Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
Din | |
YöntemBilim Forumu | Diğer | Din |
Konu: nasyl ya?amalyyyz ?( Kapalı Konu) | |
Yazar | Mesaj | ||||||||
osmanziya01
Yönetici Kayıt Tarihi: 29-Ekim-2009 Konum: İzmir Gönderilenler: 381 Hak Puan : 10 Kidem : 7 OrtalamaHak : % 100 Irtibar :2 |
Konu: nasyl ya?amalyyyz ? Gönderim Zamanı: 19-Şubat-2012 Saat 15:20 |
||||||||
|
|||||||||
BEYAN dogru olmali ve MAAN hakikati bulmalidir
|
|||||||||
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3450 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Gönderim Zamanı: 20-Şubat-2012 Saat 17:07 | ||||||||
"senedini sordum: i?te ayet dedi:"
demi?im, yazmamy?tym, düzelteyim dedim giremedim bende buradan yanyt suretiyle yazmak sorunda kaldym..Eni?temden tarafyndan bildirildi.. Kehf suresinin son ayeti..
Y?te bu yaptyklarymyzdan bir tanesi olacaktyr...
Heleken-nas illelalimune.. (nas helak oldu alimler kurtuldu) diye ba?layan hadis ya?am sürecende iman, amel ve ihlas mertebelerinin bulundu?unu ihlas içinde olanlarynda hatar-y azim yani büyük bir HATAR içinde oldu?unu söyler ve fakat bu bizim hatyrymyzda çok gelmez.. çok bir ilim ya da çok bir amelle kendimizi cennetlik ya da çok bir günahla kendimizi cehennemlik sayma gafletine dü?eriz oysa az bir sevab ve günahda insana bu iki sonucu açabilir.. buna yol açan amel de?il amelin içinde NYYYET ve NAZAR'dyr. Bu durumda çare yukaryda hocamyn dedi?i gibi korku ve umut arasynda ya?amak ve daha çok iyimser olmaktyr. Bu yüzden iyimser olmak kötü olmaktan iyidir.. iyi bir insan kötümser olursa kazandy?yny kaybetme rizikosu yüksek bir durumda bulunuyor demektir.
Yani amel kaliteli olacaktyr.. hem ilim katmany derin hem ihlas katmany yüksek olacaktyr.. zaten etkin, içten ve özgür bir kimse yani YNSAN olmak zordur.. büyük bir insanlyk olan YSLAMLIK synyfyna geçmek daha da zordur.. Bu kimlik ve ki?ili?ine olu?turma i?i zorun zoru, sorunun sorusu.. çözümün çözümü.. yanytyn yanyty.. öyle bir sav ve kanyt haline gelecek ki bu durumda artyk ne kadar mal, ilim ve makam sahibi olursan ol kendini syradan insanlardan ayry göremeyeceksin.. bu müthi? bir durum.. cümlemize nasip ola..
Elhasyl BYRBYRYMYZE yapaca?ymyz sürekli dua...
Allah bizim ve sizin akibetiNizi ve ahiretiMizi hüsün ve hayyr etsin. Amin.
Sa?lycakla kalyn.
Osmanziya Düzenleyen osmanziya - 20-Şubat-2012 Saat 17:20 |
|||||||||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |