Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: baglanti Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3158

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: baglanti
    Gönderim Zamanı: 23-Şubat-2022 Saat 16:11
B A G L A N T I

20220223_154604_BAGLANTI.rar

Burada BAGLANTI rar dizini içinde altmış tane dosya (tablo) bulunuyor. Her bir tabloda 4 kavramda bir versiyon atladığına göre 4x60=240 kavram bulunuyor demektir. Normalda zihin en çok iki yeni kavramı tanıdığına göre bu 120 tabloluk bir anlatım demektir ki buna anlamak ancak YBA tekniğinin refklekslerine alışmakla.. anlam sürücüsünün hızlılığını kullanmak ve anlatım aygıtının kolaylığından yararlamakla mümkün. Tüm bunularda YBA dilini öğrenmeyi gerektirir ki bir kişinin dilini öğrenecek kadar DELİ bir kimse bulanmayacağından bu iş geleceğe kalmış demektir. Zaten biz de çok işimi erteleyip ve geçiktirip geleceğe bırakmıyor muyuz ;)



Belki yukarıdaki tabloyu anlamak fazla zor değildir.. ancak aşağıdaki tabloyu bir bakışta ise zor üstü zordur. Ben bile birden anlayamam.. ancak üzerinde durarak yavaş yavaş kelimeler arasında BAĞLANTILAR kurarak anlayabilirim. Bu tabloyu ahalem ile çalıştığımızda anladık bir bir terimin sözlükte anlamını bulmak ve çevirisini öğrenmek terimin kavramını bilmek olarak ancak anlamak olmaz. Bir terimi anlamak için onu tanımlamak gerekir. Nesneleri tanır ve fakat kavramları tanımlarız. Her ne kadar sözlük bize sözcükleri tanımlar gibi görünse de aslında ADLAR.. isimlendirir.. ya da ismin karşılığını verir.. bunu bazen kavram bazen anlam olarak alabilir. Ancak verileni almak o kavram ve anlamın BAĞLAMINI bilmek demek değildir ki zaten bu yazının başlığı da BAĞLANTILAR.

BAĞLANTILAR kurmak doğaçlama olarak beyin muazzam sinaps gücünün verdiği bir yorumlama yeteneğinden çıkıyor. Bunu Tony BUZAN'ın zihin haritaları öğretisine ve sitesine ve programlarına bakarsanız çok kullanışlı olduğun görürsünüz.. ancak YBA bir doğaçlama değil bir teknik, bir yöntem ve hatta bir dildir. Ve tabi ki bu da benim savımdan ibarettir.. kanıtlamaya uğraşıyorum yıllardır.. öğrenmeye ve kullanmaya ve yararlanmaya bir cesur talip çıkmadığına göre daha bu iş tamamlanmamış demektir.

Savımın kanıtı kendim için ben olduğuma göre bu durum bir tür savı kanıtsama yani bir tür döngü olduğu da düşünülebilir.. ancak bu da sizin düşünceniz olur.. deneyiminiz olmaz.. çünkü YBA işe yaramadığı konusundan bir testiniz ve çalışmanız ve çabanız bulunmuyor ve zaten kanıtlamak ve çabalamak zorunda da değilsiniz.. ancak savımın kanıtının kesin olarak bulunmadığını iler süremezsiniz.. belki gelecekte kullanacaklar çıkacaktır ki ben bunu sanmıyorum.. var saymıyorum.. öngörmüyorum.. düşünmüyorum.. umuyorum.. bekliyorum değil inanıyorum. Siz de Canım Annem gibi bir ömür kanıtlanmamış bir işi ardından gidilmez diye inanmayabilirsiniz.. ancak konu benim inanmam annemin inanmaması ve sizin bir karar vermeniz değil.. geleceğin bağlantılarını merak ediyorsanız.. burada sunulan tabloları yalından karmaşığa doğru versiyor sırasıyla imgelendiğinizde ve tahayyül ettiğinizde.. irdelediğinizde ve tevehhüm ettğinizde.. incelediğinizde ve tedkik ettiğinizde içinizde ARAŞTIRICI RUH aradığını bulacaktır. İnşaallah.




Bu tablo size bir fırtınalı deniz gibi korkutucu gelecektir ancak orada gördüğünüz bir kaç ada ya da dağ size tanıdık gelebilecektir.. Bunun için ürkmeden ve korkmadan tabloyu izleyebilir.. anladığınızı eleştirir anlamadığını sorabilirsiniz.

Bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalınız.

Osmanziya

23.02.2022 Üçkuyular-KONAK izmir




IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk