Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: tahassus Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2831

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: tahassus
    Gönderim Zamanı: 30-Mart-2023 Saat 00:06
Beş sene önce yazılmış yazılar

UTANMA.. gizemli bir duygu.. UMUTLANMA ile doğru orantılıdır.. insanın utanması kadar umudu oluyor..
Haya utanma çevrilebilir.. ancak başka hicab (örtünme) ve edeb ve hürmet ve hacalet (sıkılma) gibi başka türlü hissiyatta bulunur.. çünkü insanın çeşitli latifelleri bulunur.

konu beş yıl önce face de ele almışım ve bu günde web sayfama taşıdım.. yeni bir değerlendirmeye tabi tutsam yeni otuz kırk tabloya mal olacak.. bu paylaşımımla yetindim.


edep konusunda edebsizlik yapma gibi görünsede.. gerçeği söylerken ister istemez edepsizliği düşüyor insan.. çünkü gerçeğin yarısı "edeb"sizlik... hassasiyeti ve hissiyatı...




Duyumsama (tahassus) farkındalıktan önce gelen bir şuur tabanıdır.. hem dış hassasiyetimizi (duyarlık) hem içi hissiyatımızı (uyarlık) içerir. Dışarıdan duyum-alım ile içeriden duygu-lanım.. sanki dil ve düşünce gibi birbirine karışır. SeaSSaur'e demiş ki dil bir kağıdın altı ve üstü gibidir.. birini yatırsan diğerini yırtarsın.. bende benzetmeyi şöyle kullanayım duyarlık KARA gibidir.. uyarlık ise DENİZ.. dünyamızdan karaları ve denizleri ayırmak nasıl zor ise içi ve duş dünyamızı da ayırmak öylesine zordur.. ancak biliriz ki bazen denizler gibi tayfunlanırız.. bazen karalarda kasırgalar eser.. karaların ve denizlerin etkesi hep atmosferde yani KALB'imizde hissederiz.. tahasssüs ederiz.. ben hissettiklerimizde DÖRT ana kapıyı saptadım.. siz ne dersiniz ? bazı insanları bu kapılardan birini ya da ikisine kapılanıp kalıyor ve diğerleri ya boş bırakıyor ya ihmal ediyor.

osmanziya 28.03.2027





Suret hassasiyeti olan hayallar estetik ve erotik olmak üzere iki sensualite verir.. bunun emasyonel olan hissiyatı edeb ve aşk ve şefkat gibi sonuçları vardır. Edeb ise haya, hacal ve hicab ve insaf olmak üzere dört kısımdır. Temas ve lems.. ana karnında çocuğun parmak emmek suretiyle ilk talimidir.. bu yüzden çoğu eller ve parmak burnuna sokmayı sever.. aşk pisliktir.. insanın pisliğinin atıldığı deliklere erotik ve estetik güzellikler takılmak ve yapıştırılmak suretiyle çoğalma ve beslenme progrramları GARANTİYE alınmıştır.. lakin bu iki programın üstündeki seslenme ve sevinme programları insanı bu pisliklerden korur.. ve onları dünyevi ve uhrevi işlemleri ve sonuçları olan aygıtlar haline getirir. Erotik güzellik ayna zamanda estetik ve daha otede epistemik sonuçları olan bir SURET.. şimdi bunlar çekici hale getirerek moda pazarını ve porno piyasasını oluştururak aileyi tehlikeye atmaktadır. Çoğumuz bu yüzden üretim ve tüketim alanlarının kralları ve köleleri olarak birbirimi kul haline getirmeye çalışıyoruz.. buna çare.. tapılası kadınlık ve kulluk edilesi erkek.. çok mu zor ? Hiçte değil.. fakat biz bundan çok daha zor işleri kolay hale getirdiğimizden zorlaşıyor.. garip ama gerçek.. cehennem.. EŞİTLİK yasasının gereği yaptığımızın karşılığıdır. Çare nedir ? Çok basit sünnet.. sekse önem vermek. Evlilik içinde doyumsuz kadınlar ve erkekler yani önem ve değer verilmemiş eriller ve dişiller çareyi ve doldurmayı dışarıda arıyorlar ve gerekirse dildo yapıyorlar arkadaş...

28.03.2017

sanırım dördüncü profili yapasım ve seks sorununa çözüme soyunasım geliyor.. ancak bu konuyu öyle bir pislik ve bataklık ki cisminden önce zihni bozulmuş ve igdiş edilmiş bir çağda kime ne anlatacaksın.. şehvetten başka bir iş düşünmeyen hayvanlar ile ayakları yere değmeyen özcüler.. rahibliği ve rahibeliği meslek edinmiş müselmanlar.. dünyayı yüzünden yalayan çoğunluk.. arasında sözlerimi ve mesajlarımı anlayıp AİLE'yi kurtaracak birileri çıkarm mı ? Bilim ve yöntembilim konularına girememiş.. yöntembilimi öğrenmeye heves bile etmemiş.. bir hedef kitlem için sanırım bu konular öküz üstü lüküs gibi bir nesne..

28.03.2017

(Üslub sert.. kendini beğenmiş ve temize çıkarmış görünüyor.. aynen yazılanları ne kadar çirkin görünürse görünsün.. suç teşkil etmiyorsa.. silmeme gibi bir huyum bulunuyor. Altı yıl önce söylenmiş.. şimdi olsa böyle bir anlatımdan utanırım.. kim bilir.. belki utanmanın bir boyutunu gösterebilir bu uslüb 28.03.2023)

Bunları okuyup yeni bir değerlendirme yazmaya.. girişip kendi beğenme görünün üslübu kaldırabilirmiyim bilmiyorum..



Düzenleyen osmanziya - 30-Mart-2023 Saat 01:35
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk