Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: SOZ Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2724

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: SOZ
    Gönderim Zamanı: 31-Ekim-2023 Saat 22:48
20231031_224150_31_EKM_23.rar


Başta dediğim gibi bu yazı bir başlk ve reklammdı.. asıl merak ettikeriniz RAR dosyasında saklanmş..

Hazine arayanları bekliyor.


rar ana dizininde

EV dizininde 31 dosya

OZET dizinde 23 dosya

SOZ dizinde 7 dosya

SVMMYL dizinin de 25 dosya

Dosyaları TABLOLAR olarak sayarsanız.
toplay 76 tane materyal bulunuyor.

Konular birbirinde ayrı ancak REKLAM YAZISI bir tane:

SÖZ

Insanin sözu dilendirmesi ve dusunce ve duygu ve duyumlari dile getirmesi dahi bir eylemdir.. ancak bunu yaşanti ve davranişinda gerçekleştirmesi ile ortaya bir deneme ve yanilma ortaya koymsı.. yanilgiyi degistirmesi ve duzeltmesi fiili ve toplu olursa faaliyeti çok daha derin ve yuksektir.
Değerli bir arkadaşımız devam üretm olabilir mi ? diye sordu.
Tesekkur ederim.Aynen.. dedim.
sozun ileri yapip etme ve kurup kilma eylem ve işlemleri oldugu gibi eylemlerin ilerisi turetim.. yiyim.. tüketim.. dağitim gibi URETIM etkinligidir. Zaten insanin onuruda ürünu ve işe yarar mal ve hizmet sunumudur. Bu uretim eyleminin daha ilerisi emtia arzini KALITELI olmasidir. Bu hacatin yararli ve verimli.. hasılatin faaliyet ve aktivitesinin maslahatli.. olmasi yolundaki gayret.. davayi hamda çikabilmesine de bizle AMELI SALIH adini veriyoruz.
Sözün bir de düşe götürülmesi ve düşündürmesi var ki bu da işlemdir. Ancak bunun görüş ve tutumlarla sağlanması ve bunların ise ortaya mukabele ve mukayeselere dayanan mukalemeler ve muhakemeler yan haml ve hükümlere dayanması sözün derinde ve zihinde ve batında ortaya çıkardığı sonuçlardır. Bunların temelinde mantıksal ve dilbilimsel ilkeler ve kurallar bulunmaktadır.
Bunları da bu tabloda göstermeye çalıştık.
Buradan anlaşılıyor ki söz dillendirme ve dile getirme ile söylemleri ve bulguları açığa çıktığı gibi yine söz düşündürme ve düşe götürme ile ülküleri ve ilkeleri açığa çıkartıyor.. biz işe sözü “küçümseme” ile başladık şimdi onu yüceltme ile bitiriyoruz. Koca Yunus’umuza sözü bırakıyoruz.
Söz ola kestire başı söz ola kese savaşı..
Söz ola ağulu ağı yaş ile bal ede bir söz..

Osmanziya 31.10.2023 Üçkuyular İzmir





osmanziya







[22:56, 31.10.2023] Mustafa BUGUCAM: İnsanlar Tanrı'dan korkarlar.. hatta Tanrı demeye bile korkarlar.. bırak kendileri başkaları bile ALLAH sözünü kullanmadığı için İLAH anlamında Tanrı demenden bile ürkerler.. ama Ya İlahÎ dediklerinde onlara bir sakınca olmaz.. oysa aynı söz My Good ya da Aman Tanrım demekten bir farkı bulunmaz.. Tanrı'dan korkarlar ve bir de buna benzer kavramlardan ve değerlerden ve simgelerden korkarlar.. Devlet'ten korkarlar.. Kendi düşüncelerine aykırı bir söz söylediğinde de korkarlar.. hadi bu korkmak kocakarılara aid olsun.. çekinirer.
[23:03, 31.10.2023] Mustafa BUGUCAM: Oysa Dininde kendi dininde olmayanların çocuklarını bile öldür.. demesine uyarak çocukları 26 gün bombalamaktan çekinmezler.. diyeceksin ki onun dini YAHUDİ.. ya da daha açıkcası onun dini benim dinim değil.. yahudilerde bilir sende bilirsin ki çocukları öldürmenin hiç bir kitapta yeri bulunmaz.. oysa İNANÇLAR gözleri ve gönülleri kararttığında artık bu senin dinin onun dini olmaz.. Tanrı gibi.. devlet gibi.. DÜŞÜNMEKTEN de korkarsın.. amma biz düşünmesen de yine düşündürecek.. düşe götürülecek.. dile getirilecek.. dillendirilecek şeyleri yazmaktan korkmuyoruz. İlk kitap son kitap bende gerekçesinin artık hiç bir işe yaramadığını söylediğimde kırmızı görmüş boğa gibi olur.. beni ateistlikle suçlarsın.. teistlik hakkında hiç bir gerçekci ve sağlam ve doğru bilgin olmadığı halde.. üstelik beni çok bilmişlik yapmakla suçlarsın.. diye web sayfamda yaptığm bu paylaşımın altına yazacağım.. yazacağım..   sonuçta YAHUDİ değil NETANYAHU katili suçlanmalı.. netekim neden Yahu bunu yapıyor diye de kendinize sormadığımız için kendinizi de suçlamalı..


osmanziya


Düzenleyen osmanziya - 31-Ekim-2023 Saat 23:06
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk