Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dünya | |
![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
kutlu aytug
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Ocak-2010 Gönderilenler: 170 ![]() Hak Puan : 0 Kidem : 5 OrtalamaHak : % 0 Irtibar :0 |
![]() Gönderim Zamanı: 27-Ağustos-2010 Saat 07:36 |
Düzenleyen kutlu aytug - 28-Ağustos-2010 Saat 11:29 |
|
ahmet
|
|
![]() |
|
kutlu aytug
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Ocak-2010 Gönderilenler: 170 ![]() Hak Puan : 0 Kidem : 5 OrtalamaHak : % 0 Irtibar :0 |
![]() |
?emanyn çözümü Mal ve hizmet Yhtiyaçlarynyn kyt veya bol miktarda bulunmasyna göre mal-hizmet üretimi ve üretimde tedbirli, tüketimde tasarruflu olunmasy, mal-hizmet fiatynyn pazar ?artlary içerisinde belirlenmesi v.b faaliyetlerle ilgili ortaya konulan genel ve özel prensipler, ekonomi-iktisat bilgisini yada bilimini olu?turur. Ekonomik faaliyetin olabilmesi için dört temel unsurun birlikte var olmasy gerekmektedir. Bu unsurlar; sermaye ve hammadde-arazi, müte?ebbis ve bilgi-projedir. Ekonomik faaliyet; talep-aly? ve arz-veri?in az veya çok olu?una ba?ly olarak devri daim içerisinde bir devamlylyk gösterir. Ekonomik faaliyet sonucu ortaya çykan mal ve hizmet fiaty, maliyet ile arz ve talep göz önüne alynarak belirlenir. Maliyetin ve fiatyn dü?ük olmasyna ve kalite-kontrolün iyi yapylmasyna ve fiata göre mal ve hizmetin de?eri belirir. Ekonomik faaliyetin oda?ynda müte?ebbis yani insan bulunur, bir ucunda, sermaye ve hammade-arazi di?er ucunda da bilgi ve proje bulunur. Ekonomik faaliyetin sonucunda bir ücreti hak edi? yani kazanç vardyr. Sn. Osman ziya’nyn ele?trisine sunulur. Saygy ve sevgilerimle Düzenleyen kutlu aytug - 27-Ağustos-2010 Saat 07:49 |
|
ahmet
|
|
![]() |
|
mustafa
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Nisan-2010 Gönderilenler: 81 ![]() Hak Puan : 0 Kidem : 5 OrtalamaHak : % 0 Irtibar :0 |
![]() |
Üretim ve tüketim maddi bir olay fakat üretici ve tüketici olmak manevi bir olay..
Bu nedenle zahir ve batyn kenarlarynyn de?i?mesi lazym geldi?ini dü?ünüyorum.
Ücret öne, hizmet arda alynmy?.. evvela ücret olan gaye nazara alynyp sonra vasyta olan hizmete çykmy?.. yani do?ru gösterilmi?. evvel ve ahir kenarlarynyn de?i?mesine gerek yok. ve ekonominin tüm unsurlarynyn böylece entegre edilmesi ba?aryly bir kurgulama.
Ancak farkyly olabilir tabii... üretim ve tüketim kalite ba?ly?ynda.. üretici ve tüketici fiyat ba?ly?ynda birle?tirilmi?.. ve hizmet kalitesi ile ücretin fiaty eksenleri olu?turulmu?.. yani ekonominin böyle enteger edip birle?tirilmesi.. aklyn eline uygun nakil nakyl verildi?inde, kalemin eline uyumlu ka?yt verildi?inde, zekanyn eline uyar hafyza verildi?inde göze ve gönüle böyle güzelliklerin serildi?ini gördükçe "metodik"imizin bizim olmady?y ortaya çykacak...
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |