Bir KELYME’yi hatyrladym.. HATIR… Kur’anca kökenli “Hatyrlama” sözcü?ü bu gün “anymsama” olarak kar?ylanyyor. Bir de “duyumsama” sözcü?ü kullanyyor tahassüslerimiz için. Duyumsama üzerine yazylar yazdym fakat anymsama üzerine do?rudan yazy yazyp ?ema çizmedim.
Bu gün “bir arty ve çarpydan kurulu sayfamyn üstüne içi içe üç daire çizerek” KELYME ba?lykly yeni bir konteks / ba?lam / mazmun kurmaya çaly?ty?ymda olu?an SOL ALT bo?lu?u dolduracak kelime arady?ymda HATIR sözcü?ü aklyma geldi.. yani arady?ymy buldum.
Dediklerimi anlamak için elbette uzun süre yazdyklarymy okumak gerekir ve ne yazyk ki iyi bir yazar de?ilim ve bu yüzden ?imdilik i?levim mazmunlarymy yani kurdu?um anlam çerçevelerimi yani ördü?üm anlatym kozalary siber uzaya bindirmekten öteye geçmiyor.
Y?te bu i?ime devam edersem ve sizde bu iletinin dizini (KELIME) içindeki dosyalary syrasyyla izlerseniz insanyn hayal ve vehminden onun ilim ve iradesine nasyl geçildi?ine dair kysa bir öykü bulursunuz. Tefekkür ve Tezekkür içeren tasaddur ve tasarruf ile ortaya çykan “iz ve im ile ir ve is” dörtlüsünün sonucu olan en az YETMY? kavramyn yemi?ini yersiniz..
Yerseniz…
Yemezseniz düz yazyya devam.. ben yedim ve bütün yapym edimlerin kökünü ördüm ve kökeni gördüm. Bu yazyda özet dahi olsa duyumsamalarymyn ve anymsamalarymyn hepsini anlatabilecek durumda de?ilim. Bana kalan ?u on dakika içinde webime bu yazyyy, rar dosyasyny ve bu rar dosyasynyn KELYME'yi lafzy ve manasyyle, ismi ve harfiyle resmeden tablomu siber uzaya bindirebilirsem i?imi yapmy? olurum, dedim yazdyklarymy DÜZELTEYYM derken yirmi dakika geçti..
Her ne ise zamanynyz varsa gerisi size ve tarihe kalmy?..
Tevafuka bak ki hem bugün ilk defa yedekledi?im fla?ta s=hatir ?emasy bulunuyordu hem düzyazy metnimin bakiyesi duyumsama ve anymsama üzerine idi.
Yani i? sadece yazarlyk deneyimi ve hakikati yargylama ile bitmiyor dayatymyn yazgysy ve hakky arama dahi “Gerçek”in öbür yüzünde duruyor.
|