Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: kanatli at Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3845

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: kanatli at
    Gönderim Zamanı: 07-Mart-2022 Saat 17:19
Hikayeler metafor ve BENZETIM ve teşbihten.. hakikatlar analoji ve BENZETME ve temsilden.. kurtulamaz...

Bizler iyi kötü hakikatı ve hikayeyi birbirinden ayırabiliyoruz fazla derine girmeden.. öyle ise sorun teşbih (benzetme) ve temsili (benzetim) den ayırabilmektir.

Bu NASIL başarılacaktır.. işte sorunda bu..
Fikri olan ?

KANATLI AT

[08:25, 07.03.2022] Mustafa BUĞUÇAM: Esselamü Aleynâ
Ey Tabakat Gurubu
Garib bir zamanın Küme'siyiz.
Kümes deyince tavuklar akla gelir lâkin kümenin elemanları yerine Hapsin Atları anlama egilimindeyim.

Dil hapsinde ve düş kafesinde tutulan AT'lar . "ar" yüku kaldiran ve "ad" yolcusu taşıyan beygirler.. hepsi bir arada kaç hors gucu taşır bilemem amma her birimizin gücu ve gürü ile yaptı İŞ.. ayniyet gözunun ve hürriyet gönlunun görümu ve seçiminin DE'mesi kadar oldugundan kuşkumuz olmamalı amma kendinizin kümesinde iştah ve iştiyak ayaklari ile yeri eşeleyen bir tavuk mu yoksa merak ve aşk kanatlariyla goklerde uçan bir kartal.. bir gök-KUŞ'u oldugunuzdan kuşkunuz olabilir..

Önce hapisteki atlar temsili.. sonra kafesdeki kuşlar teşbihi.. bu ikisini birleştirdigimizde ortaya guzel bir PEGA-S-US hikayesi ortaya çıkar: KANATLI-AT

Anahatun ve Hanimhatun birakip Istanbul'a gidip Gebze'de goreve başladigimda Kartal'tal semtindeki adalara nazir Teknik Yapi rezildansinda ikamet ettiğimde iki sene kaldigim sure icinde cogu zaman yatsi namazini sabah namazini birleştirdigin gunlerde.. gece gunduz YBA in oluşumu ve tanitimi gunlerimde kendimi kartal gibi goruyordum.. emekli oldugumdan beri dört senedir de kafesteki kartal.. hapisteki at.. en iyisi kümesteki tavuk gibi goruyorum.

Sizler kendinizi nasil goruyorsunuz bilmem amma bu gurupta sesiniz çikmadigina gore sizinde benden farki bulunmuyor gibi..

Hatta gurupta çıkmak için can atan cananlar gibisiniz. Lakin baba hatirina.. hoca hatirina.. kaliyor gibi gorunuyorsunz. Anliyorum ben işi gucu olmayan eli boş gonlu hoş biriyim.. sizler geçim ve iş belasindasiniz.

Bazilarinizin sesi Z ve F.. N ve S Hanim gib ara sira çikiyor.. bazilarinizin E ve Hanim gibi çikmiyor.. Çunku SUSmak en buyuk US.. dinlemenin ve anlamanin en birinci ve çok önemli koşulu bu.. eger SESLENME nin düşunme ve konuşmasinin susmasi olmasaydı.. hiç kimse SEVINMEYE yol bulamayacaktı..
[08:31, 07.03.2022] Mustafa BUĞUÇAM: SU ve US.. suus.. su hayati ve ozellikle H2O adlandirir.. us ise nüha ve lüba olan aklı.. bu ikisiyle birlikte nüga ve lüga tabloda DVD levhalarda tanitilmıs ve YERLERİ de tanimlanmiştir.
[08:49, 07.03.2022] Mustafa BUĞUÇAM: Yâ Siiiin demek Yâ INSAN anlamina gelir.. Ey Nâs..avami ve havasiyla.. sıradan ve seçkiniyle INSAN.. sekalan cin ve beşeriyle.. latefan melek ve ruhanisiyle INSAN.. sekalan cin ve beşere iki yük taşidigindan SAKIL denilmiştir muhtemelen.. bu yuklerden biri dişil olmaktir bir eril olmaktir.. bu sıkletten bir hayir bir şerr olmaktir.. bu yuklerden biri şeriat biri şerait taşimaktir.. bu agirliklardan biri cehennemin zakkum ağacini damarlarla cennetin tuba ağacini taşimaktir.. bu kutlelerden biri hasene sevabini biri seyyie gunahini yüklenmektir.. çunku her şey ÇIFT yaratilmis ve bu çiftler bu tabloda gösterimistir ki siz bunlar elbette bu tabloya bir bakişta goremezsiniz ve ne gariptir görmediginiz icin tablolara iltifat etmiyorsunuz ve bunda tamamiyle haklisiniz.. kimse gorsel ve işitsel olmadikca goruntu ve gurultuye itibar etmez.
[08:54, 07.03.2022] Mustafa BUĞUÇAM: Özetle sayısal 10 ve sozel 30 karakteri tanimadan YAZILI dile geçilemedigi gibi YBA in 1 dikey ve 1 yatay kraterini tanimadan KÜB'ten kurtulamazsiniz.
[08:56, 07.03.2022] Mustafa BUĞUÇAM: Ben de kurtulmuş degilim.. birlikte kurtulmaya çalışacağiz..

KANATLI AT 00

Kendini KRAL l sananlarin çoğu başkasina köledir.. lakin koleleri bunu görmezler.. bu KÖLELERIN da çoğu kraldir fakat kendileri bunu bilmezler. Biz YBA ile bu krala bağli kölelik ve kölelerine bağımli krallik düzenini bir başka dilde gösterdik.
Guzel bir söz bilirim.. çalışmanin uşagi olmayanlar bilginin efendisi olamazlar.. bu gercegi para ve makam ve sair kazanimlar içinde soyleyebiliriz.. ancak uretmek için çalişmak tek başina yeterli degildir.. birlikte bir ekip oluşturarak çalişmak gerekir.
Çalişmak başari yeterli olsaydı kirk yıl çalisan bu fakir basarili olurdu. Yıllardir kendim türetiyor kendim tüketiyorum.. bir türlü başkalarinin türetmesine ya da tuketmesine yarayacak bir mal ve hizmet sunamiyorum.
Çünkü üretmek için çalişmak tek başina yeterli olmuyor bir ekip oluşturan parti gerektiriyor.. partner ve ortak istiyor.. editor ve yayınci lazim geliyor.. dışarida menecer ve yol gosterici gerekiyor.. içeride sekreter ve yön verici icab ediyor.
Çalişma ve çaliştirma.. uretme ve yatirim.. satiş ve başarı birbirini destekleyerek tedarikçilerin.. işçilerin.. personelin ve müşterilerin bir biri ustunde yığıldikça bunlarin yukunu ustune yükleyecek bir "ceo" lazım geliyor.
Şimdi bunlarin tümunu PROJEM de topladim ve isteyene servet ve şöhret imkanini va'd ettim.. dunya ve ahirette menfeat ve sevab firsatini gösterdim.. fakat bir türlu partner ve PARTİ sorununu çözemedim ki PARA aşamasina geleyim.
Eger çalişma ve üretme PERFORMANSIMIZA risk sermayesi yatiracak bir muteşebbis bulduk mu.. bu girişimin bin yıllik bir PAZARI olacagini biliyorum.. desem de inanma.. içine gir..kendin gör.. kral mı sın yok sa köle mi ?
Şunu da unutmuyorum ki krallarin çogu başkasina bağimli oldugunu görmeyip kendini TANRI saniyor.. kölelerin çogunu bağıml oldugu koleleri bilmeyip kendini KRAL saniyor. Elbette önce başlat sonra bitir yasasi icinde kendisine verilen mülk ve izzet kadar SURESİ olanlarin kralliklari alindiginda düşecekleri zillet.. ZELENSKY kadar da alçak olmayacak...
Kahramanlar ureten dunya daha çok kahramanlar üretecek.. kahraman başaramazsa hain olarak damgalanacak.. dahi başaramazsa deli olarak anilacak.. oysa buyuk bir çogunluk icinde kendi kahraman dahisini görmeden ölecek.. ve onun hesabini da çatir catir verecek..
Bunun için diyorum ki kölelerine ve kullarina.. nesnelerine ve kimselerine.. kadinlara ve erkeklere.. mulke ve melekuta.. arlarina ve adlarina bağımli bulunmayan ve başka bir krala bağli olmayan Allah azze ve celle.. bizim ve sizin akibetinizi ve ahiretimizi guzel ve iyi eylesin. Amin

Bilgi saygı sevgi ve sağlıcakla kaliniz.

Osmanziya 07.03.2022 Üçkuyular İZMİR

Düzenleyen osmanziya - 07-Mart-2022 Saat 18:36
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma