Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: yeni sorunlara eski çözümler olmaz.. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2798

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: yeni sorunlara eski çözümler olmaz..
    Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2022 Saat 01:00


Yeni bir sorun çıktığı zaman hemen bildik eski çözümler sıralanıyorlar.. acaba neden diye sormayın.. çünkü bildiğini yinelemek kolaydır.. yeni çözüm çabalamak ve çalışmak.. öğrenmek ve düşünmek gerektirir ki bu da zordur.
Kendim de dahil hepimiz KOLAY seçmekte ustayız.. zoru seçmek, sorundan daha büyük işler açabillir başımıza, korkusunun üstesinden gelmek için özel koşullar ve gizil güçler edinmek gerektirir düşüncesinden dolayı.. sorunun çözümüne yönelmek yerine sorundan yakınmayı yeğleriz.

Bir arkadaşım suçu BURJUVA'ya yüklemişti.. dedim ki.. almanya da var burjuva..
NEDEN onların teknolojisi ve burjuvazisi genç ve taze de bizimkisi yaşlı ve eski.. ŞUNUN İÇİN eski kültürden yeni teknoloji, yeni kültürden eski burjuvazi çıkmaz.

Orada demedim amma burada diyeyim.. Batının sizin Sinanız gibi Sinası.. Sizin Arabîniz gibi bir Arabîsi.. Sizin Gazaliniz gibi Gazalisi.. bulunur.. Ancak onların Aristosu gibi bir Aristo.. onların Dekartı gibi bir Dekart.. onların Kantı gibi bir Kantı bizde bulunmaz…
Konuya dönersem…



Suç şeytana ve kötü arkadaşa yükleyerek sorumluluktan kurtulamayız…
Suçu burjuvaziye ve zengine yüklenerek kıskançlığımızdan kurtulamayız…
Suçu bir başkasına yükleyerek kendimize temize çıkaramayız.
Sonuçta seçkin ya da sıradan hepimizin olumlu işlerden bir başarı payı olumsuz işlerden tembellik payı bulunmaktadır. Kısaca payımız oranında iş görüyoruz.. lakin bu son yıllarda işler paylaşıma döküldü ki bunun pay kadar değeri olmasa da hiç yoktan iyidir.. çünkü eskiden çoğumuzun sesi çıkmıyordu.. bu gün hiç olmazsa bir fısıltımız bulunuyor.
İyiliklerin yanında kötülüklerin de bir değeri olduğunu biliyor musunuz ?
Zaten çoğumuz biliriz kötülüğün karanlığı ve açsı olmasaydı iyiliğin tadı ve aydınlığı belli olmazdı. Benim göstermek istediğim bu ontolojik ve epistemolojik değer değil.. bizi rahatsız eden ve davetsiz gelen düşüncelerin aynı zamanda keşiflerin ve buluşlarında kaynağı olduğudur.

Bireysel özelliğin ve kişisel gizliliğin korunması ile toplumsal güvenliğin ve kamusal yararın dengelenmesinde veya bu ikisinin birbirine engellenmesinde.. ortaya çıkan koşullardaki gelişim süreçlerinin farkını varan BATI, bizden daha fazla özgürlük yandaşı ve bağımsızlık yanlısı olmaktadır. Biz ise geleneklerimizi sürdürmek haklılığı ve inançlarımızı korumak gerekçesi eskiden beri BATI’ya muhalefet etmişiz. Hala da ediyoruz.. Ancak batı özgürlüğün bedelini ödemek üzere giderek arını ve namusunu yitirirken bizlerde sonsuzluğun bedelini geçicinin gücünden ve olanaklarından ve çıkarlarından yoksun kalarak ödüyoruz. Sonuçta her iki yanda.. zarar ediyor, biz dünyamızı onlar ahiretlerini yitiriyorlar. Bu demek değildir biz ahiretimizi kazanıyoruz onlarda dünyalarını kazanıyorlar. Öyle ise ellerimizdeki hakk ve kuvveti bir araya getirerek.. yeni sorunları yeni çözümler bulmalıyız. Aksi halde yeni sorunlara eski çözümler ile ortadan kaldıramayız.

Sadece tuttuğumuzu aşırı yaşama yükleyerek abartının zararını çekiyoruz. Dediklerimi büyük bir olasılıkla anlamadınız.. ya da anlamak işinize gelmedi.. fakat bu tabloya bakarsanız görürsünüz ki
Kamusal GÜVENLİK ile özel ve sivil GİZLİLİK birbiriyle çekişmektedir.. kamu yararından ve kişi çıkarından vaz geçmezler.. ancak bunları dengelemek gerekiyor;
Kadın ve erkek hakları çekişmesi
Toplum ve birey uyumu
Akıl ve kalb bağdaşımı
Dünya ve ahiret dengesi
Gibi
Kamu güvenliği ve kişi gizliliğinin ilişkisinin ideal bir bileşimi konusunda dahi
ortaya yeni çözümler aramak, bulmak ve çıkarmak durumundayız.
Bu çalışmanın tablolarında bunların hepsini bir arada gösterdim.
Saygılarımla, sağlıcakla kalınız.
Osmanziya
16.10.2022 Üçyol-İzmir






Düzenleyen osmanziya - 16-Ekim-2022 Saat 01:40
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk