Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İnsan Bilim | |
![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj | |||||||||||||||||
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3841 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Gönderim Zamanı: 10-Mayıs-2012 Saat 09:27 |
|||||||||||||||||
Düzenleyen osmanziya - 11-Mayıs-2012 Saat 05:12 |
||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3841 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() |
|||||||||||||||||
Düzenleyen osmanziya - 12-Mayıs-2012 Saat 06:30 |
||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||
osmanziya
![]() |
|||||||||||||||||
"Yar" kelimesini seviyorum.. içinde bir iki "ar"lanmaz sözcük olsa bile iki çarpy dört sekiz tane de "ar"ly ad bulursunuz.. ary ve duru sözcüklerin ba?ynda yarlygayan "Yaradan" gelir.. Yaratan, her ne kadar yar'dan uçurursa yar'e de kavu?turur.. çünkü biz kimseler ve nesneler yarymyz ve öteyi yarymyzla kavu?up birle?medikçe huzur bulamayyz. Yargy'nyz nasyl olursa olsun "ar" (harf) e verdi?iniz ad ve anlam kadar arady?ynyzy bulursunuz. (Türkçe Sözlü?ü baktym, YAR köklü 106 tane sözcük var.. Eskiden alet ve silah anlamynda kullanylan YARAK sözcü?ü kaba dilde bu gün erkeklik organy olarak kullanylyyor.. tüm sözcükleri ü?enmeyip inceledi?inizde anlam OLAY’laryna bir derece vakyf olabilirsiniz.. ve daha derine inmek için de bu kökün sessiz harfi olan “R”nin esraryna do?ru
yar
yar
yâr
yara
yaradan
yaradancylyk
yaradyly?
yaradyly?tan
yarak
yaralamak
yaralanmak
yaraly
yaramak
yaramaz
yaramazla?mak
yaramazlyk
yâran
yarany?
yaranmak
yarar
yararlanmak
yararly
yararlyk
yararsyz
yarasa
yarasalar
yara?yk
yara?ykly
yara?tyrmak
yaratan
yaratycy
yaratycylyk
yaratylmak
yaratymcylyk
yaratma
yaratmak
yarbay
yarbaylyk
yarda
yardak
yardakçy
yardakçylyk
yardym
yardymcy
yardymcylyk
yardymla?ma
yardymla?mak
yardymsamak
yardymsever
yardyrmak
yarenlik
yarga
yargy
yargycy
yargyç
yargyçlyk
yargyevi
yargylama
yargylamak
yargylanmak
yargytay
yary
yaryba?kala?ma
yarycy
yarycylyk
yaryçap
yarygölge
yaryk
yaryklyk
yaryküre
yarylamak
yarylanmak
yarym
yarymada
yarymay
yarymca
yarymkanatlylar
yarymlamak
yarymlyk
yaryn
yarynki
yarysaydam
yaryson
yary?
yary?çy
yary?lyk
yary?ma
yary?macy
yary?dyrmak
yarykurul
yarlygamak
yarly?
yarlyk
yarma
yarmak
yarmalamak
yarmalyk
yarpuz
bir yolculuk yapabilirsiniz
Yaryp topraktan eski eserleri çykarmaya "hafriyat" denilir.. "harfiyat" arasyndan yeni anlamlary çykarmaya taharriyat denilir.. Dikkat edin harF ile haFr birbirine kary?masyn.. biri raf raf yükseltir bizi di?eri ise far far fyrynyn içine atabilir.. sözdizimi rahat metinler ve anlambilimi kolay yazylar bu siber uzayda istemedi?iniz kadar SURETLER var..
Oysa ben yaryn duda?yndan ba?ka tüm güzelliklerin ve iyiliklerin ana babasy olan gerçeklikleri ve do?ruluklary payla?mak istiyor ve hiçbirinizin zülfü yarine dokunmuyorum.. çyldyrtan kokularyn reklamyny yapmyyorum.. ba?tan çykaran görüntülerin propagandasyny yapmyyorum.. uyu?turan müziklerin pazarlamasyny yapmyyorum.. sadece ve sadece görsel ve i?itsel dünyanyn suratlary ve suretleri altynda sakly tefekkür madeninin giri?ini açmaya ve tezekkür hazinesinin kapysyna aralaya ça?yryyorum.. yapaca?ynyz i? basit.. ?emalar zihinde örmek için tablolardaki simetrik görünmezleri görmek ve elinize aldy?ynyz ka?yt-kalemin paralelli?ini (kitabeti) izlemektir NOT: E?er Türkçe sözlü?e bakyp yukaryda verilen terimlerin anlamlaryna bakty?ynyzda anlarsynyz ki SÖZLÜKLER bile nesnel ve tarafsyz bilgi ve anlam veremiyorlar. Bir görü?e, bir kültüre ve bir zihniyete göre hazyrlanmy?lardyr.. bu durumda size sözlük ve terim anlamyndan öte.. yazaryn sözündeki syyak ve sybak anlamyndan öte.. ar'lar ve ad'lar dünyasynda bir ARAYICI VE YARATICI bir yolculuk yapmak durumandasynyz.. i?te o zaman bu okyanusta kullanymy kolay güvenli bir kayyk arasanyz.. yöntembilimsel analiz pusulasy içinde güzel bir yat oldu?unu bulacaksynyz.. amma bu adlary açacak, aralary açacak, "ar'aç" sadece bir SAL halinde duruyor.. onu Transatlantik haline getircek sizlersiniz...
Düzenleyen osmanziya - 12-Mayıs-2012 Saat 07:30 |
||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |