa BUĞUÇAM 18.02.2025 üçyol izmir ![]() BIRIGITTE BARDOT Tebrik ederim..geçiciligi ve değisimi bir araya getirmişsiniz.. hemde guzellik ve zamani da bir araya getirerek. ."Guzellik GECICI ve Zaman DEĞİŞIMCİ" dörtlugunuzle.. guzellige iyiligi ve zamana mekani ekledigimizde ortaya INSANI ve KAINATI çikaririz. Ayirdiklarimizi birlestiririz. Sira insani ve kainati BIRLEŞTIRMEYE gelir. Işte bu nokta da guzel ve iyi insan ESMA.. geçici ve değisimci kainata da HUSNA diyorum. Ve bunu söylece tamamliyorum: guzel ve iyi ile dişil ve eril INSAN geçici ve değisimci ile sure ve uzam KAINAT Şimdi şeytan pardon Tanri bunun neresinde ? Onu da sen ara bul. Saygilarimla osmanziya 18.02.2025 ücyol izmir ![]() ASK VE ISK VE ALAKA Aşk muzaaf iştah ve iştiyaktir ŞIRAZİ yaniliyor. Isk katmerli merak ve meramdir MEVLANA yaniliyor. Alaka kompleks aşk ve ışktir YUNUS yaniliyor. Sizin sevgi ve bilgi ve ilgiden haberiniz olmuyor. Biz ALAKA ve MARIFET ve MUHABBETTEN yaratildik. Osmanziya 18.02.2025 bu üç yazıyı vatsap sayfamda da yayımladım.. insanın esma ve kainatın hüsna olması Esma-i Hüsna Kuramına yeni bir bakıştır. Fakat Esma'nın ve Hüsna'nın ve Kuram'ın ve Kur'an'ın NE olduğu bilinmeyince dedikleriminin de anlaşılması kolay olmayacaktır. Hadi biz bu dördünü anlaşılması kolay olsun diye şöyle BİR araya getirelim: ![]() ] Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 10:38 |
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3857 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
Dünyanın tuzaklarından biri de başkalarıyla meşgul olup kendimizi unutmaktır. Bahtiyar odur ki kendi kusurlarıyla meşgul olmaktan başkalarının kusurunu görmeye vakti olmaz.. diye bir söz var. Bunu şöyle değerlendirebiliriz; mazi ve geçmiş bize verdiği ders ve ibretleriyle aslında geleceğimizi daha sağlam ve sağlık değerlendirmeye imkan verir. Geçmişin deneme ve yanılmalarıyla kültürler ve uygarlıklar ileriye ve iyiye gidiyorlar. Lakin bunu kendim dahil çoğu kimse başaramıyor. Belki başarılı olanları incelediğimizde onların da böyle yaptıklarını görebiliriz. Başarılı bir tesadüf değildir ve kalite de rast gele oluşmuyor. Bu durumu OUTLIERS isimli ünlü bir kitab örnekleriyle açıklıyor. Okumadıysanız öneririm. Saygılarımla osmanziya 18.02.2025
|
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
Bu tabloda burada anlatılan bütün konuları bir araya getirmeye çalıştık.. bunu yaparken kullandığımız word editörü ile tabloları da buraya BISIKLET.zip dosyası olarak bindirdik. Bunları bilgisayarınızı indirip sırayla izlediğinizde daha kolay ve rahat anlayacaksınız.. 20250218_114814_BISIKLET00.zip Biz burada günlük dilin düz yazısıyla telefondan okuyup yararlanacağınız yazılar değil kağıt ve kalemi elinize alıp yararlanacağınız çalışmalara çağırıyoruz. ![]() Buradaki KARMAŞIK bütünü göremezsiniz.. YALINDAN ve birisinden ve ilkinden başlayarak örebilirsiniz: ![]() Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 11:49 |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
Yakınmak SORUNU belirtmek içindir...
Yakınma SORUNU belirtmek içindir.. çozmek ve bitirmek için ne gerekir ? Bir de ip ucu veriyorum: Dolaylı ANLATIM her zaman işe yarar.. Tanrı sorularin bitmeyecegi vs sorunlarin tükenmeyecegi gostermek için sorusallar ve sorunsallari yaratmiştir. osmanziya 18.02.2025 ![]() 18.02.2016 Dokuz sene önce.. ameller ve emeller arasındaki ELEMLER'in farkında değilmişim.. azabı azimi, azabı elimi.. azabı şedidi.. azabı mühini.. görmüşüm.. ELİM AZABIN nerede olduğunu bilememişim. Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 15:38 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |