Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: aceleden ecele.. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2822

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: aceleden ecele..
    Gönderim Zamanı: 21-Ocak-2024 Saat 03:06


Uluslararası Uzay İstasyonu emekli olurken sonunda bir TÜRK uzaya çıktı.. Barış ÖZCAN'ın anlattığına göre şu anda uzay çalışmaları yapan ülkeler ve devletlerin döneminin ve hatta uluslararası uzay kuruluşlarının da modasının geçtiğini ve işe şirketlerin uzay turizmi ile işi devraldıklarını.. güçlü devletlerin ise Ay'da üs kurmak ve Mars'da yer almak üzere yarıştıklarını anlıyoruz.

Pek "biz" neden BİLİMDE.. dünyada.. kuvvette.. uzayda.. teknolojide bilinen "bir" yerde değiliz.. sanırım bu sunumda bir katılımcı TUTUNAMAYANLARIN ünlü romancısı Oğuz ATAY'in BİR BİLİM ADAMININ ROMANI kitabını "gösterdi"

Çetin ALTAN'ın dediği gibi ENSEYİ KARARTMAYALIM.. ancak DÜZ DÜNYACILARI'da küçük görmeyelim.. İSTİKBAL GÖKLERDEDİR. diyenleri de göz ardı etmeyelim.. KÖKLERİMİZ GÖKLERDEDİR.. dediğim bir power point çalışmasının neden tutanamadığını anlamak için sanırım bu romanı okumalıyım.

Kim bilir kendi daha okumadan okuyan bir başka arkadaşım.. bana bir kaç FİKİR söyleyebilir.. çünkü o fikirdeki MANA bir kaç UZAYI içine alacak DÜNYA sunabilir.

Zira ŞUUR, dört boyutlu zaman-mekan süreklisini yani UZAYI yutan BEŞİNCİ boyuttur. Bu boyutla imkanı tanıyan bir kimse.. inayet-i İlahi ve hidayet-i Kur'anî ile.. şuur,

akıldan nakile..
ilimden imana..
isbattan iknaya..
zandan yakine yani ALTINCI boyuta geçebilir ve ve vucuddan Vucuba atlayabilir.. İnşaallah.


Böylece düz (yüzey) dünya ve yuvarlak (eğri) evren tartışması geride anlamsız bir tartışma olarak küçülür gider.

Saygılarımla.
osmanziya 21.01.2024

Not: Uzay Teknolojisinin bir ana olup internet ve diğer teknolojilerin bundan doğduğunu gösteren bir vektör.. suptinik ile başlayan UZAY yarışı.. Rusların Yuri GAGARİN'i ve Amerikalıların Neil Armstrong'un ayda yürüyüşü ile uğraşırken biz hala dünya öküzün boynuzunda ile uğraşıyoruz.. neden ? Gözümüzü cennet ve cehennem yerine UZAY'a dikmediğimizden olabilir mi ? Eğer dijital teknoloji ve bunun uzantısı GNR Uzay çalışmalarından çıktıysa ve bundan da bu gün karşımıza YAPAY ZEKA sorunu çıktıysa.. dünyamızı cennette çevirmek için bir kulağı teknoloji ve bir kulağı ideoloji olan DECCAL karşımızda duruyorsa.. ACELE edip salattan önce ECELE dikkat etmemiz gerekir. Bununla iş biter mi ?

Hayır çünkü yarın ölecekmiş gibi ahirete çalışırken hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya çalışmamız.. ölmüş dünyamızı âlem yaparak diriltmemiz.. bilim ile kuvveti elde edip.. kuvvet ile zehirlenmeden HAKKI üstün tutmak için çalışmalıyız.

osmanziya 21.01.2023 03:05




kah "İstikbal Göklerdedir." derim UZAYA çıkarım seyrederim bu âlemi.. kah "Köklerimiz Göklerdedir" deyip inerim YER YÜZÜNE âlem seyr eder beni.. demişler amma beni heç bi seyreden yok be birader..






Uzay yirmi beş sene sonra bir kişi olarak çıktık.. üç mekan ve bir zaman olmak üzere dört boyutlu UZAY'ın cevv-i sema denilen ATMOSFER'den başka gezegenler arası uzay.. yıldızlararası uzay.. galaksiler arası uzay olarak üç yapılanmaya dair SEMAVAT hakkındaki bilgimiz; atomik peryodlarımız.. genetik kodlarımız.. nörolojik nodlarımız.. kültürel modlarımız.. 7 KATMAN olarak ortaya çıkıyor. Bu fakir kültürel kodlarımızdan DİLİN yedi katmanını saptadım, betimledim.. açıkladım ve anladım. Küfürden uzak tutan şükrü verene çok Şükür.




Bu arada bizim iki temel uzayımız olan NİĞDE ve ANKARA'dan manzaralarla yani MAZİ ile yazıyı süsledik.. bir de şimdi buradaki İZMİR ile tamamlayalım.. gelecekteki uzayımızı da ekleyelim.



bu da geleceğimiz..





Düzenleyen osmanziya - 21-Ocak-2024 Saat 03:38
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk