Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Din | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3996 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09-Temmuz-2022 Saat 16:08 |
İhdi-nâ-essırat… el-müstekim.
Face bir
paylaşımda bir kardeşimiz için “selb” olan bir
cümle kullandı.. bende sordum.. “Selb ne demek ? Munkerden ve menfiden farkı nedir ? Hatta
muhal ve mümteni ile ilişkisi ne olabilir” Dediki OLUMSUZ anlam
içeriyoruz… bunun üzeri dedi ki soru
bahane.. asil olan öğrenmemiz.. bir geniş vakitte.. arzu ederseniz ve nasib olursa.. konuyu sayfamda
kısaca ele alırım.
İnsanlar hayra kabil ve şerre fail olurlar saillerinde.. haseneleri vehb.. seyyieleri kesbdir naillerinde.. "vehbi" bulunmak "kabil" olmak DURMAK sözünün çağrıştırdğı tevafuk ve atalet değil.. hatta bir ara bende tüm ibadetlerin TÜKETİM işleri olduğu teşhisini koymuştum.. çalışır kazanırsınız onun elde ettiğiniz vakti ve nakti.. ibadete harcarsınızı oyun ve ve eğlenceye de bu kişinin seçimine kalan bir iş.
İşte bu noktada insanlar birbirlerini ÖGÜT ve TAVSİYE'den fazla bir müdahaleleri olmalı.. fakat adam öyle emri bil maruf nehyi anıl münker yapıyor ki sanki kolundan tutup cennete götürecek.. ya da cehnenneme atacak.. bunlar çağımıza uymayan yanlış tutumlar.. müslümanın MESAİSİNDE iktisat ve adaleti bizzat kendi uygulayacak.. konusu suç teşkil eden fuhuş, kumar, şovenizm gibi hukuka aykırılıkların önüne yani MEASİ'nin önüne geçecek önlemleri de alacak.
Fakat bunun için bu işi bir din konusu değil.. bir insan konusu.. bir kişisel gelişim konusu olarak ele almak gerekiyor. Fakat Müslümanlar ve masonlar ve Marksistler bunu bir “din” konusu gibi ele alıyorlar ve kendi gibi düşünmeyenleri ya da yanlışlarını gösterenleri “din” sanıyorlar hatta sayıyorlar. Fakat diyeceksiniz ki masonluk ve Marksizm bir “din” değil ki.. ası sorunda bu zaten din olmadığı halde yine “din”miş gibi davranıyorlar. Çünkü din olmanın iki koşulu var biri sonsuzluk savında bulunmak.. ikincisi kendi gibi olmayanları düşman kesilmek. Mason ve marksisz sonsuzluk savında bulunmaz lakin kendi gibi düşünmeyenlere düşman olur. Bu da dünyada ebedi kalacak gibi yaşamalarındandır. Dünyalarını ve rahatlarını bozacak güce karşı düşmanca davranışlar. Müslümanlarda herkesi cenneti götürmeleri görevleriymiş gibi davranırlar bu da rahat ve özgürce yaşamak isteyen karşıtlarını kendilerine düşman eder. İşte bu yüzden felsefelerini din ya da dinlerini ideoloji haline getiren SİYASAL ve İDEOLOJİK güçler dünyadaki SAVAŞ’ın ilk sebebidir. Elbette savaşın özgürlüğün kısıtlanması.. ısrafın yayılası ve adaletsizliğin yaygın olması ve sömürünün egemen olması gibi başka nedenleri de bulunur.
Bunun gibi OLUMSUZ sonuçların ardında bulunanı saptamak için bu çalışmada olumsuzluğu ele aldım ve altmışı yakın tablonun sonunda İSTİKAMETİ ortaya çıkardım buraya da tablosunu yerleştirdim. Bilgi, saygı, sevgi ve sağlıcakla kalıniz. Osmanziya ![]() |
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3996 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
![]() Düzenleyen osmanziya - 11-Temmuz-2022 Saat 12:21 |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
tren yolu .. Tren yolu.. rayları olan ZAMAN gösterilmedi.. traversleri
olan KÜLTÜR uzanımları anlatıldı.. KÜLTÜRÜN 60 bin yıllık SESLİ dil ve din
tarihinden sonra gelen 6 bin yıllık YAZILI dil ve din tarihinde olanları
kanıtlı ve yaklaşık kesin olarak biliyoruz. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |