Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: cumhuriyet Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2734

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: cumhuriyet
    Gönderim Zamanı: 31-Ekim-2014 Saat 15:41
CUMHURİYET

CUMHURIYET dizini içindeki dosyalar


20141031_154034_CUMHURIYET.rar





91 yıl önce 29 ekim 1923 de CUMHURİYETİMİZ kuruldu.. ömrüm varsa 9 yıl sonra YÜZÜNCÜ yılını göreceğim.. biri bana DEMOKRASİ ile CUMHURİYET farkını öğretirse bu yazıda öğrettiklerimle hakkımı helalleşeceğim.. bu demek değildir ki bu farkı gösteremeyen bu yazıyı okumasın... burada 31 tablo var.. gönül isterdiki bunu 91 yapayım.. ancak buna gücüm yetmiyor.. belki ki öğrendiklerim artarsa gelecek yıllarda yapabilirim.

1436 hicri yılının başlangıcına rast geldi.. cumhuriyetimizin 92 yılının başlangıcı .. bu demektir ki rahmetli baba ile çağdaş cumhuriyet.. Rahmet öyle Amerikan HASMI idi.. yani CHP'li idi ki adı AMERİKANCI'ya çıkmıştı.. ilk okul mezunu değil fakat hesap bilirdi.. amma beş vakit kılmasa da iyi bir müslümandı.. mürüvvetimi görmedi lakin kendimi sevdirmiştim ve ben de onunu severdim zaten onun adını (ZİYA) taşıyorum.. babam iyi bir cumhuriyetçi idi ve saltanatı sevmezdi.. bu yazımı onun adına itham ediyorum.

CUMHURiyet mi MİLİTARiyet mi?
"Bundan sonra da, Türk Milletinin yüce idealinin gerçekleşmesi için kahraman ASKER evlatları hep önde gidecektir " Mustafa Kemal
"Milleti yönetenlerin dayanağı daima ordu olmuştur" Mustafa Kemal, 29 Ağustos 1925, Kastamonu
" Sizin girmiş olduğunuz yol, TEĞMENLİK ile başlar CUMHURBAŞKANLIĞI ile biter" İsmet İnönü, 1940'lar, Kara Harp Okulu Mezuniyet töreni
Nerede MECLİS nerede MİLLİ HAKİMİYET? SY

Senin yazının altına PEK YAKIŞIR! Ey Öküz Anadolulu... Milliyetçilik senin neyine, Komünizm senin neyine? Şayet Milliyetçilik gerekirse BİZ yaparız, Komünizm gerekirse onu da BİZ getiririz. Senin üzerine düşen, çağırıldığında askere gitmek ve tarlada ekin yetiştirmektir. N. Tandoğan ST

DENİLDİ.. bende dedim:” Eskiler saltanattan kurtardılar kolaysa sizde cumhuriyeti getirin...”

Cumhur.. avam-ı nas demektir.. cumhuriyet ise yönetimin havastan avama geçmesinin adıdır. Ancak avam bu yönetim yetkilerini doğrudan değilde yine seçtiği ve yetkilendirdiği temsilci HAVAS tarafından yani MECLİSTEKİ seçikinler aracılığı ile kullanır. Ancak bu seçilme.. yasama, yürütme ve yargı olmak üzere devler organlarını ve erklerini oluşturma yani toplumsal yapı ve işlevleri kullanma hukuk ve kanun tarafındandan tanımlanır ki

Bu tür SEÇİLMİŞ YASAL yönetimin adına CUMHURİYET adı verilir.

Cumhuriyet bir DEVLET yönetim şeklidir.. bunun dışında geçmişte başta SALTANAT ve KRALLIK olmak üzeri çeşitli yol ve yöntemler kullanılmıştır. Ve bu gün birbirinde farklı cumhuriyetlerde vardır. Ancak öyle cumhuriyetler var ki PADİŞAHLIK bile bundan daha demokratik sayılır. Ancak geçmişti adı SALTANAT olan ve Allah adına icar edilen hukuka ve bilime dayalı devletler ve imparatorluklar kurulmuştur dünya da. Örneğni asr-ı saadetteki raşid halifeler yönetimi.

Devlet yönetim sistemlerine REJİM ad verilir.. REJİSÖR nasıl filmin yönetmeni ise rejim de toplumun yönetmeni olur. İşte bu odak ya da özek halinde olan merkez.. bazen sadece aktörlerinin değil faktörlerinin de nazara alınması suretiyle DÜZEN adı aldında anılır. Milletler nasıl bir düzen ve yönetime layık iseler öyle bir ölçü ve başkanlık tarafından yönlendirilirler. Ben bu nizam ve mizan ile zaman ve namazın bütünleştiği dünyaya ALEM / SYSTEM / BELEVİ adını veriyorum. Mevcut bütün system haline gelememiş dünyalar bir TESLİMİYET teşkil eder. Insaniyet-i kübra olan İSLAMİYETİN tahakkuku için insaniyet-i sugra olan beşeriyetin medeniyetin ortaya çıkardığı İNSANİYET olgunun demokrasi ve laiklik ile gelişmesi ve geliştirilmesi gerekmektedir. Bu gün dünyanın düzeninde ağır sorunlar ortaya çıkmıştır.. çevre kirliğinin hızla artması.. sera etkisi.. genetiği oynanmış gıdalar.. düşük yoğunluklu savaşlar.. kontrolsuz nüfus artışı.. kontrolsuz harb sanayi.. birleşmiş milletlerinin genel jandarma olamaması.. mafia ve terör.. porno ve şovenizm.. gibi sorunlar ileri ve sürdürülebilir DEMOKRASİ’in henüz yerleşmediğini gösteriyor. Doğuyu ve batıyı dengeleyen ortak ekonomik ve politik çıkarların, dini ve etnik yararlarla çatışması dünyanın efendilerinin uluslarası sosyo-kültürel yapıyı yüklenmekte zorlandıklarını gösteriyor. Sorunun ne dinin laikliğinden ne de dünyanın demokrasisin de değil dini ve dünyayı belirleyen DYL’den kaynaklandığı gören pek az kimse var.. Ancak bu gibi sorunlar ve zorluklar   ideal bir yönetim şeklinin CUMHURİYET ya da namı diğerle DEMOKRASI olduğu hususunda genel bir ittifak vardır ve pozitif rejimler ve ideal sistemlerin varlığının istisnası yerleşik cumhuriyet ve demokrasi değerlerini ortadan kaldırmaz.

Ancak bazı yazarlar tarafından bu iki terime farklı anlamlar yüklenmiş olabilir. Ancak Güzel Türkçem için ikiside biri doğunun biri de batının terimidir.. kendi terimimizi buluncaya kadar da idare edeceğiz.

İki gün önce cumhuriyetimizin 91 yılını kutladık.. mesleki sitede denildi ki:
Ne kadar gayret ederlerse etsinler Cumhuriyeti yıkamayacaklar. Tüm ulusun Cumhuriyet Bayramı kutlu ve mutlu olsun.
Ben de dedim:
Cumhuriyet yıkılmaz ve fakat bazılarımızın kafasında cumhuriyet fikri yıkılır.. demokrasiye her zaman gereksinim vardır ve fakat bazılarımızın demokrasi anlayışı yıkılır.. laiklik gereksinimi her zaman geçerlidir ve fakat bazılarının laiklik görüşünün geçerliliği kalmaz... sonuçta cumhuriyet.. demokrasi ve laiklik adlarının arkasını sığınıp bazılarımızın bazılarını cumhuriyeti yıkacağını .. demokrasiyi bozacağını ve laikliğini kaldıracağını düşünmek bu ortak değerlerin kalitesini düşürmekten başka bir işe yaramaz, diye düşünüyorum. İktidar otoriter ve totaliter yana eğilimli olabilir.. ancak buna izin vermeyecek bir muhalefeti kuramayan millette bu zillete layık değil midir ?

Bu durum da bizim sorunumuz diri ve canlı olan bu yüzden değişen ve gelişen cumhuriyet, demokrasi, laiklik kavramlarını tanımak ve tanımlamak olmaz mı ?
Bundan sonrasını size bu iletinin tablolarını havale ediyorum.. bu tablonun kablolarını bularak.. hürriyet-I şeriyye ile laiklik.. meşveret-I meşrua ile demokrasi bağlantısını kurarak.. ibadetin iki esası olan adalet ve iktisad ilkelerinin kaynağı olan İSLAMİYET ülküsünü yeniden değerlendirmektir.



OSMANZİYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim

.

NOT:
Evet, aslında benim kullandığım sistemde
cümleye, kelimeye hatta harfe de ihtiyaç yok…




http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/
http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/
http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/
http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/

www.yontembilim.com
www.insan-bilim.com
www.osmanziya.com
www.mustafabugucam.com.tr



http://sites.google.com/site/yontembilim/
http://sites.google.com/site/insanilim

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk