Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
Yöntembilim | |
YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim |
Konu: AMEDDE( Kapalı Konu) | |
Yazar | Mesaj | ||||||||
osmanziya01
Yönetici Kayıt Tarihi: 29-Ekim-2009 Konum: İzmir Gönderilenler: 381 Hak Puan : 10 Kidem : 7 OrtalamaHak : % 100 Irtibar :2 |
Konu: AMEDDE Gönderim Zamanı: 29-Mart-2011 Saat 15:21 |
||||||||
Düzenleyen osmanziya01 - 29-Mart-2011 Saat 20:01 |
|||||||||
BEYAN dogru olmali ve MAAN hakikati bulmalidir
|
|||||||||
osmanziya01
Yönetici Kayıt Tarihi: 29-Ekim-2009 Konum: İzmir Gönderilenler: 381 Hak Puan : 10 Kidem : 7 OrtalamaHak : % 100 Irtibar :2 |
Gönderim Zamanı: 30-Mart-2011 Saat 16:08 | ||||||||
Düzenleyen osmanziya01 - 03-Nisan-2011 Saat 23:11 |
|||||||||
|
|||||||||
NOYAN
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2011 Gönderilenler: 3 Hak Puan : 0 Kidem : 5 OrtalamaHak : % 0 Irtibar :0 |
Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2011 Saat 18:40 | ||||||||
Mükemmel payla?ymlar var bu sitede maa?allah.. Aslynda siz zyt çiftlerr ve benzer çiftlerden bahsediyosunuz.
mesela toplama,çykarmanyn zyt çifti yani zytty.ama toplama çarpmayla benzer çift.Zira toplarken ve çarparken sayy yükselir.
Çykarmada toplamayla zyt çift yani zytlar.fakat çykarma bölmeyle benzer çift.Çünkü çykaryrken ve bölerken sayy azalyr bunlar benzer çifttir o yüden.
çarpma
TOPLAMA çykarma
bölme
Kuzey
DO?U Baty
Güney
|
|||||||||
NOYAN
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2011 Gönderilenler: 3 Hak Puan : 0 Kidem : 5 OrtalamaHak : % 0 Irtibar :0 |
Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2011 Saat 18:46 | ||||||||
Bu madde antimadde içinde geçerlidir.Maddenin bir zytty(antimadde).Birde benzeri(ikiz madde)vardyr benzer maddede diyebiliriz ikizmaddeye.Birde ikiz maddenin zytty vardyr onada zyt iki?z madde deriz Benzer madde(ikiz)
MADDE antimadde
zyt ikizmadde(antimadde benzeri)
2
1 -1
-2
|
|||||||||
NOYAN
Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2011 Saat 19:22 | ||||||||
Bunlar benim gerçeklerimdi ve benden ba?ka kimsenin bilmedi?ini sanyyordum.?imdi yöntem bilim diye kar?yma çykyyor.Ama bunu ben buldum.Nasyl oluyorda ayny ?eyleri dü?ünebiliyoruz.Ayryca bu olay bana çok oluyor.Metafizik galiba. |
|||||||||
osmanziya01
Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2011 Saat 22:31 | ||||||||
De?erli Karde?im,
Yöntembilim webimi katylymynyz ve katkynyz için te?ekkür ederim.
Do?matik yakla?ymcy AKILCI (rasyonalist) filozoflara göre yaratyly?tan ve do?u?tan her insanyn kafasyna "akyl, mizan, mantyk, method, usul" denilen
kabli / önsel / a priori YLKELER konu?mu?tur.
Bu ilkelerin ilkesi yani kökeni ise ayniyet / özde?lik / identity ilkesidir.
Dü?ünürler bu ilkelere dayanarak MANTIK VE MATEMATYK ilimleri ortaya koymu?tur. Gözlem ve deneye dayaly Fizik, Kimya ve Bioloji yani FKB denilen evren ilimleri bu insan eksenli mantyk, mantyk kökenli matematik'e göre disipline edilirler. Yani matemetik ölçüsüne göre evren bilimleri düzeni olu?tururlar.
Bu zaman içinde yüzyyllar boyu her dinden, her kültürden her milletten insanly?yn ortak çabasyyla olu?turulun her bir türe, her bir konuya olu?turulan ölçüler ve düzenler bilim olarak ise okullarda e?itim ve ö?retimi verilerek bilim adamy yeti?tirilir. Elbette bu birikime ve verasete saygymyz vardyr. Ancak bilim, bunlaryn toplamyndan fazladyr.
?imdi bütün bilimlerin hepsinin temelinde sende olan, bende olan ba?kalarynda da bulunan AKIL dedi?imiz, kökeni metafizik ya da parapsik , ortak ve mü?terek bir yapy var.
Bu nedenle benim ve sizin, ba?kalarynyn bilmedi?ini sandy?ymyz, mü?terek ve ortak bilgilerimiz olabilir. Bu bilgilerimiz içinde gerçekten ba?kasynyn bilmedi?i ve bizimle birlikte ba?layan bilgilerimiz varsa bundandan di?er insanlar haberdar olarak onu gelecek ku?aklara ta?yrlar. Zaten bilimde böyle olu?ur
Sa?lycakla kalyn. Düzenleyen osmanziya01 - 03-Nisan-2011 Saat 22:33 |
|||||||||
|
|||||||||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |