Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
İnsan Bilim | |
YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim |
Konu: TALEB( Kapalı Konu) | |
Yazar | Mesaj |
osmanziya01
Yönetici Kayıt Tarihi: 29-Ekim-2009 Konum: İzmir Gönderilenler: 381 Hak Puan : 10 Kidem : 7 OrtalamaHak : % 100 Irtibar :2 |
Konu: TALEB Gönderim Zamanı: 25-Aralık-2009 Saat 11:10 |
TALEB VE YRADE TALEB dizini içindeki dosyalar Ba?ly?y TALEB öze?inde YRADE olan bizi dizi ?ema var dosyalardy. Arz ve rica etmek.. arzu ve reca etmekten gelir. Tercih ve tergib etmekte bir rüchan ve ra?bet gösterir. Ytiyadymyz kadardyr gücümüz. Ytimadymyz gibi olur seçimimiz. Bundan önceki yazyda da demi?im: Arzumuz rüchanymyz, talebimiz ra?betimiz kadar. Düz yazy ile bunlary anlatmak bana dyr dyr etmek gelir. Oysa tablolara bakarken oradaki yerle?tirmeleri ele?tirel denetlemeyle kavramlaryn yerlerine de?i?tirip düzeltebiliyorum. Tablolary word dosyasy olarak buraya bindirmemde sizinde ayny ?ekilde Ynceleme ve irdeleme yapmanyz içindir. Buraya ÖRNEK olsun diye resim jpg olarak yapy?tyrdyklarym üzerine müdahele edemezsiniz ama word olarak görülenlerin adlaryny de?i?tirip kendinize mal edebilirsiniz. Ancak böylece talebe ve mürid farkyny bulabilirsiniz. YRADE ba?kasyny terbiye ederken kendini idare eder. Ba?kasyny idare ederken YRADE ayny zamanda kendini terbiye eder. Yani e?itim ve yönetim iç içe ve birlikte bir iç vetiredir. Taleb, terbiye, idare hep YRADE i?idir. Yradenin bu vetiresinin aktörlerinin Merakly derk, a?kyl dekr, i?tahly debr ve i?tiyakly derb oldu?unu özekteki kutuda görüyorsunuz. Talebi de tâlib ve matlub ile murid ve talebe olarak çevredeki dört kutuda buluyorsunuz. Ben ö?renci olan talebe de?il ö?renici olan tâlib aryyorum. Çünkü bilinen içerikleri de?il bilinmeyeni içeren biçimi ö?retiyorum. Ylki kolaya ve hazyra konar ikincisi kendi balyny kendi yapar. Ayryntylara inmiyorum. Sadece ba?lykta talebi do?uran “talebler”e yani emirlere dikkati çekece?im. Haram ve helal ile emir ve nehiy buyruklary talebi biçimler ve belirler. Y?te buna ya?am synavy ve tanynç yary?y denilir. Yani ne edersen kendine, edersin kendi kendine. Ba?kasy sadece bir gölgedir. O’nun ile senin aradan olur biter i?. Gördü?ün gibi mahiyetin sadece naks ve kasrdyr. Hacatyn ve harratyn, gereksinmen ve arayy?yn dahi ondan do?ar. Yradenin emirleri olan talebler bunlardandyr. Allah akibetimi hayr etsin. Amin. Sa?lycakla kalyn. OSMANZYYA Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim için düz yazydan özür dilerim |
|
BEYAN dogru olmali ve MAAN hakikati bulmalidir
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |