Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: umutlar ve korkular Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3166

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: umutlar ve korkular
    Gönderim Zamanı: 18-Ağustos-2021 Saat 22:19

Metafizik konulara değindik.. ölümden sonraki alanlara el attık.. fakat öne kökümüzden ve kökenimizden kalktık. Kökenimiz vehim ve hayal.. fakat nasıl "gerçekler"e dokunup dünyayı değiştiriyoruz.. dünyayı NASIL belirliyoruz.. sonra yine "gerçek"lere dokunup dini NASIL tanımlıyoruz.. isterseniz yaptığımız "gerçek" örgü ve örtülerine bakıp kendiniz karar verin.


AMMA bu nasıllardan önce sizin kendi nedenleriniz ve niçinleriniz var.. anlamlarınız ve amaçlarınız var.. hiç bunun farkında mı sınız ? Nereden gelip nerede gittiğimizi daha yakından bilmedikçe bu ARAYIŞIMIZ bitmeyecek..
       
     

U M U T L A R


UMUTLAR   dizini içindeki dosyalar

20210818_221715_UMUTLAR.rar



Bu dizin içinde üç alt dizin bulunur.
Hepsinde toplam olarak otuz dosya (tablo) bulunur



Dün akşam INTERSTALLER filmini izledim.. sanırım üçüncü kez.. The Matrix gibi senoryosu ve teknolojisi güçlü bir film.. ana fikrini otuz yıl önce Hans AYBERG adı ile ünlü olan.. http://arsiv.sabah.com.tr/1997/03/22/f02.html Bülent AYBERK’in arşdan arza kitaplarında okumuştum.

Hans AYBERG.. ufoların gelecekteki torunlarımızın teknolojisi olduğunu söyler.. belki cinlerin medeniyetinin eserleri de olabilir.. sonuçta uygarlık mülkün emanet olarak verildiği cin ve beşer EVRİMLİ KÜLTÜRÜ’nün bir sonucu..

Bu güne kadar SETİ programına rağmen bir tek resmi ve belgeli bir medeniyet verisi almadık.. ancak bundan sonra bulunmayacak anlamına gelmez.. bu kıyametin bu güne kadar gerçekleşmemesinden gelecekte de gerçekleşmeyeceği anlamına gelmez.. en başat yasa olan önce başlat sonra bitir koşulundan hiç nesne ve kimse kurtulamayacağını göre elbette hem bizim dışımızda başka bir uygarlık bulunuyor.. hem kıyamet olayı gerçekleşecek ve fakat bunların nerede ve ne zaman olacağını bilemiyoruz. Zaten her şeyi bilemeyeceğimizi kabullenmenin de bilimin bir gereğidir.

Bu yazının konusu şu hususu tartışmak değil.. hangi inanca.. hangi bilgiye.. hangi değere sahip olursak olalım.. bu düşünce ve bilginin.. bu görüş ve tutumun.. bu inanç ve ideolojinin.. bu yaşantı ve davranışın bizim KORKU ve UMUTLARIMIZLA yakından ilgisinin bulunmasıdır. Özgürlük ve sonsuzluk ile ölüm ve doğum arasında bir bağlantı kurarak bu ilişkiyi görmeye ve göstermeye çalıştım.


Tanrı tanırlık ve tanrı tanımazlık.. tartışmalarında taraflar birbirlerini bu korku ve umutla suçlarlar.. dileklerin ve isteklerin.. bilgi ve gerçeklikler ile ilgisinin bulunmadığını söylerler.. ancak karşı tarafı suçlarken kendi zaaflarını da görmezler. Dünyayı isterken ahireti göz ardı ederler.. ahireti öne sürürsek dünyayı unuturlar.. Yaratılış kanıtlarını sunurken evrimi göz ardı ederler.. evrimi savunurken yaratılışı yok sanırlar.. oysa hem evrim hem devrim.. hem yaratılış hem buyruluş.. hem deneyim hem dayatım.. hem dürülüş hem diriliş.. birlikte işler. Ancak insanın kafası bu ikisini birlikte basmaz.. birini yeğlerken öbürü yitirir.. birini üstelerken diğeri bitirir. İkisini bir arada tutmaya münafıklık alameti ya da şizofreni belirtisi olarak görür.

Bazı kimseler dünyayı tutunca serbestlik birinci plana gelir. Özgürlük ideal haline gelir. Zamanlı Tanrı Tanımaz kurtulamaz. Bazı kimseler ahireti tutunca sonsuzluk ilk plandır. Sonsuzluğun garantisi kulluk dinin konusudur. Böylece kaçınılmaz olarak Tanrı tanır olur. Bu kurtulunmaz ve kaçınılmaz inanç ve dinler.. bizim toptan redd ve toptan kabul YETKİMİZ’in bir parçasıdır. Her iki tarafta kanıtlarını ve belgelerini yüz yıllardır toplayarak bu gün gelmişler.. ancak kültür geçmişinin ve uygarlık geleceğinin TARİH yorumunu yapmakta felsefi edebiyat ve dini vaazın ötesine geçememişlerdir.

İnsan olarak bu anlatımımla YANSIZ görünebilirim.. ancak ISLAM olarak Tanrı Tanırlıktan yanayım. Ancak TANRI TANIRLIK’ın bir süre sonra eğer TANIRLIK aşamasını geçemezse TANRILIK evresinde yanılmaya düşeceğini.. mehdilik ya da deccallik tarafında SANRI’sını tanrı sanacağını.. TANIKLIK aşamasına geçemeyeceğini düşünüyorum. Benliğe hapis olmaktan kurtulmanın yolu olan başkasına TANIKLIK etmekten geçmektir.



Bilgi, sevgi ve sağlıcakla kalınız. 18.08.2021


OSMANZİYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim


http://sites.google.com/site/yontembilim/
http://sites.google.com/site/insanilim

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/
http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/
http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/
http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/
www.yontembilim.com
www.insan-bilim.com




Düzenleyen osmanziya - 18-Ağustos-2021 Saat 23:10
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk