Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: kavram ve mavram Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2721

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: kavram ve mavram
    Gönderim Zamanı: 14-Aralık-2015 Saat 12:35
AŞAĞIDA ALTI TANE YAZI VAR

20151214_123404_YAZILAR.rar


Face dolaşıp.. sağa sola çatıp.. yazdıklarımı aynı zamanda pisimde de saklıyorum.. faremde ondan saklanıyor.. saklanmaya gönlüm razı olmuyor ve onlara buraya yani siber uzaya emanet ediyorum.. böylece biraz olsun rahat ediyorum.. acaba azar azar gelen yazar azarlığı mı ? Oturmuşum oturduğum yerden dünya siyasetine yön vermeye çalışıyorum.. üç beş kişinin tanıdığı bir adamın dünya siyasetine yön vermesinden ziyade her birimizde bulunan birimiz hepimizin AMACIDIR.. hepimiz birimiz İÇİNDİR.. şeklindeki bir arayıştan kaynaklanan seslenmelerdir bunlar.. bil fiil olmasa bil kuvve olarak gerçekleştirilen bu ışık.. aslında gizli bir yalvarı ve gizemli bir yakarıdır.. mutlu olmak isteyenin aynı zamanda kutlu olmak içinde çabalamasıdır.. başarılı olanın aynı zamanda erdemi yakalama uğraşıdır.. amma belli mi olur belki uzun olmayan bir gelecekte artık insanlar dil.. din.. emek.. hürrriyet.. barış gibi ORTAK İNSANI BEŞ DEĞER'in partilere paratoner ve ideolojielere (paritelere) paravana yapılmayacağını anlar ve bilim, parti, banka ve basın kemalini bulur.. her birimizin plan, proje, prosedür ve proses performansını yakalar.. artık terimlere düşman ve kavramlara yabancı olmaktan kurtuluruz.



KAVRAM

Kavramın mavramın kökünü yakaladım.. terimin merimin dibini de zaten bulmuştum.. inanmazsınız.. ancak kuyunun dibine inmek için ipi biraz daha uzatmalısınız.. vehmin fehimle sonlandığını ve hayalin ise lafızla lehimlendiğini gördüğünüzde zikrin ve fikrin size ettiği oyunların farkına varırsınız.. kardeşim beyan ve maan okuyorsan biliyorsun ki lafızlar manalara tükrükle yapıştırılıp salıverilir.. sonra biri çıkar bu anlamı ada hamurla yapıştırır.. sonunda düşmesin diye birisi de zamk ile değeri değişkene sabitler.. işte karşınız turp gibi ar (harf) ve ad (isim) birlikteliği.. oysa zamana kaışı ne dayanmış kelam dayansın.. kalemler bile birer birer kaybolmuşken kelamın yaşama şansı kalır mı ? Eğer Hayy sırrına sahip İLAHİ KELAM değilse her fani gibi o da ölecektir.. sonra onu anlamı bir anlatım tabutuna koyup lehim ler ler.. benim senin kullandığın çoğu ön yargı ve fikri sabitin hikayesi bu.. oysa o bir zamanlar vehim idi.. işte dilin dünyaya ve dine ettikleri.. onun için boşuna maval okumayalım.

İMPARATORLUK

İt iti ısırmaz derler ama itlerde birbirine dalaşıyorlar.. ancak birbirlerini yemiyorlar. İt atı yer ama at it yemez. Kim ki imparatorluk olmuş ve yani kuvvetini katlamış.. kuvvetin gereği olan işi yapmıştır. Buna takdis ettiğimiz Osmanlı da dahil. Nedir o .. emretmek.. ezmek.. sömürmek.. ve bu uğurda dini ve etnik malzemeyi heder etmek.. çünkü kuvvet böyle ister. İnsanlara bunu yaptıran orman yasasıdır. Bunun kılıfı da evrim. Acımasız ve haksız dahi olsa o da bir yasadır düzene sağlar. ve bu itlerin ve hitlerin peşinden gidenlere yeter.

Ancak beşer hukuk yasasını ister. insan ahlak yasasını ister. Müslüman ise.. iman yasasını arar. Bu bir tavır ve tarz meselesidir. Dileyen istediği yasayı mı seçer.. yoksa isteyen dilediği yasağa mı bir geçer.. bu bir kurul ve yaptırım sorunudur. Çözümü gerçekten zor dört denklemli bir bilinmeyenidir bilimin ve hukukun.

Evet, orta doğunun coğrafyası başka yerlere benzemez. İsrail ve İran Türkiye etrafında birleşmedikçe, ki gülüp geçtiğinizi biliyorum ve bunda da haksız değilsiniz, orta doğuda kan ve göz yaşı bitmeyecektir. Çünkü ne zamanda Anadolu Birleşik Devletleri kurulur.. küresel ekonomik ve politik çıkarların projelerine karşı koyma gücü bulunur. Gerçekleşmesi için İslam korkusundan ve Yahudi düşmanlığından vazgeçin yeter.

Yani düşünsel değil duygusal bir sorundur.

Peki bu kuruluş ve güç nasıl olacak.. bizi ortak dinimize götüren ortak dilimizi bularak ve kurarak. Zira başka türlü insan hak ve hürriyetleri ve sonuçta insaniyet sağlanamaz.. dersem kesin konuşmuş olacağım ki buna da razı değilim.. çünkü din bile zorlama yoktur. Ve zorla güzellik olmaz.



IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk