Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: din ve ibadet ve inayet... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya01
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 29-Ekim-2009
Konum: İzmir
Gönderilenler: 381

Hak Puan : 10
Kidem : 7
OrtalamaHak : % 100
Irtibar :2

Alıntı osmanziya01 Cevaplabullet Konu: din ve ibadet ve inayet...
    Gönderim Zamanı: 05-Temmuz-2014 Saat 14:13
İBADET.. İNAYET… DİN

IBADET dizini içindeki dosyalar
20140705_141159_IBADET.rar




preslenemiş dosyaları yükledik..
fotoğrafı yapıştıralım.. umarım yapıştırılmıştır..
dikkatimi çekti.. yapmak ile yapıştırmak sözcüklerinin kök benzerliği var.. aynı kökten.. sanki asıl ve kopye gibi..
asıl yapılır da kopye yapıştırılır gibi..
demek ibadet aynen böyle.. bir ibadet var ve bir de ibadetimsi var..
Acaba ben yöntembilimsel analiz adı altında
SANRILARIN en büyüğü olan dile ibadet ediyorum da
Yaratan'a ibadet onun altında gölgeleniyor mu ?
O sanrının altında da çok genel bir tanrı olan BEN'mi var..
şimdi ibadette dini halis.. hanif ve kayyim kılmanın ne olduğunu anlatabildim mi ?
Allah'a sığınırız. Yaptıklarımızdan ve Ettiklerimizden..


Bu yapıştırılan son fotoğrafı elde edinceye kadar 19 tane tablo yaptım.. bu 20 tabloyu yapmak yarım saatimi aldı.. fakat bunları düz yazıya çevirseydim.. abartı gelebilir ama bir günümü alırdı.. özet yazsam zaten tabloda görünüyor ve neden ikinci bir iş yapayım ki.. her gün kırk kez iyya ke nabudü ve iyya ke nesteain diyen bizler.. yalnız sana kulluk eder yalnız senden yardım dileriz diyen Müslümanlar acaba hiç kulluk etmek ve yardım istemek arasındaki farkı kendilerine sordular mı ? Ben şimdiye okuduğum kitablar da, risale-i nurlar dahil, bu soruya ve yanıtına, DOĞRUDAN, hiç rastlamadım. Amma dolaylı olarak esrar-ı şeriat hakkındaki kavramlarla..   risalet.. velayet.. rububiyet.. ubudiyet.. halk.. hakk.. din.. nübüvvet.. fütüvvet.. gibi kavramlarla.. DOLAYLI yanıtları verilmiştir.. Hatta kul ya eyyühel kafirun süresinde dört tür ibadet ve iki tür din hakkında gizemli anlatım var.. genç iken en anlamadığım bu sure şimdi en anladım bir anlatım haline geldi çok şükür.. ilginç bir suredir.. nesh-mensuh konusunda surenin nesh edildiği.. söylenir kaldırıldığı söylenir.. aslında kalkma ve yürürlüğü girme.. canlı bir süreç. Yani bir hüküm.. kural.. yasak.. yerine ve zamanına göre yürürlüğü girer ve çıkar.. ancak biz 200 yıldır daha islami bilimi ve Kur'ani hukuku diriltemedik ki ona daha canlı bir HUKUK ve diri bir BİLİM hale getirelim.. bu gün için benim yapabildiğim tek iş.. ubudiyetin teslimiyeti ile dinin islamiyetini ayırmak ve bu sayede ALEM-İ İSLAM yok diyebiliyorum.. ve kimseden de bunun aleyhinde bir eleştiri gelmedi.. Her ne kadar islami bilim ve hukukun pratiği olmasa da kuramsal ve teorik olarak bu konuları, henüz başkaları anlamasada, kendi dilimle tartışayım dedim..

din;
yakarsı savı (dava-yı hamd)
yolgösteri çağrısı (dua-yı hüda)
riza-ı ilahi
ila-yı Kelimetullah
dörtlüsüyle çalışan bir alemdir.

Ancak bu süreçlerle.. arınma.. artırma.. koruma.. kurtulma.. aklanma.. bağışlanma ve bir tür temizlenme ile sağlanan mutluluk ile beraber bir kutluluk ortaya çıkarma san’atıdır. Yeter ki kabiliyetlerini hayrı kabul ve şerrden teberri etme YOLUNDA iradeni ortaya koy.

•     Din; deyn, borç, kredi anlamındadır ve aynı zamanda bir yoldur. (malikiyevmiddin)
•     Din hepimizin sorumlu olduğu müşterek bir taban ve ortak bir platform fakat her birimizin yolu.. yordamı.. mesleği.. meşrebi ayrıdır.
•     Çünkü verilen bir yaşam kredisini ve hayat fırsatını herkes başka bir şekilde kullanır.
•     
Kulluk ise bu işlerde KULLANMA’nı ayarlamandır. Halka doğru yönelim nasıl olacak.. hakka doğru yaklaşım nasıl olacak.. bunların ayırdına varma sınavı ve yarışıdır. Bu süreçte.. bu işte.. bu yolda benim gibi bildiklerini öğretenlere de fazla bel bağlama.. kendi yolunu kendin çiz.. çünkü herkesin kabiliyeti.. mehareti.. istidadı.. sanatı.. muvaffakiyeti.. selahiyeti.. salahayeti farklıdır.

Din ve ibadet.. aslında fikir ve vicdan hürriyeti ile ifade ve teşebbüs serbestiyeti ile yakından alakalıdır.. Hazreti Peygamberin zamanında yapılan uygulama ile şimdi yapılan uygulama arasındaki büyük farkı bilmeyen cihad altında cinayetleri gittiğini artık gözümüzle görüyoruz.. ümmet azıcık yoldan sapınca değil bayağı istikametten uzaklaşınca Yaratan onlara HARİCİLER denilen bir kamçısını vuruyor.. bundan ibret almamız gerekiyor.. haricilere kızmaktan çok.

İnsanlara yeteri kadar din ve vicdan hürriyeti tanınmazsa.. sadece teist olma da değil ateist olmada da.. bu gün ateistlere başkaldıran teistler türediği gibi yarın teistlere başkaldıran ateistler türeyeceğini artık bu gündüzün gelecek gecesi gibi bilelim.

Yoruldum.. gerçekten.. insanlara düşünmemekten dolayı başlarına belaların geleceğini söyleme.. uyarma.. yerine yöntembilimsel analiz dilini öğrenmelerinin ve öğretmelerinin köklü bir yaklaşım olduğunu.. ama bir noksanım var.. olmasa bile bir zamanı var ki bu gerçekleşmiyor. Öylesine eminim ki bu20 tabloyu versiyon sırasiyle didik didik izleyen.. tablolardaki simetrik ve parelel olarak tasarımlanmış kavramları dikkaktli dikkatli imgeleyen.. iki kavramı birleştirip ortaya çıkan anlamları irdeleyen.. eğer isterse ve bunları yaparsa yöntembilimsel analizi çok rahat öğrenir.. fakat rahatına çok düşkün bu çağda buna yapacak fazla bir kimse çıkmıyor.. ben hasta gibi.. işimi bırakıp.. bütçemi bırakıp.. keyfimi bırakıp.. sabahtan akşama akşamdan sabaha kadar makine başında parmak sallarken başkaları kafasını sallayıp gülebiliyor.. zavalı diyor.. yakınmaktan başka yok sermayesi…

Elhasıl.. biz iç TANRI’mızı ve dış SANRILARIMIZI bırakıp Allah’a kul olabilmek için bayağı bir yol katetmek durumundayız.. nezafet.. nezaket.. tezkiye.. tasfiye.. NAMAZ ile kalbten kesreti tahliye edip vahdette teneffüs etmek ve KEVSER havzından su içmek için.. usumuzu temizlemeliyiz.. güzel bir kab haline getirmeliyiz. Allahümmecalna minettavvabine vecalna minel mutatahhirîn.. demeliyiz.

Din budur.

Sağlıcakla kalın.

OSMANZİYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim

KURESEL SORUN: "Askeri ve ekonomik savasin yerini alan
bilgi yarisindan, dunya barisini cikarmaktir." OSMANZIYA
www.yontembilim.com www.insan-bilim.com
www.mustafabugucam.com.tr www.osmanziya.com
BIREYSEL COZUM: Zaman her zaman aleyhimize isler.

NOT:
Evet, aslında benim kullandığım sistemde
cümleye, kelimeye hatta harfe de ihtiyaç yok…

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/
http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/
http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/
http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/

www.yontembilim.com
www.insan-bilim.com
www.osmanziya.com
www.mustafabugucam.com.tr



http://sites.google.com/site/yontembilim/
http://sites.google.com/site/insanilim





Düzenleyen osmanziya01 - 05-Temmuz-2014 Saat 21:31
BEYAN dogru olmali ve MAAN hakikati bulmalidir
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk