Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: ucgen Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2733

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ucgen
    Gönderim Zamanı: 30-Nisan-2018 Saat 21:56
İNSAN VE ÜÇGEN

İnsanı üç gen ile gösteririm çoğu zaman.. dörtgen ile gösterilebilir beşgen ile de.. ya da iki-gen ile de.. üçgen üç noktadan oluşan.. dört gen dört ucu olan.. beş gen beş köşesi olan.. geometrik nesnedir.. peki iki-gen nedir ? Malum ÇİZGİ (hatt)

İşte bu çizgiye KABLO adını veririm.. kablalorı birleştirerek TABLO ortaya çıkar.. bu tablo dosyaların bir klasör içinde topladın mı bu HABLO olur. Bu hablonun ismi UCGEN..

Yüzde yirmi beşi 100 bin dosya olan 6 GB lık siyah flaş el diskimin yedeklemesi   yaklaşık olarak 400 bin dosya eder demektir ki bu en az 200 bin tablo demektir.. Allah bana ömür, vakit, nakit veriyorum ve bende yaşıyorum.. yaşayıp düşündükçe alıştığım ve öğrendiğim işi yaparak İNSAN konusunda TABLOLAR yapıyorum.


Yani insanı yine yeniden inşa etmek hoşuma giden bir meşgale ve uzmanlık oluyor. Bu tablolar benden başka anlayan olmuyor demeyeceğim.. çünkü YBA dili öğrenildiğinde anlaşılacağına ummaktan öte inanıyorum. Zamanı gelince de hece hece okunacağını da biliyorum.

ÜÇGEN formunu arkadaşlar bilirler.. üçgenin tepesinden İRADE var.. sağ kenarı İMAN sol kenarı USUL.. üçgenin tabanı ise REFLEKS.

İşte bu modeli YBA in mutfağına yerleştirdim. YBA in mutfağının ne olduğunu biliyorusunuz.. boş tablo. Bu boş tabloya bir ad vermenin zamanı geldi.. insanlar sadece kimselere ad verirler.. ancak batıda nesnelere de, örneğin makinelere, ad veriyorlar. Çünkü onlar bir ağın parçası oldukları için tanınması ve tanımlanması için bir ad vermek gerekiyor. Uzun adı Yöntem bilimsel Analiz MUTFAĞI.. YBA Mutfağı.. YBAM.. ancak tek bir isim daha kolay ve yararlı olacaktır. YBAM na kısaca ve anlaması ve okunması kolay olan bir İSİM buldum; MANTUK.. mantık genel anlam sürçüdür.. nutuk genel anlatım aygıtıdır.. bu mantuk ise yeni anlam sürücü ve yeni anlatım aygıtının adıdır.

İşte bu üçgen modelini bu gün mantuka yerleştirdim ve şunu gördüm yani ördüm; biz sun’ ve say’ yaparız.. bu yapıp etmelerimizi de aynı zamanda meal ve ceal ederiz.. sonuçta basar ile sun’.. sem’ ile say’.. ilim ile meal.. irade ile ceal.. ederiz.

Şimdi sekiz tane isim; basar, sem’, sun’, say’, meal.. ceal.. ilim.. irade.. size bu araça kökenli isemleri Türkçe olarak söylesem bile fazla bir anlatım yapmış olamam; göz, kulak, yap, et, kur, kıl, bilinç, istenç.. ya da gözünle yaparsın.. kulağında edersin, bilincinle kurarsın.. istencinle eylersin.. biraz daha açık olur. Ancak itiraz edersiniz gözünle yapmak ve kulağınla etmek ne demektir, anlamazsınız.

Hatta çoğunuzun aklına geliyordur.. bu adam neden böyle ARAPÇA sözcükler kullanıyor.. hadi anladık tablosu var.. fakat tablo ve düz yazılarda ki zaten bunlar anlaşılmaz.. üstüne üstlük ARAPÇA sözcüklerde neden israr ediyor ? Şundan;


Fen yapmak için.. matematik (dili) bilmek gerekiyor.. dünya ilmi yapmak için İngilizce (dili) bilmek gerekiyor.. din ilmi yapmak için Kur’an dili bilmek gerekiyor.. çünkü Kuran İNSAN ilmi yapılması için indirilmiş bir kitaptır. Öyle ise onun sözcüklerine yabancı olmamak gerekiyor.. eğer ilim yapmak istiyorsanız Arapça İngilizce Türkçe ayırımı yapmadan bütün sözcüklere düşmanlığınızı kaldırarak öğrenmemiz gerekiyor. Amma maalesef bu düşmanlığı MAKİNALARE yerleştirmişler.. arapça yazıyorum arapça kalıyor.. ingilizce yazıyorum İngilizce oluyor.. türkçe yazıyorum Türkçe oluyor.. görüyor musunuz, makine dil düşmanlığı yapıyor.. islamlık yazıyorum İslamlık oluyor.. hristiyanlık yazıyorum Hristiyanlık oluyor.. yahudilik yazıyorum Yahudilik oluyor.. demek ki din ayırımı yapmıyor makine ama dil ayırımı yapıyor.. arapça yazıyorum arapça kalıyor..

Türkçenin yazım kuralı ÖZEL isimler BÜYÜK harflerle başlar. Yazıya başlarken büyük harfle başlanır. Vurgu yapmak ve bağırmak istiyorsanız harflerin tümünü büyük yaparsınız. BÜYÜKLÜK.. önem ve değer verildiğini gösterir.. büyüklük başat ve başkan olduğunu gösterir.. büyüklük başarılı ve yetkin olduğunu gösterir.. büyüklük Tanrı’nın giysisidir, demişler. Büyüklere özel bir saygı gösterilir. Hurmet ve saygı.. haram ve yasaklılık kökünden gelir.. Tanrı evreni yaratan ve insana yapan ve bu yüzden evren ve insan tarafından tapılan mutlak varlık olarak bilinir.
Evet, evren Tanrı’yı tanıyor ve O’na tapıyor da insan Tanrı’yı tanımayabiliyor ve tapamayabiliyor ve kulluk edemeyebiliyor. Bu insana verilen geçici bir durum.. özel yeti ve özgü yetki ve özgün bir etki.. yani insan diğer nesneleri ve başka kimseleri geçici olarak ETKİLEYEBİLİR.. güzelliği ile.. yetkinliği ile.. gücü ile.. parası ile.. makamı ile.. ancak bu geçicidir. Buna kanan ve aldanan insan da kendini tanımadan bir ömür geçirebiliyor. Kendini tanımak yolunda fazla bir gayreti görünmüyor.

Her ne ise yazının sonuna geldik.. ben insanı tanıma ve tanımlama yolunda bir ömür verdim ve sayısız yazı yazdım ve tablo yaptım.. bunların hiç biri de umurumda değil.. yani onlarla hiçbir zaman övünmediğim gibi onlara başkalarına ulaştırma.. eriştirme.. okutma.. okutturma derdinde değilim.

Tek derdim.. tek sorunum.. tek sorumluluğum YBA dilini öğrenmeye.. kullanmaya ve yararlanmaya meraklı arkadaşlarımı aramak ve bulmaktır.

işte size üçgen etrafına yerleştirilmiş dörtgende insan modeli

20180430_215157_UCGEN.rar

işte size 16 tablo olan dosya

ve işte en son tablo




IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk