Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: aynen Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
mustafa
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27-Nisan-2010
Gönderilenler: 81

Hak Puan : 0
Kidem : 5
OrtalamaHak : % 0
Irtibar :0

Alıntı mustafa Cevaplabullet Konu: aynen
    Gönderim Zamanı: 31-Mayıs-2023 Saat 00:28



https://www.youtube.com/watch?v=9XpZcVRoZu0


Biri bizi gözetliyor!


dijital kimliğimizi


internet güvenliğimizi


sosyal medya gizliliğimizi

kendi elimizle tehlikeye atıyoruz




Bu uyarıcı bir video idi..



Bunlar da ayındınlatıcı ve uyandırıcı yazılır..

İŞİ İCRAATI OLMAYAN, LAF EBESİ SÖZDE AYDINLAR…
İktidarı kötülemek, iktidarın icraat ve suni gündemlerini yorumlamak. Bu iktidarın oyununa gelmektir.
Yıpranmış, başarı gösterememiş bir iktidar karşısında, bir masa etrafında gövdelerini yaklaştıran muhalefet, yine başaramadı. Soylu Japon ahlak anlayışı gereği, hepsinin harakiri yapması vaciptir.
Bizim laf ebeleri, şimdi de yarışın adil olmadığını konuşuyor.
Asıl kaybeden, işini-gücünü-yaşam tarzını-lüksünü-tatilini aksatmadan ve sosyal projeler ürütmeden yaşayan sözde aydınlardır. Geçmişin klasik beyaz Türkleri gibi davranan bu kesimin, halkta hiçbir karşılığı bulunmamaktadır. Seçimin kaybedeni de bunlardır.
Bunlara sormak lazım, “İkili ilişkin ile kaç kişinin görüşünü değiştirdin?!” diye. Bunların ikili ilişkisi yok ki, birilerini etkilesinler. Entel-entel okur, konuşur ve ölürler.
Aydın olmak; sorunlara kayıtsız kalmamaktır. Sorunlar konusunda ileri geri konuşmak değil
Dedi değerli bir Arkadaşım.. dedim ki
Aynen.. ikili ilişki ile kimseyi YBA öğrenmeye.. kullanmaya.. yararlanmaya ve sonuçta bu yeni dili edinmeye ikna edemedim. Tam 20 yildir bu böyle.. SES partisi ne kadar oy aldı ?
Izah.. ikna.. irca.. isbat..
Tahayul..tasavur..taakul..tasdik
Tefrik.. takdir.. tasdik.. tatbik..
Ihzar.. icra.. infaz.. imha..
Tekrir.. tecdid.. tezyide.. tezkiye..
Şimdi biz işinda yeteri ve geregi kadar izah edememiş olabiliriz..
İşine yaramiyor ya da işine gelmiyorsa..
Ne yapsak nafile.. bir turlu farz olmuyor..
😊
Az once okuyom okuyom.. donup donup ayni yere geliyorum.. 45 dakka yattim.. sabah noksan kalan uykumu aldim.. bak simdi cincik gibi.. okuyorum yaziyorum.. demek bu aydinin biraz daha uyumaya ihtiyaci bulunuyor.. yok millet ne yapacagini biliyor ve oyunu biliyor ve oyunu veriyor.. bana gore.. işte sana 5 yil bir firsat.. PKK yi bitir.. bitirmezsen zaten o seni bitirecek..
Imparatorluk
Sosyo külturel ayrılık
Ekonomik ve politik istiklaliyet
Devlet
Ekonomok ve politik hakimiyet
Diger milletler istila
Diger devletler ihata
Imparatorluk

Elbette bu arada temel insan hak ve hurriyetleri söz konusu.. menfeatin maslahatla temaşasi.. kuvvetin hakikatla temasi.. dunyanim ahiretle muvazenesi.. aklin kalble bagdaşmasi ve kadinin erkekle uyuşmasi.. bireyin toplumla intibaki gibi alt konular ve sorunlar söz konusu..
Parca ve butun.. tikel ve tumel.. toplam ve bölum.. çıkarma vs çarpma.. sosyal ve kulturel ilişkiler mantiksal ve matematikse bağintilarl anlatilabilir mi ?
Hücreler zerrelere.. zumreler eneler bağlanabilir lakin indirgenemez.. bunlara cünudullah ..Allahin Askerleri denilebilir
Lakin zerreni narı.. hucrenin seyri.. enenin nuru ve zümrenin sırri da söz konusudur.. zerre ve hucrenin nuvesi.. ene ve zumrenin huvesi.. arasinda bir UKDE beyni berzahdir.
Bilim nukleer fizik ve mokekuler bioloji ile bu UKDE'yi açmaya calisiyor.. anti sentezliyor.. teknikte uKoDe ve MoD ile yapay zekanin kontra analizinine (ters muhendislik) çaliyor.. bu meyz ve mezc.. nereye gidiyor.
İŞ'in gücu ve güru..
DE'nin geçi ve görü
ÖZ sanıliyor..
Ayniyet ve hürriyetin emanet oldugu UNUTULDUGU gibi iktidar sarfinin mes'uliyet ve ihtiyar sadrinin mukellefiyet oldugu GÖZ ARDI ediliyor.. kimligimiz ve kişiligimiz ve bireyselliğimize gore kullugumuzu inşa etmemiz gerektigi GOZ ÖNUNDE bulundurulmuyor.. TOPLUMDA hür-ruh projesi.. AILEDE bir-rab programi.. maddede BERR nesnelerini hayri ve şerrinin haram ve helali.. manada BİRR kimselerinin emir ve nehyinin hasene ve seyyiesi GONULE   alinmiyor.. bu betimlenen hassasiyet ve hissiyata duyarlik ve uyarlik alişkanlik ve alişkinliklarimiz ile köreltiliyor.
Varligi fark etmemiz sağci körluk.. yoklugu kadr etmemiz solcu sagirlik..önleniyor ve kuru bir hırsi ve hıfzi hayat ile yaşayip gidiyoruz. Icinde bulundugumuz kulturun bizi kendine benzetmesi olan kulturlemesiyle.. bizim külturu özümlememiz
olan külturlenme ile ortaya çikan KULTURLEŞME saglam ve saglikli degilse karşimizda bozulmuş toplum.. yalanci birey çikiyor; guce tapan ya da gücten korkanlar.. çıkara banan ya da çanak yalayanlar.
Peki butun bu tahribata karşı ne yapabiliriz.. illa bir lider karizmasi etrafinda.. "alıcı" bir nebiyi ya da veliyi SAHIBLENENLER.. "verici" bir dâhi ve deliden NEMALANANLAR olması mı gerekiyor.
Bir arkadaşim gonderi bu videoyu
https://youtu.be/iGwa2jlOJog
Dedim ki
Değerli Abim, teşekkür ederim.. bin yılcılar ve yüz yılcılar kavramlarıyla bilgilendim, oldukça yararlıydı. Kültürel, sosyal, ekonomik, politik ve askeri alanları olan kürenin nasıl çalıştığının ayrıntısını bir parçası.. kültürel alandan askeri alana yavaş yavaş ilerleyen EVRİM ile askeri alandan kültürel alana bir den bire iniveren DEVRİM nesnel ve evrensel bir ilişkidir. Örneğin halktan hakka giden süreç tedrici velayet evrimidir ve sivildir. Hakktan halka gelen ani süreç ise risaletin resmi devrimidir. Bu iki durum ittiba ve itaat durumu Aliimran 31-34 üncü ayetler çok açık ve seçik anlatılır. Biz bu ikisinden başka dayatım ve deneyim ile yaratılış ve buyruluş'u eklediğimiz gibi dürülüş ve dirilişi de göz ardı etmiyoruz. Şimdi zatı aliniz bu Ahmet Yozgat'…
Zafer partisi milletvekillerini neden gòstermiyor ?
Ticaret ve Siyaset arasinda ne var? Dunya..
Ticaret DUNYA   Siyaset
---------------DIL------------
---------------DIN ------------
Acaba insanlari ayiran dunya mı.. dil mi.. din mi ? Bunlarin hepsi birden olabilir mi ? Yoksa bunlarin hiç biri mi ? Bana göre hiç biri ? Peki nedir o zaman.. insanlarin birbirlerine yani demokrasiye saygisizligi..demokrasi munafikligi.. osmanziya



İKTİDAR

Değerli Kardeşim şoyle bir okudum sana çatanlari.. çoğu haksız. Sosyal gerçekler yanlı oldugu için siyasal fikirlerde yandaşlidir. Insanlarin çogu KIŞI duzeyinde baktigi için sevilen ve tutulan kişinin kusurlari gorulmez onun karşisindaki butun kişilerinde kusurlarına bakilir ve görülür
Bu yuzden yandaş olan şeytan bile olsa benimsenir. Yandaş olmayan melek dahi olsa yadsinir.
Fakat siz soruna kişi bazindan değil olay açisindan baktiginizdan ve siyaset kişilere göre değil OLAYLARA gore biçimlediginden.. bu reel politigi göz ardi edenler.. AK Partinin geçmişteki feto ve pkk ilişkilerini gundeme getireceklerdir. Her hangi bir ülkede Politik IKTIDAR.. iç güçleri ve dıs gucleri nazara alarak.. kuresel uyum (konsensus) ve global dengelerle ulusal renkleri ve yerel komşulari göz onunde tutarak hareket eder. İktidarın bu yoneliminde hareket noktasi insanin ortak degerlerinden birisi olacaktir; dil..din.. emek..özgurluk.. bariş.. Devleti Kuran M.Kemal ve arkadaşlarini hareket noktası Yurtta sulh.. Cihanda sulh.. olmuştur.. ondan sonra gelen Inönu.. Menderes.. Demirel.. Özal.. Tayyib Başkan da bu yolu izliyor. Ancak Başkanın dik ve omurgali duruşu Avrupa ve Amerikanin hoşuna gitmemis.. Rusya.. Çin ve Ingiltere karşı çikmamiş.. islam milletleri desteklemiştir.
İktidarı süresince Amerika ve Avrupa bos durmamiş pkk ve feto ve işid ayagi ile içten iktidari yipratmaya çalismaktadir. Ayrıca dediginiz gibi pandeminin ardindan gelen pahalilik gerçekten bir sorundur. Üretimi degil tüketimi derd edinen halkin itirazının.. insanlığın dort ortak degerlerinin ancak kamu duzeni ve asayis ve bariş ile olusabilecegini nazara almayan aydının.. kendi zihniyeti açısından isyanın iktidara muhalif olacağı da bellidir. Ulusal kalkınmanın koşulları olan bilgi toplumu ve hukuk devletinin ancak BARIŞ ile surdürülebilecegini nazara almadan dil ve din ulkusuyle.. etnik ve etik değerlerle hareket eden avam.. emek ve ozgurluk degerlerine angaje olan sosyal ve liberal aydinlar.. ne yaparsa yapsın iktidari elestireceklerdir.
Bu arada PKK.. Fetö.. İşid.. gibi dili ve dini kullanan İLLEGAL ÖRGÜTLER için şunu söylemek istiyorum:
80 yıldır bir cihan savaşı olmadı.. çünkü çıkacak bir atom savaşında uygarlığın yontma taş devrine döneceğini atomu icad eden bir alim söylemişti.. bu yüzden küresel güçler nükleer savaştan sakınıyorlar.. harb yapamıyorlar.. bunun yerine böyle kırlardan ve dağlardan gelen gerilla harbi.. ya da Ukraynada olduğu gibi düşük yoğunluklu konvensiyonel savaş.. ve yukarıda sayılan silahlı ya da silahsız örgütler eliyle iş savaşları kıştırtarak emellerine nail olmaya çalışıyorlar. Otuzumda tanık olduğumuz bu durum kırk yol sonra yetmişimizde de sürüyor. Ne zaman biteceğini de bilmiyoruz. Dünyanın efendileri olan küresel sermaye.. Müslümanlık ve masonluk ve marksistlik gibi legal örgütlerle PKK.. İŞİD.. FETÖ.. gibi illegal örgütleri kullanarak dünyanın dil ve din farkları kışkırtarak düzensizlikten bir düzen çıkarmaya çalışıyorlar ki bunun da önüne şimdilik geçemiyoruz. Ancak özünde insanların bulunmayan özgürlüğe.. olmayan sonsuzluğa aldanışları.. eşitliğin ve çeşitliliğin karşıtlığı.. erkek ve kadın ilişkilerinde.. sermaye ve emek diyaloğunda.. iktidar ve muhalefet münasebetlerinde.. dünya ve ahiretin dengesinde.. birey ve toplumun uyumunda.. akıl ve kalbin bağdaşımında HASIL OLAN SORUNLAR kardeşliği ve barışı şimdilik tamamiyle ve kemaliyle sağlanamıyor.
Saygılarımla, sağlıcakla kalınız.
Osmanziya 30.05.2023 Üçyol-İzmir
değeerli bir abim demiş: “BÜTÜN İLERLEMELER, İNSAN FİKRİNİN ESERİDİR. Fikri harekete getirmek, birinci işimiz olmalıdır. Bir kere millet benliğine hakim olsun ve düşünebilsin, yeter! Başlangıçta hatalı düşünse de, az zaman sonra bu hatayı düzeltebilir. Fikir bir kere faaliyete başladı mı, her şey yavaş yavaş düzene girer ve düzelir. Fikrin serbest hareketi ise, ancak bireyin düşündüğünü serbest olarak söylemek, yazmak ve verdiği karara göre her türlü girişimde bulunmak serbestisine sahip olmakla mümkündür.”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Aklı öldürürsen, ahlâk da ölür.
Akıl ve ahlâk öldüğünde millet bölünür. Kadıyı satın aldığın gün adalet ölür. Adaleti öldürdüğün gün devlet de ölür. Fatih Sultan Mehmet
İMPARATORLUK

Imparatorluk
Sosyo külturel ayrılık
Ekonomik ve politik istiklaliyet…
Millet ve Cumhur ile Nas ve Halk
Mümin ve Müslim ile Salih ve Halis
Valla seçim zor..
Çok şükür atlattık.
Sıra şimdi beş yıl daha
Bilgi toplumu ve hukuk devleti yolunda
Ülkenin iktisadina ve adaletine kuvvet verecek
KALITELI mal ve hizmet sunumunu sürdurme..
KARAKTERLI fazilet ve kemalat serimini idame..
Başlama.. çaliştirma.. degiştirme.. geliştirme.. kolay da idame edip başariyi sürdurme zor.
Rabbimiz bize ve size tamamina erdirip.. salih ve halis olarak bitirmeyi de nasib ede. Amin.




Şeyta

n taşlamak ibadetini niçin bırakamayız:

Mesela bu paylaşım.. var sayalım ki olmaz ya.. hemen diyecek ben şeytan değilim.. yaptığımız eleştirileri karşılayacak.. fikre karşı fikirle gelecek.. eğer eylemle üzerine gidersek eylemle karşılık verecek.. silahla gidersek silahla mukabele edecek.. örneğin birbirinin fikrini çürüten dindar ve laik demokratlar.. birbirine karşı partiler kuran sünniler ve aleviler.. birbirini Allahü Ekber diyerek öldüren ıraklılar ve iranlılar.. bunu binlerce yıldır birbirini temizlemeye çalışan yahudileri.. hristiyanları ve müslümanları da katabiliriz. Bu sayılanların her biri diyecek ki ben masumum, bana saldırdılar kendimi savunuyorum. ÇÜNKÜ insani bir olayda iki tarafın da KUSURU bulunur. Oranı değişebilir. Ancak birinin kusuru diğerine büyük görünür. Kendi büyük kusuru ise küçük görünür.

İşte ŞEYTANLIK ve üç kağıtcılık burada başlar. Toplum kötülük ve şeytanlıkla mücadele için için yıllardır MAHKEME yani sav ve savunma ve yargıç ile görevli insanlardan bir kurum oluşturulmuştur. Anlaşmazlık ve kargaşa ile baş etmek.. haksızlık ve adaletsizlikle savaşmak için bu toplumsal erkin adına HUKUK denilir.
Dil nasıl bilime intikal etmişse dinde hukuka intikal etmiştir. Elbette hukukun olması içinde millet.. kültür.. devlet.. medeniyet.. kısaca kuvvet gerekir. Devlet ve hukuk yasasını orman ve ahlak ve toplum (gelenek) yasasında ayıran kuvveti ve yaptırımı bulunmasıdır.


İşte müslümanlar İÇTİHADI kaldırarak üç yüz yıldır bu cihadı kaldırmakla beraber hukuku da dondurdular.. kuvveti ve dünyayı kaldırdığı için mi hukuk dondu.. yoksa hukuk işlemediği için kuvvet ve dünya mı ortadan kalktı bu ayrı bir tartıma konusu.. ancak bizi bu hale getire, insanları ve müslümanları yermemiz.. masonlara ve marksistlere sövmemizdir.. gözümüzün birini dolduran Tanrının kutsallığı ve diğerini örten ahiretin sonsuzluğu gibi muhteşem yarar ve çıkar yüzünden kuvvete ve dünyaya ve birbirimize sırtımızı dönmemizdir.. bu ŞEYTAN'ın etkili olmasının birinci nedenidir.

Diğer taraftan güzeliği ve iyiliği ve zenginliği sevecek ve sayacak ve övecek dilimizi kesin kıskançlık ve hasedimiz.. kestiği gibi.. fakiri ve yoksulu ve muhtacı görecek ve sevecek ve yardım edecek elimizi kesen hırs ve tutkumuz.. hevesi hikmet sanan.. hevayı haya sayan.. bu dört AYET son iki surede anlatıldığı halde bu iki sureyi Kitab'dan çıkaran müslümanlar.. bunu bildiğiniz ve tanıdığınız bir müslümana söylediğim halde gıkı bile çıkmadı..

Hasılı GARK olduğumuz gurur ve riya ve kibir.. ABD olduğumuz atalet ve batalet ve dalalet bizi Şeytan'dan daha şeytan yapıyor ve elbette dönüp kendimize nasıl taş atacağımızı da bilmiyorsak.. ağzımız böyle iyi laf yapıyor lakin elimiz dilimizin yalancısı oluyorsa.. şeytana taş atmak yerine miskinlikten kurtulmak için birbirimize dua etsek iyi olur, diye düşünüyorum.

Sonuçta oradaki şeytana taş atma ibadeti.. kıyam gibi.. ruku gibi.. secde gibi.. tavaf gibi bir geleneksel seramonidir.. bir simgesel ritüeldir. Ritüel ve menasikin bir MANA’sı bulunur. Bu ibadet ve namazdaki manalar ise hayatta haraketle sağlanır ve toplumda icraat ile gerçekleştirilir.. fikirden fiile.. çevrilir zikirden tatbike dönüştürülür.

Sözümü bitirirsem, eğer işe yaramıyor diye şeytan taşlamayı bırakıyorsak.. secdeyi.. rukuyu.. kıyamı da bırakalım. Elbette ibadet rituellerini bırakmayacağız. Bırakamayacağımızı göre namazda niçin iyya ke na’budu ve iyya ke nestain.. dediğimiz anlayalım.. davayı hamd ve duayı hüdadan ibaret FATİHAYI ŞERİFE’nin gizemini ve anahtarını bulalım.. hamd ve ibadeti.. dua ve istaneyi birleştirilip HİDAYETi bulalım.. inayet karşı ihanet etmeyelim.. ihaneti artırıp ESMA CİNAYETİNE uzanım kendimizi cehenneme müstahak bir ŞEYTAN yapmayalım.. Fatihada şifa ile marazdan kurtulalım İnşaallah. Dinnur YAŞAR

kendi elimizle tehlikeye atıyoruz.



Düzenleyen mustafa - 31-Mayıs-2023 Saat 00:36
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk