Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
Dünya | |
YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya |
Konu: Dunyayı nasil kuruyoruz ? | |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3513 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Konu: Dunyayı nasil kuruyoruz ? Gönderim Zamanı: 31-Mayıs-2017 Saat 21:19 |
DERS
DERS dizisi içindeki dosyalar 20170531_211827_DERS.rar ÖĞRENME.. yaşamdan alınan ibret.. deneyimden çıkar ders. Hayat bir mekteb ise MERAK onun hocasıdır.. SUAL de onun asistanı.. Bu hayat okulunun temel etkinliği düşünmektir çünkü. Diğer bütün etkinlikler hikmet ve san’at.. fünun ve hukuk hep bunu tefekküre dayanır. Bu okulun talebelerinin çeşitli düzeylerde yetenekleri.. türlü katmanda başarıları olur. Onlar keşif ve ihtiraları.. telif ve icadları ile uygarlığı dokurlar. Bazıları tarih yapar ve bazıları ise tarih yazar. Bazılarının bu tarakta hiçbir bezi bulunmayabilir. Belki de en güvenli olan bu sıradanlardır. Ancak sıradan olduğunu bilmek ve kabullenmek koşuluyla. Çünkü seçkinler.. seçkinliklerinin belgesi olan yetenek ve başarılarıyla.. Övündüklerinde ve sevindiklerinde şükür kapasını kapatabiliyorlar. Şükür kapasını kapatan şirk kapasını açar. Şirk kapasını açan kendi ırkının kapasını açar. Yöntembilimsel analiz içerikli ırk bırakmayan bir içeriksiz ark açar. Zaten hepimiz o arkta.. o boruda.. şerr ya da hayr olarak ilerliyoruz. Şükür (ŞKR) yerine şirk (ŞRK) kapasını açmaya ne gerek var ki Yaratan herkese dilediği kadar verir mülkü.. Dilediğini melekeleri ve yetenekleri verir.. aziz kılar. Kiminden bütün yetenek ve melekelerini alır zelil kılar. Bazıları bu melekeleri MELEKLER olarak görür.. melekleri inkar ederse Çük bilmişliğini ortaya koyar çok bilmişliğini değil. Çünkü genetik kodlar çükten akar.. Çükün pozitif dişi fişine vagina.. negatif eril fişine penis adı verilir. Eğer penis diyor utanmıyorsak.. çük deyince utanıyorsak.. Bu nereden kaynaklanıyor ? Kültürel modlardan. Demek genetik kodlar gibi kültürel modlar da var. Hayatın genetik KOD’ları ile şuurun kültürel MOD’ları bizim temellerimizi teşkil ederler. Başka bir temelimiz vehim ve hayaldir. “çÜk” ve benzeri ARGO ve KABA ve AYIP sayılan sözcüklerden Utanmamız.. hem genetik kodlardan hem kültürel modlardan kaynaklanır. Ancak dünya sadece bu kod ve mod’lardan başka Nesnelerden de inşa edilir.. tozlar ve tözler.. korlar ve közlar.. Ten ve tin ile us ve uz.. bunlarla yapılanırlar. Ancak hepsi zerre ve hücre ile ene ve zümre ALEM’ler içinde yer alır. Alemler ise işaret ve delaletleri ise nazar ve basarımıza verdikleri Manzara ve mubsıra ile bizim kendimizi görmemize ve göstermemize Yardım ederler ki.. Bazıları bu gören ve görünen kimse ve nesneyi TANRI ile karıştırırlar. Hiç alem.. Allah ile karıştırılır mı ? Olacak iş mi ? Bunlar bu mektepte İLİM yapmaktan yorulan kimselerin işleridir.. Biz ilim yapanları ve yapmak isteyenleri arıyoruz. Kimseye hazır TANRI’lar sunmuyoruz. Kendi SANRI’sını kendisin inşa etsin.. sonra ASIL Tanrı’ya geçsin istiyoruz. Ancak öğrenci ve öğrenici ile öğretici ve öğretmen Olduğumuzu unutmamak gerekiyor. Öğrenmek için düşünmek kadar denemekte gerekiyor. Düşünmek ve denemek için yaşamak ve yanılmakta gerekiyor. Böylece gere gere gerçeği görüyor muyuz yoksa örüyor muyuz ? Buna siz karar vereceksiniz… Düşünmek soru okumak ve yanıt yazmak demektir. Soru; bilinenlerden çıkan bilinmeyendir. Yanıt; bilinmeyenler içindeki bilinendir. Düşünme sağlam değilse konuşma da sağlam olmaz. Sağlam konuşmalardan yalan ve yanlış bilgi çıkmaz. Yöntembilimsel analiz dediğim yeni ilin anlam sürücüsü ve anlatım aygıtı ile Aldığım son dersi burada sunuyorum. İllet ve akıbet arasında bulunan tasaddur ve tasarrufu... Elbet bunu şimdi hiç kimse anlamayacak.. Anlamak kolay bir iş mi sanıyor sunuz ? Hadi bir karar verin bakalım.. Anlamak (fehim) mı kolay yoksa anlatmak (ifham) mı ? En zor iş ANLAMA’dır. Bundan daha zor olanı sanırım ANLAM’dır. Anlatmayı iyi kötü beceriyoruz. Bakın burada bir ANLATIM yapıyorum. söz diziminde ve anlam biliminde fazla bir yalpa yok. Sözcüklerin anlamını bilmiyorsanız anlamasanız bile..yine anlarsınız ? Fakat derinden ve kökten anlamazsınız. Derinden ve kökten anlamak için Söz konusu anlamın bağlamına ve KONTEKS’ine sahip olmak gerekir. Sonra TEKST’i çözersiniz.. TEKSTİL..gibidir bu iş. TEXT… bu text ise uzun sure ve çok sayıda çözülen TEST’lerle ortaya çıkar.. Ağları çöze çöze bağlamı ortaya çıkaracaksınız. YBA diliyle.. kablolardan ve dablolardan TABLO’lar yapa yapa.. Böyle anlaması zor yazıları yazıyorum ki Bu anlatımı anlamaktan daha kolay olan TABLO’lara gitsinler diye. Bilgi ve sevgi ve sağlıcakla kalınız. Sağlıcakla kalın osmanziya OSMANZİYA Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim için düz yazıdan özür dilerim |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |