NÜBÜVVET KANDYLY
14.02.2011 - 11 Rebiülevvel 1433
Selçuk
S.A.
Hazreti Peygamberin ümmete olan ilgisi ve sevgisi, bir babanyn evladyna olan merhametinden ve ?efkatinden daha ileri oldu?unu gösteren çe?itli tarihi olaylar var.
Bunlardan biri daha do?du?unda ilk sözünün “Ümmetî Ümmetî” (Ümmetim, ümmetim) olmasydyr.
Bunlardan biri ümmetine olan sevgisinin “hyrs” derecesinde oldu?u Kelamullah’da belirtilmesidir.
Bunlardan biri Tebük seferinde “Beni ve ümmetimi affet” duasydyr.
Bunlardan biri Mi’raç’ta Cebrail Aleyhisselamyn geçemedi?i rasat synyrynyn ötesine girerek Cenaby Hakk’yn “Dile benden ne dilersen” ça?rysyna “ümmetî” iste?ini yinelemesidir.
Bunlardan biri namazdaki te?ehhüdde okudu?umuz tahiyyatta, Cenaby Hakk’yn “Esselamü Aleyke Ya Eyyühennebiyy” (Selam sana ey nebim) hitabyna “Esselamü Aleynâ” (Selam bize) cevabyny vererek ve selamy kendine ve ümmetine ta?yyarak “Nâ” syrry içinde Ynsaniyet-i Külliyesine i?aret etmesidir.
Bütün bunlar onun nübüvvetinin velayet kanadynyn geni?li?ini ve ?umulünü göstermektedir.
Nübüvvetin risaletinin ve velayetinin ikisini birden gösteren olaylardan biri Ukka?e hazretlerinin Hazreti Peygamberden “kysas” istemisidir. Bu hadisede iki yön var. Birisini ümmetin has bir ferdinin bütün ümmetin gadabyny göze olarak nübüvvet mührünü öpmek isteyen muhabbetindeki nebi sevgisi hazreti peygamberin velayetinin kuvvetini kanytydyr. Di?eri bütün ümmetin gözü önünde Hazreti Peygamberin Hakka olan ba?lyly?yndan dolayy ümmetin gözü önünde ?eriatyn Hakk-I “kysas”yny kendi nefsinde gerçekle?tirmesidir. Bu da nübüvvetindeki risalet kanadynyn gücünü gösterir.
Esrar-I ?eriat dörttür; MAVY VE KIRMIZI renklerle göstergeledi?im
risalet ve velayet ile ubudiyet ve rububiyet.
Bunlary bu iletinin tablosunda görebilirsiniz.
Fatiha-I ?erife’nin anahtary olan HAMD DAVASI ve HÜDA DUASI ekseninde
nübüvvetin risalet ve velayet VECYHLERY ile ubudiyet ve rububiyet CYHETLERYNY ayyrdy?ymda ortaya dört tane PEYGAMBERLYK y?y?y çykty:
YSTYKAMET…
SALAVAT…
SÜNNET…
?EFEAT…
Bunlary a?a?ydaki tabloda görüyorsunuz.
Bunlary birbirine ba?ly olarak bakarsanyz syrr-I sin ve seyr-i ?yn ortaya çykacak
ve bu y?ykla nübüvvet ?ems ve kamerini göreceksiniz.
Mevlid y?y?yMyz ziyade, nebi bilgiMiz bereketli ve peygamber sevgiMiz feyizli olsun.
Amin.
Osmanziya
Sa?lycakla kalyn.
|