Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: insan binasi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4676

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: insan binasi
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 10:04
DÜZELTILMIŞ ve GENIŞLETILMIŞ:
Sonunda insanin BİNASINI inşa ettim. Bunu GDDY ile dokuyup bir KITAB çikararak insanlari bunun içinde hayran hayran dolaştirmaya yani UYUTMAYA hiç niyetim bulunmuyor.

Nitekim bunu Kara Avrupasi külturu RASYONALISTLERI Fransız Descartes ( ki cağdaş felsefe ve bilimi başlatan adamdir ki cagdas Turkiyeyi kuran Ataturk ve Bediuzzaman da DUŞUNEN bir insan olarak bu KARTEZYEN yolu izlemistir ) Spinoza.. Leibniz yapmiş.. Ingiliz AMPRISTLERI Lock.. Berkeley ve Hume yapmiş.. bu ikisini birlestiren ve çagdaş BILGI KURAMINI yapılandiran Alman Emanuel KANT hayran hayran dolaştirip uyutmayi yaparak rasyonel teorik akil ile emprik pratik aklin KRITIGINI yaparsk dogmatik ve septik cephelerini transendantal analizi ile bir araya getirmiştir. Bundan sonrada ÇAĞDAŞ BILIM 19.YY da orta ya çikarmistir.

NASIL ?

Görüsuz kavramin BOŞ.. kavramsiz görunun KÖR.. oldugunu isbat ve ikna arasi TRANSANDENTAL ANALIZ yani muteal tahlil yani aşkin çözumlemeyle.. buna da kişi..olay.. olgu katmanlari bulunan AR anlatımi uyumasi diyelim.

Kant'ın 18.YY uyutmasi 19.yy FIZIK rölativite ve kuantum KURAMLARIYLA bozulmuşa BENZIYOR.. emin değilim. Çunku ZAMAN'ın bin bir yüzu bulunuyor. Konuya donersem:

Şimdi rönesans ve reformist hareketlerin sonucu olan rasyonalist ve emprist uyanıklarin kendi GÖKLERİNDE aydin aydin uyurken ayaklarini YERE değdiren KANT uyarı ve duyurusuna rağmen yine bir saraya girip kafa bulmaya alişmiş olanlar.. Agust COMT ile Masonlugun özgurluk yuvasinda ve ENGELS ile Marksizmin emek odasinda uyumayi surdurmekteler.

Öyle olmasa GAZZE de emek ( hakk ) ve özgurlukler ( hurriyet ) çiğnenirken seslerini çikartmalar gerekmez mi idi.. rasyonel akil ve emoristcvicdan taşiyan insan bunu yapmazmiydi ?

Yapardi..

Fakat benim müslumanlarim gibi AR uykusundaki ANLATIM öygulerinden dolayi bunu yapamadilar.. yıkılasi hane de evlad u iyal var dediler

Demek ki guce tapan ya da güçten korkan veya çıkara banan ya da benim gibi maaş çanağı yalayan avami nas için din ve felsefe boş bir OYUN..

din ve dil ile emek ve özgurluk ORTAK etnik ve etik ile ekonomik ve politik INSANI degerleri partilerine paravana ve ideolojilerine paratoner eden havassi nas için bilim ve hukuk kör bir ÖYKÜ..

ile iştigal ediyorlarmış..
SEBEB gunluk dilin düz yazisi
SONUÇ gizli dunya devleti..

diyeceksiniz birak bu boş ve kör işleri biz FACE de GDDY uykumuzu surdurelim.. GDD de gelsin altımizi oysun.. öyle OLMAMAK için arayıp bulalım.. ayıkalim ve aydinlanalim.. AD anlaminda uyanalim.. oyumuzu daha dikkatli.. paramizi daha aykili.. kullanalim.. kula kul olmayalim.

Saygılarimla

osmanziya 13.10.2025 pursaklar ankara 08:55
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma