Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: sirri insani Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4408

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: sirri insani
    Gönderim Zamanı: 22-Temmuz-2025 Saat 21:18

Oğrendiginiz Gunluk Dilin Düz Yazisi GDDY ile kopyala-yapiştir kolayligi ile ne oldugu belirsiz bilgileri ve belgeleri paylaşmaya.. fotoğraf ve videolari yaymaya.. gelecekte yalama-yutma teknigi bulundugunda kopy-paste de ihtiyaç kalmayacak..

şu anda iki kelimeyi bir araya getirip düşunme yetinizi yitirdiniz.. daha önce de dört kelimeyi bid araya getirip yazma yeteneğini de tüketmiştiniz.

Daha sonra kelimeleride kaldirip anlamlari anlatimsiz beyin liflerine sallayacaklar.

Sanayi oncesi yaş ortalamasi 40 iken bu gun iki kati 80 olmuş.. yaşamak bir firsattir düşunmek bir miras anlamak bir şanstir. Gençlikte uyumak bir bahtiyarlik.. yaşlilikta uyanmak bir talih.

Bunu fark edip degerlendirmek gerekir.

Öyle ise tabloyu ve kelimelerini bir araya getirip düşunun ve anlayin. Anladiklatinizi eleştirin anlamadiklarinizi sorun.. ikimizde yararlanalim.

osmanziya 25.07.2025 üçyol izmir 02:59

Sırr-ı insani..

Bu BORU'yu kimsenin çözmesine hatta sökmesine imkan yok gibi görünüyor.. nerede biliyorum.. bundan pek çok keza yalın tablolar paylaştığım halde bir kişi çözemedi ya da çözdü cesaret edemedi..

Ancak merak etmeyin biraz sonra gayet yalın bir tablo paylaşacağım.. önce şu öyküyü bir dinleyiniz:

nun PLASENTA ve tasavvuf başlikli paylaşimina dedim ki;
EmBriyo'dan sonraki teşbih.. EmBriyo'don onceki teşbihi Huseyin UYSAL O'den Öz'e Birden Bire Uyanmak kitabinda yapmış..
Evrim ise teşbih ile degil canlilarda teştit (çesitlenme.. çogalma) ile ilgilenir. Teşbih.. temsil.. benzetme.. benzetim.. birleme yolunu açarak Tanrı'ya yaklaştirir.. çogalma.. ceşitlenme.. türleme Tanri'dan uzlaştirir..
Bunun anlami Yaratıliş ile Evrimin sonuçta Tanri tanirligin ve tanimazligin karşi karşiya gelmesidir.
Bunun başka bir sonucu hikmet çikarmayan bilimcilik.. ahlak ortaya koymayan dinciliktir.
Bunun sonucu ise GIDEREK artan.. teknoloji ile insanin dogaya YABANCILASTIRILMASI.. ideoloji ile de insanin insandan UZAKLAŞTIRILMASI.. oluyor.
Bu tasavvuf vs din TEŞBİHİ orta çagin kalintisi.. şu felsefe ve bilim TEŞTİT I yeni cağin uzantisi.. kadim bilgi ve guncel bigi etiketiyle sunulmakta.. hazir bigi ve çözume alişmiş zihinlerde yer bulmaktadir
Iste biz bu yuzden yaratildigimiz ALAK'i sadece biolojik emBriyo.. değil ayni zamanda psikolojik   ALAKA olarakta görüyoruz.. bilgiyi.. sevgiyi.. saygiyi ILGI olarak biliyoruz.
Çagimizda iştah ve istiyaktan ibaret olan AŞK ve sevgi.. merak ve meramdan ibaret olan IŞK ve bilgi.. gerek ihtiyacin icabi gerekse uluslar arasi sanayiin ve siyasetin icbariyle.. ağzima aliştiran dört tadin ( aci ve tatli ile tuzlu ve ekşi) dışinda TAT bilemek gibi ( sevgi ve saygi ile bilgi ve belge ) dışina TUT bilmiyoruz.
Çunku aşiri sevgi ve abartili bilgi ile ILGI susturulmuş.
Işte tum bu
aşıri fart ve gayy ile abarti mubalağali ziyade ve noksana bir çarpi X çekiyoruz.. yani onlari YANLIŞ degil BILINMEYENLER hanesine aliyoruz.. bilmedigimizi YALANLAMA yanlişindan kaçiniyoruz.
Dengeli ve uyumlu orta yolu ve ara formu bulmak için çizidigimi CARPI'yi yorumluyoruz.
Ve bununla "yeni" bir açiklama başlatiyoruz.

şimdi bu tabloyu açacak şu tabloya bir bakınız:

Tablo el yazısı ile yazılmamış lakin o kadar çok kavram bir arada ki.. üstelik ikinci bir kez kullanılmamış.. 70'e yakın sözcük bulunuyor ki YBA diline öğrenmeye ve kullanmaya ve yararlanmaya azmetmemiş olanların dışında bu işe girişecek birisinin olacağını düşünüyorum.. iyi de ben bunu niye paylaşıyorum ki..

Bu akşam bürodan çıktım eve geliyorum.. gerçi dün akşamda buna benzer bir olay oldu.. genç bir bayan açık saçık giyinmemiş.. örtülü giyinmiş.. ancak tek parça elbesi beden hatlarını öyle sergiliyordu ki onun bu FİZİKSEL güzeli kadın ve erkek pek çok kimsenin KİMYASINI bozduğunu eminim.. hatta biolojisini ve psikolojisini de sallayabilir.. nitekim 74 yaşında alim ve mütedeyyin bena bile bu sözleri söyletiyor.. şimdi bu olayı açıklarsam.. benim bu tabloyu paylaşmamı da açıklamış olurum.

"Her cemal ve kemal kendini görmek ve göstermek ister."
Bu bir yasadır.. yasalara karşı ancak yasaklarla karşı çıkılabilir.. yani görecek ve göstereceksiniz doğal ve normal olarak ancak bunun nedeni meşru ve makul ve makbul olmalıdır.

Kadın GÜZELLİĞİNİ göstermekten kaçınamaz ve erkekte GÜZELLİĞİ görmekten kurtulamaz.. ancak bu meşru eşi için olur.. ancak eşi dışında kadının götünü ulu orta sergilemesi ve erkeğin gözünü ulu orta dikizlemesi ne ahlaka uyar ne de dine.. ancak ahlakı sıfırlamış ve dini bitirmiş kimselerde sokakları ÖZGÜRLÜK alanı ve caddeleri CESARET meydanı görmesi ve göstermesi o kadar çok yanlış ki bunun sonucunu iki senedir katliam sürmesi ile alıyoruz.. şehvet ve şiddet birbirine bağlı.. doğum ve ölüm birbiriyle ilgili.. kızlık ve kızgınlık birbiriyle ilintili bir olgudur.. elbet bunu soyunan ve dökünenlerin bilmesi olası değil.. ancak sıra benim konumama geliyor..       şimdi ben YBA reklamını yapacağım diye bu ANLAŞILMAZ tablolarımla bir YETKİNLİK gösterisi mi yapıyor.. Hayır!

Çünkü yüzde doksan diyor KODOŞ.. kendini bu tablolarsa sergiliyor PEZEVENK diyordur.. ulan DÜRZÜ anlayacağımız şeyleri paylaşsana.. fakat bunun içinden diyordur.. işte olumsuz bir tepki olmasına rağmen ben bunları paylaşıyorsam kendimi göstermek ve beğendirmek için değil.. bu tabloları şu siber uzaya yüklemek suretiyle geleceğe göndermek ve orada YBA öğrenmiş ve kullanan ondan yararlanan gelecekteki yandaşlarıma ve hayranlarıma çalışma metinleri yollamaktır. insanı inşa edecekleri temel malzemeleri göndermektir.

Geçmişte çok yalın tabloları uzun uzun anlatarak paylaştım fakat insan alışkanlıklarına ve ezberlerine o kadar bağlı ki.. bende bu anlaşılmaz tabloları paylaşma alışkanlığı edindim.. barıkamıyoruz.. Ancak yine de bir denemek istedim şu SIRRI İNSANİ tablosunu..

Bu arada şu PEZEVENK ve DÜRZİ kötü sözlerinin anlamlarını da öğrenmiş olduk.. PEZEVENK Azerice de de işbilir işadamı demekmiş.. DÜRZİ ise yahudilik ile islamiyet arası bir din imiş.. nasıl yahudilik ve hritiyanlık arasında Yehova Şahitliği bulunuyorsa.. hatta hristiyanlık ve islamiyet arasıda bir yol bulunuyor fakat benim haberim bulunmuyor.. sadece MORMONLAR denilen hristiyan mezhebinin islamiyete yakın olduğunu biliyorum.

Düzenleyen osmanziya - 25-Temmuz-2025 Saat 02:59
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Temmuz-2025 Saat 23:32

kodoş.. pezevenkle eş anlami olarak kullanilirmış.. pezevenk ise azerbeycan dilinde başarili iş adami anlaminda kullanilirmiş.. burada da kodoşun başka anlamlarini da gosterdim.

Burada bizim LAFIZ ve MA'NA ilişkileri konusunda.. BEYAN (sentaks) yani SÖZ DİŹİMI   ve MAAN (semantik) yani ANLAM BILIMI munasebetleri hakkinda ve özellikle MADD ve MÂNÂ hususunda ve sonuçta gunluk dili düź yazina bel bağlamanin.. eger muhakkik ve müdakkik bir zihne ve arayişa sahip isek.. yeterli olmadigi ortaya çikar.

GDDY nin goturecegi yer.. taş catlasa.. oğretmenlik ve yazarliktir. Bundan fazlasi olamazsiniz. Başarili bir ogretmen sola ya da sağa meyletirmekte usta ve pezevenk bir yazar da sizi bir parti ya da ideolojiye bağlamakta mahirdir.

Şimdi ne çekiyorsak musebbibi bu hocalar ve muellifler degil.. çünku onlarda oncekilerin devamidir.. asil sebeb Gunluk Dilin Düz Yazisidir.

GDDY başlangic dusunme ve konuşmada ise yarar bir başlangiç.. fakat amaca ulaşmakta en birinci engeldir. Gormeni koşulu olan ışıgin ayni zamanda gorememenin nedeni oldugu gibi.. Çunku 10 milyar işik yili otedeki galaksilerin işik hiziyla uzaklastiklarinda göremedigimiz gibi..

osmanziya 22.07.2025
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Temmuz-2025 Saat 23:20

Yavuz Tellioğlu

Karanlık üçlü psikolojide narsisizm, makyavelizm ve psikopatinin kişilik özelliklerini ifade eder. Kötü niyetli nitelikleri nedeniyle bunlara "karanlık" denir.
Karanlık üçlü uygulamalı psikolojide, özellikle kolluk kuvvetleri, klinik psikoloji ve işletme yönetimi alanlarında kullanılmaktadır. Bu özelliklerde yüksek puan alan kişilerin, özellikle liderlik pozisyonlarında olmaları durumunda, bir örgüt için suç işlemeleri, sosyal sıkıntıya neden olmaları ve ciddi sorunlar yaratmaları olasıdır. Ayrıca daha az şefkatli, hoş, empatik, hayatlarından memnun olma ve kendileri ve başkalarının iyi olduğuna inanma olasılığı daha düşüktür.
Her üç karanlık üçlü özelliği de kavramsal olarak farklıdır, ancak ampirik (deneysel) kanıtlar üst üste geldiğini göstermektedir. Onlar çirkin-manipülatif kişilerarası bir tarzla ilişkilidir.
Narsisizm veya özseverlik, kişinin kendi bedensel ve zihinsel benliğine karşı duyduğu hayranlık ve bağlılık, kabaca tabirle kişinin kendisine aşık olması olarak tanımlanan bir terimdir.
Makyavelizm, başkalarının manipülasyonu ve sömürülmesi, ahlakın olmaması, duygusuz duygusuzluk ve daha yüksek düzeyde kişisel ilgi ile karakterizedir.
Psikopati psikiyatride empati ve vicdan eksikliği ile karakterize olan bir kişilik bozukluğu olarak tanımlanmakta, bu kişilik bozukluğunu ifade etmek için kullanılmaktadır.
Bir faktör analizi, beş kişilik özelliği arasında düşük uyumluluğun karanlık üçlü ile en güçlü korelasyon olduğunu, nevrotiklik ve vicdan eksikliğinin ise karanlık üçlü üyelerinden bazılarıyla ilişkili olduğunu buldu. Kabul edilebilirlik ve karanlık üçlü gelişme üzerinde korelasyon değişikliği göstermektedir.
Yavuz Tellioğlu

Dedi

Dedim ki:

Kamil ve erdemli bulunmak ile kendini beğenmiş ve çıkarcı olmak temeldeki bir seçimden kaynaklanıyor olabilir.. İLGİ'nin yönlendirmesi ile aşk ve ışk kanatları ile bilgi ve sevginin doğrultusu isabetli yerlere kanalize edilebilir.. Tanımlar çok genel.. psikopati ise çok genel bir başlık.. dörtlemeden yanayım.. iki nitelik daha bulunsaydı bunların karşılaştırılması daha kolay olurdu. Kendini beğenmiş kişiler hemen belli olur biraz gecikse de çıkarcılar da belli olur. Lakin çıkarcılar karşısında yararcılar.. kendini beğenmişler yanında mütevaziler diğer ayrı uç olarak düşünülebilir. Sonuçta insanın sınava KENDİNE çıkar ve BAŞKASINI yarar ile MUTLU ve KUTLU olmak.. mutluluğu erdemli kılmak ve ve kutluluğu yetkin etmek dörtlüsünü dengelemek suretiyle sağlığını ve huzurunu kazanması ve iman ile yaşamı sonlandırmak başarısına erişmek asıldır, diye düşünüyorum.Rabbimiz yar ve yardımcımız olsun. Amin.

Osmanziya

BURADA ilgi derinine derinine kadar inildi:

20250724_231941_ILGI.zip elliye yakın tablo bulunuyor...

sırrı insanı ve latife-i rabbani İLGİ ile ilgili olabilir mi ?

Düzenleyen osmanziya - 25-Temmuz-2025 Saat 03:06
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03