Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
İnsan Bilim | |
YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim |
Konu: esasat( Kapalı Konu) | |
Yazar | Mesaj |
osmanziya01
Yönetici Kayıt Tarihi: 29-Ekim-2009 Konum: İzmir Gönderilenler: 381 Hak Puan : 10 Kidem : 7 OrtalamaHak : % 100 Irtibar :2 |
Konu: esasat Gönderim Zamanı: 15-Aralık-2009 Saat 13:46 |
ESASAT “Bizim dü?manymyz cehalet zaruret ve ihtilaftyr. Bu üç dü?mana kar?y san’at, marifet ve ittifak Silahiyle cihad edece?iz.” Ymamy Nursî (R.A) ESAS dizini içindeki dosyalar Uygarly?yn yani medeniyetin üzerine tesis edildi?i temeller var. Tabiatyn üzerinde tarih ile yükselen medeniyet be?eriyette meknuz bu esasat üzerine bina edilir. Bu esas ve temel yekpare bir ta? ve kaya de?il dört bloktan olu?an bir zemindir. Mahiyeti a’dem olan âdem’in in?a etti?i ?ehirlerin temelinde ?u dört esasy görüyoruz. Mülkiyet ve zürriyet ile akliyet ve amiriyet. Elbette birbirine indirgemek suretiyle medeniyeti tek bir esas üzerine bina ederek kesretten kurtulmak isteyenler olacaktyr. Bende bu irca ve vahdet meylinden kurtulmayarak medeniyetin dünyasyny duyulabilir ve dü?ünülebilir dünyaya indirgedim. Dört esas ikiye indi. Esasat-y medeniyetin “kö?e ta?lary”na bakarsanyz ?u ayyryma tabi oldu?unu görürsünüz: Mülkiyet say’ ve sermayeye ayrylmy?. Zürriyet veled ve valideyn olarak dü?ünülmü?. Akliyet dirayet ve rivayet olarak kurulmu?. Amiriyet riyaset ve riayet olarak kurgulanmy?. Bu kö?e ta?larynyn avam ve havass toplumun sosyal synyflary çykarylmy?. Bu kö?e ta?laryndan bireyin cisim ve zihin haritasy yapylmy?. Bu dünyayy daha da ayryntyly olarak kurabilirim. Ancak siz sorabilirsiniz ne kadar “gerçek”. Ben de düzeltebilirim sözün içindeki bilginin gerçekli?ini denetleyerek. Sorumuz ve sorumlulu?umuz kadar nesnelerin ko?ullary ve kimselerin kurallary ile ortaya çykan KURUMLARI görebildi?imiz gibi gösteririz. ?u kadar ki gören ba?taki cisim gözü de?il de gönüldeki zihin gözü oldu?undan gördü?ümüzü denetleyip de?i?tire düzelte gösterdi?imizi irdeleyip tarty?a ele?tire var olu?umuzu deneme ve yanylmalar e?li?inde ara?tyryp geli?tirebiliriz. Sa?lycakla kalyn. OSMANZYYA Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim için düz yazydan özür dilerim NOT: ESAS dizini içindeki s=baglam.doc ?emasynda sa?lam bir yargyya varmak için gereken ko?ullar olan Salih akyl, sahih nakil, salim lisan ve selim kalb aranyrken bulunan era, esma, ecide ve uhisse dörtlüsünü duyulabilir hass’asiyet ile dü?ünülebilir hiss’iyat ayyrymyndan dolayy ERA, ESMA’, ECYDE VE URYDE ayyrymyna çevirdim. Belki tüm esaslar “uride” de mütereddid redde ve iradeye indirgenebilir. |
|
BEYAN dogru olmali ve MAAN hakikati bulmalidir
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |