Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
Yöntembilim | |
YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim |
Konu: Miraç( Kapalı Konu) | |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
Fatma
Üye Kayıt Tarihi: 04-Kasım-2009 Gönderilenler: 60 Hak Puan : 0 Kidem : 5 OrtalamaHak : % 0 Irtibar :0 |
Gönderim Zamanı: 25-Ağustos-2012 Saat 20:30 |
Odaklanma ?emasyna gelince..Disleksi rahatsyzly?y olup,bunun sonucunda dikkat da?ynykly?y olan biri olarak malesef mavi çember bir yere gitmedi..
selamlar.. |
|
osmanziya01
Yönetici Kayıt Tarihi: 29-Ekim-2009 Konum: İzmir Gönderilenler: 381 Hak Puan : 10 Kidem : 7 OrtalamaHak : % 100 Irtibar :2 |
Gönderim Zamanı: 27-Ağustos-2012 Saat 01:07 |
Önemli de?il..
Zaten bu deneyi bir test amaciyl de?il örnek olmasy amacyyla yerle?tirmi?tim. Üzerinde duraca?ym YMKAN ÇEMBERY'ne bir giri? olsun diye koydum. Optik ve fizik fon ve obje kar?yly?yndaki dikkat dalgalanmasy ile lojik ve psik çevre ve merkez kar?ytly?ynyn biolojik bir kar?yly?y olsun diye yerle?tirdim. Buradan ontik bir i?aretle delaletin synyrlaryny temsil ve tersim edece?iz. Yani bütün bunlar bir hazyrlyk mahiyetinde. ?imdi bu gün konuya ili?kin bir yazy ve yorumumu aktaryyorum. http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=1337469&title=dusuncenin-ufuklari dü?üncenin ufuklaryny çizerken rasat synyry kadar rasat merkezi de önemlidir ki Saygyde?er Yazar ( Ahmet SELYM ) bu merkez için üç ölçü koymu?: "akl-y selim + kalb-i selim, zevk-i selim" Çe?itli yazylarda ifade etti?imiz üzere buna yakyn dörtlü dü?ünüyorum: Lisan-y SALYM Nakl-i SAHYH kalb-i SELYM akl-y SALYH Kalb-i Selim ortak bir terimleme ve tanymlama.. Akl-i Salih dedi?ime de Akl-i Selim denilmi?.. Zevk-i Selim denilenin Lisan ve Naklinin salim ve sahih olmasy kasdedilmi? olmaly.. Ancak Terimonolojimde Lisan-y Salim dedi?im funun-u müsbete denilen bilimdir. Nakl-i Sahih dedi?im muharref olmayan cari ve meri olan son ilahi Mesaj olarak Kur'an-y Azimü??an'dyr. Dü?ünce'nin ufuklaryny bilimin ufuklary olarak görmenin, hakly olarak, yanly? oldu?un söylüyor Yazar. Ancak dü?üncenin ufuklary konusunda rasat çevresi ve rasat merkezi olarak bir tanymlama ve bu tanymlama içinde bir açyklama ve bu açyklama için bir betimleme yapmak zorundayyz ki bu mir'ac bahsinde bu i?i deneyece?iz. Yn?aallah. Sa?lycakla kalyn. Osmanziya Düzenleyen osmanziya01 - 27-Ağustos-2012 Saat 01:16 |
|
BEYAN dogru olmali ve MAAN hakikati bulmalidir
|
|
<< Önceki Sayfa 2 |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |