Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: kabala Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2770

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: kabala
    Gönderim Zamanı: 04-Ağustos-2023 Saat 23:21
KADİM bilgiler kadim uygarlıklardan gelir.. bunların ünlülerinden biride "kabala" bilgisidir.. Kur'an-ı Mu'ciz-ül-Beyan'ın Hucurat suresinin 13.cü ayete insanların kabileler (KABAİL) ve şubelerden yapılandırıldığını belirtir. Kabilelerleden kavimler.. kavimlerden milletler ve milletlerden ümmetler ortaya çıkar. Fakat ana damar AİLE'den çıkan KABİLE'dir. Ve zaten dünyayı yöneten 22 aile de.. 11 ve 11 iki kabile.. iki takım etmez mi ?

Bir konu ya da kavramı ayrıntılı bilmek iyidir.. şeytanda ayrıntılarda çizgili ve gizlidir.. biz ise ana hatlarda seyrediyoruz ve KABBALA’nın esası ve köküyle ilgilenmiyoruz. Çünkü bir bilgi alanının içine girip uzmanlık elde etmiyoruz. Gerekirse de girebiliriz ve öğrenebilir.. çünkü öğrenmek bizim işimiz. Size de bunu öneriyoruz.

Osmanziya


İlyas Kaplan paylaşımı

Kabala Nedir?

Kabala İlmi kişinin yaratılışı ve realitenin içinde kendi yerini ve yaratılış doğasını araştırmanın metodudur. Doğal bilimlerde dünyamızı keşfetmek için, fizik, kimya, biyoloji gibi bilimleri kullanırız. Ancak doğal bilimler sadece beş duyumuzla algıladığımız fiziksel dünyayı çalışır. İçinde yaşadığımız dünyayı bütünüyle anlamak için, kişinin ayrıca kendi iç hisleri ve içsel dünyasında yaşadıklarını keşf edebileceği ve anlayabileceği bir araştırma metoduna da ihtiyacı vardır.
Orijinleri binlerce yıl öncesine dayanan bu ilim, Adem Peyagmber döneminde gelir ve insanoğluyla ilk tanışması binlerce yıl önce Mezopotamya’da, Babil dönemine denk gelmektedir. Bugün bile sadece çok az bir grup insan bu ilmin ne olduğunu bilmektedir ve binlerce yıldır da gizli bir ilim olarak kalmıştır.
Kabala adı altında da binlerce yıldır insanoğluna bir çok farklı şey anlatılmıştır ve bu yüzden Kabala ilminin ne olduğu dışında, bir çok şey kabala ilmi altında insanlara söylenmiştir.
Bu yüzden burada gerçek bir tanımlama yapmakta fayda var ki Kabala ilminin tam olarak ne olduğunu bilelim. Kabala İlminin Özü adlı makalede Baal HaSulam Kabala ilmini şöyle tanımlamaktadır: Bu ilim; sebep ve sonuç ilişkisi yoluyla, sabit ve belirlenmiş kanunları kullanarak, yukarıdan aşağı sarkan ve “Yaradan’ın doğasının, bu dünyadaki varlıklara ifşası” olarak tanımlanan tek ve yüce bir amaçta, birbirinin içine girmiş bir kökler silsilesinden ne daha fazlası ne de azıdır.
Basit anlamıyla, tüm yaratılışı kapsayan ve dahil eden ve içindeki her şeyi yöneten bir Yaratan var. Buna tüm doğanın kanunları da dahil olmak üzere, örneğin yer çekimi veya elektrik ve hala insanoğlunun keşf edemediği ve algılayamadığı doğa fenomenleri de dahildir.
Kabala ilmi yaratılışın yapısının bilgeliğini ve doğanın kanunlarını ve bizi etkileyen fenomenleri içeren bir ilimdir. Bu ilmi çalışarak kişi realitenin işleyiş mekanizmasını algılayabilmeyei geliştirir ve yaratılışın amacı olan, kişinin tüm realiteyi edinerek üst bir bilinç ile her şeyi dahil eden doğanın kanununu, bu dünyada yaşarken, edinmesini sağlar.
Kaynak: https://www.kabala.info.tr/kabala-nedir/kabalanedir/
İlyas Kaplan paylaşımı


KABALA.. Kâbil.. kabul.. kabiliyet.. kablî.. gibi sözcüklerin sesini barından bir Kelimedir. Kelimeler bir yanda ilim taşıyan tesirler ve isim yüklenen teshirler de barındırırlar. KABALA kelimesinin habil ve kabilden.. sami ve hamiden.. KÜB sesi ile KABE sesinden anlaşılacağı üzere KADİM BİLGİ’lerden bir kalıntıdır. Bunlar içinden İDRİS aleyhisselamın derslerini ayırmakta zordur. Uygarlığmız binlerce yıldır ilimle TESİR elde etmek için uğraşırken.. bu ilimlerle birden elde edilen TESHİR.. bazılarının başını döndürür ve şeytana ve deccale hizmetkar olurlar.


Böyle DİLSEL işaretlerin yanında.. kadim bilgilerden simyanın kimyaya.. astrolojinin astronomiye.. dönüştüğünü de hatırlarsak bu tür bilgilerin oldukça yoğun esatir ve hürafeler.. efsunlar ve efsaneler kısaca mistik ve misterik unsarlar barındırdığını anlarız.

Öğrenme ve deneyime dayanan bilgi.. sonsal ve ba'di ve a posteriori bilgi ile doğuşutan ve yaratalılaştan gelen bilgi.. önsen ve kablî ve a priori bilgi.. yani birincil bilgilerdir. Bu asli ve birincil bilgiler aracılığı ile elde edilen bilgilerimizde oluşur ki bunların sözlere geçirilen kısmı.. işaretler ve delâletler ile elde edilen ikinci bilgiler. YBA bilgi ve değer taşıyan sözlerin sağlam ve sağlıklı olmasına duyarlığı önererek bilgilerimizde öncelikle arınma konusunda aykılı ve özenli olmamızı ister. Osmanziya

KABALA bilgi işidir gelen sevgi işine:

SEVMEK Sevmek irade bir iş değildir.. güzellik.. iyilik.. yetkinlik.. nedensiz sevgi doğurur. Ancak bu soyut değerlerden ziyade bir kimsenin somut yapılanmasındaki kompozisyon İÇKİN olarak söz konusu ettiğimiz somut sevgiyi orta çıkarır. Bu gönlün sevmesidir. Gözün değil.


osmanziya saygılarımla sağlıcakla kalınız.




Düzenleyen osmanziya - 04-Ağustos-2023 Saat 23:55
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2770

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ağustos-2023 Saat 00:29
DÜZELTILMIŞ;
Ne yazik ki bin yıldir DOGUNUN felsefesi din.. BATINI dini felsefe olmuş.. birin ol dedigine digeri öl demiş.. tamami ve kemaliyle anlamadigımiz Hak (VAHDET) ve batil (KESRET) mucadesini.. ekonomik ve politik çikarlarimiza perde yaparak surdurmuşüz
Dunya (hakikati) ve dini ( Hakkı).. ikisini bir arada tutamadigimiz için DOGU bin yil DUNYA da geri kaldi.. bilimi ve kuvveti elde edemedi.. yine ikisini bir arada tutamadigi ićin BATI bin yil DIN de geri kaldı.. hakkı tutamadi.. adaleti saglayamadı.. çunku belge ve buyruklar.. ustun köru tutulmiş.. bilgi ve deger farki anlasilmadigindan, din ve bilim noktasında, bosu bosuna savasilmiştir.
Şimdi bu ayirimin kokenine bakalim;
Kesretin karşiti vahdet degil kıllettir..
kokeni ise HATT'tır.
Vahidiyetin karşiti ehadiyettir..
kökeni ise HADD'dir.
Hatt bir levn-i surettir. Göze Aks eder.. yansır.
Hadd bir sıbga-yi şekildir. Zihne Hads eder.. ansır.
Hattın hassasiyeti ile haddsin hissiyatini fark edmeyenler:
ilim uğraşmadiklari.. ve fikir ile çalişmadiklarindan
Kuram ve deneyimi sağlam ve sağlıklı bir araya getiremediklerinden
ezber zikirlerinin dışina ve mukallid zamirlerinin otesine gecememisler..
DİNDE
tesbihi zikir sanmişlar..
teşbihi fikir saymişlardir.
BİLİMDE
Alanları ve yöntemlerinin ayrılığını göz ardı etmişlerdir.
DİNDE
Tasfiye ve kurbiyet yolunda elbette resmi teolojiyle yaninda sivil teozofi ve tarikatlarda ilim ve taharri ve tekamiul araçlaridir.
Bununla beraber din yolunda dirayet ve riayet TEKELLERİ olan şeyhlik ve hocalik kurmaktan kurtulamamişlar.
DİN de ve BİLİM de..
Ekollerin ve mezheblerin meslek ve meşrebleri elbette bir YORUM kurumu olan dinde ve felsefede normaldir. Bununla beraber bilgi ve inanci kariştiran.. toptan redde ve toptan kabule yol acan hoşgorusuzluk anormaldir.
Tarikat ve teozofinin hem hakikata hem şeriata ciddi katkilari olamamiştir. Ustelik resmi filoloji ve sivil filozofiye düşman olmuşlardir. Keza bilim ve filozofi de dine ve tarikata soguk bakmişlardir
Sonuçta
Gunluk dilden bilimsel bilgiye.. felsefi bilgiden dini dile kadar butun dil ve bilgi katmanlarina ihtiyacimiz artik göz ardi edilmemelidir
Saygilarimla
Osmanziya 14.07.2023
Yanıtla
3h
Düzenlendi
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk