Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dünya | |
![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3961 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Gönderim Zamanı: 30-Haziran-2011 Saat 16:44 |
Merhaba,
Bir zamanlar ki o zamanlar doksanlardy.. uzay ara?tyrmalary ve çaly?malary yapyyordum o demlerde.. ve bunu özetleyen bir CD yapmy?tym ve bu Saygyde?er Ta?kyn TUNA Bey Hocamla payla?my?tym.. Alim ve fazil bir zat olan sayyn Tuna çaly?mama de?er vermi?ti.. ?imdi onun iki ciltlik OL DEDY OLDU isimli eserini okudum böylece hem eski bilgilerimi tazeledim hem onun keyifli anlatymynda göklerin, uzayyn ve evrenin muhte?em ve muazzam dilini okudum...
Aradan 20 sene geçti ve Alimler evrenin ya?y belli ettiler 14 milyar yyl.. Yani bu hücrelerimizdeki atomlarda dahil olmak üzere her ?eyin ya?y.. ?imdi evrenin do?umundan bir milyar SONRAKY yani 13 milyar yyl ÖNCEKY resme bakyyoruz.
Bu çok müthi? bir ?ey..
Bakyyoruz dedim.. aslynda gördü?ünüz resim gerçek bir cisim de?il sanal bir resim.. çünkü be? milyar y?yk yylyndan öteye optik yani görsel teleskoplarymyz çaly?maz.. radyo teleskoplary ile 8 milyar y?yk yylyna kadar veri alyr.. on milyar y?yk yyly ötesinde galaksiler ve gök cisimleri I?IK HIZIYLA uzakla?tyklary için görünmezler ve bizim rasat synyrymyzy te?kil ederler.. fakat bu bilgi biraz "eskimi?" ki 12-13 milyar y?yk yylyndan veri alyndy?y söyleniyor.
Fakat benim bu bilgiyi teyid edecek "bilgim" yok. Eski ara?tyrmalara yeniden dönmem lazym..
Bu çok müthi? bir ?ey.. dedim, çünkü biz bu kuasar'y görmekle evren olarak bebeklik halimize bakyyoruz.. yani synyrsyz büyü?ün hemen yanynda synyrsyz küçük var.. bunu aklym almyyor.. biz bilim adamlarynyn çok dedilerine inandyk.. bunada inanalym bari..
Evet, bilim de inanmak de?il inanmamak yani bilgi ve ku?ku esasdyr.. zaten en kesin bilgi ve sabite bile de?i?iyor.
Nasipse bu konulara ve "bulanyk" bilgiye ili?kin bir yazymda olacak.
Her ne ise.. ?imdi herkese ve özellikle gençlere TUNA TA?KIN hocanyn eserini hararetle tavsiye ediyorum. E?er gere?i gibi okusak büyük dilimizi olmasa bile küçük dilimizi yutaryz fakat biz gafletin tilmizleri olarak bu gibi tehlikelerden masunuz .
Sa?lycakla kalyn.
Düzenleyen osmanziya - 30-Haziran-2011 Saat 16:51 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |