Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
Dünya | |
YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya |
Konu: mucitler | |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3516 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Konu: mucitler Gönderim Zamanı: Bugün Saat 08:24 |
Keşif ve kâşif ile mucid ve icad.. mevcud bir nesne keşf edilir bu keşif ile madum bir nesne icad edilir. KEŞIF bilinenlerden BILINMEYEN soru çikarmaya.. ICAD bilinmeyenlerden BİLİNEN çikarmaya benzer.
Buradki BENZERLIK inovasyan denilen keşif ve icadlardan toplumsal yarar ve ekonomik çıkar elde etmeye de göturulebilir. Bunlarin hepsine ilişkin pek olayda yer alan hasilatin kadar haysiyetin bulunur.. urunun kadar onurun olur.. motivasyonu ile işler. osmanziya 11.12.2024 01: 47 Tablo listesi turetim ve tüketim arasi URUN.. egitim ve yönetim arası ONUR.. ilişkisini anlatiyor. DENGE ve UYUM Kuvvet ve Hakk Bilim ve Hukuk Ticaret ve Siyaset Toplum ve Devlet Hürriyet ve Hakimiyet Şirket ve Parti Iktisat ve Adalet Teknoloji ve Ideoloji URUN ve ONUR Bu ikili liste..sol görü ve sağ duyu birlikteligidir. Burada dört katmana işaret ediliyor; Kişiler seviyesi.. olaylar sferi.. olgular düzeyi ve adlar tabakası. Çok değerli bir çalışma yapılmış: Serday KAYIHAN'ın Tarihe Yön Veren MUCİTLER ve BULUŞULARI kitabından başka ayni seriden diğer kitapları: Tarihe yön veren OLAYLAR Tarihimizde Yaşanmış EN İLGİNÇ OLAYLAR Dünya Tarihindeki HARİKA YAPITLAR Tarihi Aydınlatın BİLİM ADAMLARI Tarihe Yön veren BÜYÜK DEHALAR Tarihin Kaderini Değiştiren SAVAŞLAR ve ANTLAŞMALAR Anadolunun ÜNLÜ MÜZİSYENLERİ ve BESTEKARLARI Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 08:46 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |