Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: âlem ve âlem Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3349

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: âlem ve âlem
    Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2023 Saat 00:04
İnsanlar büyük resmi elde etmek için.. bazı KUTUPLAR kullanırlar.. kainat ve insan gibi.. madde ve mana gibi.. teorik akıl ve pratik akıl gibi.. açıklama ilimleri ve anlama ilimleri.. bende SURET (hassasiyet) ve ŞEKİL (hissiyat) ayırımı yaparak sözcükleri yerlerine yerleştiririm. Bu yazıda böyle bir tablo kullanmadım.. ancak yazının içinde somut bir resimde böyle karikatür yapılmış.. insanın başı ve kıçı karşı karşıya getirilmiş.

Bu yazının konusu olan âlem ve âlem kutupları ile bir çalışma yaptım.. eleştirilerini ve sorularınız beklerim.

âlemin kainat, madde, teorik akıl, açıklama ilimleri.. tarafında olduğu âdemin ise insan, mana, pratik akıl ve anlama ilimleri tarafında bulunduğu düşünülebilir.

işte bu âlemin SURET-i hassasiyet ve âdemin ŞEKL-i hissiyat olduğunu düşünerek.. binlerce konuyu ele alan on binlerce metin yazdım ve yüz binlerce tablo yaptım.. bunlara ciddi bir yanıt alamayınca ne yapılması gerektiğini düşünürsünüz ?

Bu işi bırakmak.. doğrusu da budur.

Hadi en iyisi yapamıyorsan hiç olmazsa bir ara ver..

Akıllıca bir öneri..

İnşaallah uyarım.

Sağlıcakla kalınız.

Bir-raB planı..
Hür-ruH projesi..
Bir yerde plan ve program bulunuyorsa bir programda bulunmalıdır.

Peki nedir bu program ?
İki tane
Birisi DİKEY olarak esma-i hüsna dan ism-i a'zama gider..
Birisi YATAY olarak ahseni takvimden ahseni amele gidir.
Dikey olana YETKİNLEŞME dikmesi diyorum
Yatay bulunanına da YARARLANMA çizgisi diyorum.

Ancak bu yazıda bunları hiç biri söz konusu edilmedi sadece
Katmanlar ve alanlar ile yöntemler ve İLERLEMELER söz konusu yapıldı.. Bizler ilerleye ilerleye nereye gidiyoruz ?

Osmanziya





Tabloda iki tane tarih bulunuyor.
Birisi 04.03.2010
Yani bu tablolar 23 yıldır kullanılıyor.
Birisi 25.09.2023

Buraya yüklenen s=alemadem23 tablo.. yani bundan önce 25 tablonun sonuncusunun resmi.. tablolar genelde 4 ya da 8 kavramdan başlar.. her yeni 2, 4, 8 kavramda bir versiyon numarası yükselir.. yalından karmaşığa doğru ilerler.. bu ilerlemeyi izleyen kimse kelimeler arttıkça.. eğer dili ve düşüncesi ve gereksinimden başka bir arayışı bulunan bir kimse ise.. ve bu nedenle evren ve insan ve din ve din hakkında temelli bilgileri varsa.. bu tabloları anlar.. incelediği tablolar arttıkça.. tabloların nasıl ilerlediğini de anlar.. ve sonunda anladıkları için eleştiriler ve anlamadıkları içinde soruları bulunur.

Lakın bu güne kadar böyle birisine rastlamadım.. gereksinim hedefleri ve arayış amaçları birbirinden farklıdır çünkü.. gereksinim ve hacat.. hedefleri ve erekleri fazla çeşitli olamaz.. ana hatları; doğum ve okul ve iş ve EŞ ve ev ve araba ve emeklilik ve ölüm.. TAM ortada EŞ bulunuyor.. eşten önce doğum ve okul ve iş   yer alıyor.. üç durak.. eşten sonra ev ve araba emeklilik ve ölüm oluyor.. dört durak.. toplam YEDİ durak EŞ'i de sayarsak tamamı sekiz durak oluyor.. tüm yaşam SEKSLE geçiyor. Yani bir gün oluyorsunuz.. yani DOĞUM günü.. bir gün ölüyürsonuz.. yani DÜĞÜM günü.. doğum günü ve düğün günü arası her gün DÜĞÜN günü.. yani insan onu düğün günü etmek için elinden geleni yapıyor ve bu işin konforlu olmasını sağlıyor.. bu gün bir arkadaş paylaştı.. müslümanları böyle görüyor... aslında insanlar öyle.. fakat o kendini insan bilmediği için müslanları öyle gösteriyor..




Aslında solcu ve sağcı olsun.. bizim irade (teslimiyet) ve inanç (değer) ve bilgi (yöntem) tarafımızdan başka bir de REFLEKS tarafımız var ki bu refleklerin en başatı ve daimisi kuvve-i şeheviye olan SEKS'tir.. ancak çoğu insan bunu göz ardı eder.. kendini görmez.. başkasını böyle gösterir.

Her ne ise siz şu dosyaları baştan sona bir inceleyin bakılım.



20230926_004231_ADEMALEM.rar

Bu tabloları incelediğinizde ortaya çıkan sonuç.. insan.. birbiri içinde MATRUŞKA bebekleri gibi.. kişi.. olay.. olgu ve ad KATMANLARINA ilişkin günlük dil, bilimsel dil, felsefi bilgi ve dini dil ALANLARIYLA kuşatılmıştır. Kişi katmanında etkisinde kaldığı ideolojik görüşünü temsil eden kimseye bağlanır. Bu bir liderlik sırrıdır.. lider olamayanın lideri bulunur.
Toplumun ekonomik ve politik organizsazyonundan kimse kurtulamaz. Zaten kurtulumasına da gerek bulunmaz.. çünkü topluma parası ve oyu ile katılır.

Ekonomik ve politik teşkilatlar.. ulusal ve toplumsal yapımıza şekillenirler. Bunlar gayet doğal kültürlenme ve kültürleme olgularıdır. Kimselerin YAR’larından atıldıklarından beri yeteneklerini ve niteliklerini ve özelliklerini özelleştiren ve özgünleştiren kimliğini.. kişiliğini.. bireyselliğini.. başatlığını ve başkanlığını ortaya koyma yolunda becerileri ve başarıları ona bir YER hazırlar. Oraya giderken söylediğim AŞAMALARDAN geçer.. toplumun büyük çoğunluğu KİŞİ’lerden kurtulamaz.. ana ve babasından.. eşinden ve çocuklarından.. hocasından ve amirinden.. patronundan ve başkanından.. ayrılamaz.. çok büyük bir kazık yememişse.. çünkü onları gereksinimi bulunur. İstisnalar dışında çoğu   İnsan TOPLUM dışında yaşayamaz.. çünkü gereksinimleri peşinde koşar.. fakat bazı insanlar bunu aşmak ister.. bunun doğal ve normal ve kolay yolu.. okumaktır.. düşünmektir.. anlamaktır.. yazmaktır.. böylece kişilerden çıkar olaylara girer.. ancak oyunlarımızın öykülerinden ve karakterlerinden de kurtulmak kolay değildir.. oyunlarımız öykülerindeki OLAYLARI tanıdığımızda artık mala ve mülke değil sağlığa ve eğitime dikkat ederiz.. ancakkişiler katmanından olaylar katmanına çıkanların bazıları için mal ve mülk araçları araç olmaktan çıkar AMAÇ olmayı sürdürür. Keza bilgi ve karar kararları üretmekte araç olmaktan çıkıp AMAÇ olmaya başladığında ortaya SERVET ve ŞÖHRET sahipleri çıkar.. bunlar toplumu yönelten güç ve yetki sahipleri olurlar.. avamın havassı ve halkın seçkini olurlar. Bunları organize olarak ideolojileri ve partileri kurarlar. Çok akıllı kimseler midir ? Sanmıyorum.. ya da öylelerdir ki biz kendimizi akıllı sanıyoruz.
Ancak akıllı kimseler kişiler ve olaylar katmanın erekleri ve gereksiniminden.. günlük dilin ve bilimsel bilginin kullanımından ve yararlanımından daha fazla bir hedefe ilerlerler ve daha yüksek bir amaca yönelirler. Medyatik olmayan erekler ve gayelere.. işte burada günlük dil ve bilimsel bilgi katmanı üstünde FELSEFİ BİLGİ alanı açılır. Burada kişi ve olay katmanında olgu ve fikir katmanına geçilir.

Toplamı asıl yönlendiren bu dâhiler ve ünlülerdir. Bunlar doğunun ve batının öncüleri olan nebiler ve veliler ile deliler ve dâhilerdir. Dikkat ederseniz SOL tarafta sağcılar olan nebiler ve velileri yazdım.. sol tarafta solcular olan deliler ve dâhileri yazdım.. çünke eğer bir şeye öncelik verirsem LATİNCE yazıdan sağ taraftan başlatmalıyım da ondan.. çünkü LATİNCE soldan sağa doğru yazılır. Bu kadar basit.. eğer İSLAM yazısı olan hattı Kur’anla yazsa idim.. bu sefer sağdan başlayacaktım. O zaman ortada bir olgu ve fikir bulunuyor; sağ ve sol ile öncelik ve sonralık.
Siz olsanız hangi tarafa öncelik verir ve hangi tarafta yazmayı seçerdiniz ? Sağda ve solda olmak o kadar önemli.. önce ya da sonra yazılmak o kadar değerli mi ? Bu konuda bir tartışma ve düşünme yaptığınızda yukarıda benim yaptığım KATMANLAR ve ALANLAR sıralamasına gelirsiniz.. O zaman size bu katmanlar ve alanlar ve yöntemler ve ilerlemeler hakkında uzun bir açıklama yapmak gerekir ki işte bunu size HAZIR açık ve seçik SEHİL yani ANLAŞILIR yazmaya çalıştığımda burada 25 tabloyu hem kendime hem size unutturmuş olurum.. bu da benim AMACIMI uymaz..   

sağlıcakla kalınız

Osmanziya 26.09.2023


Düzenleyen osmanziya - 26-Eylül-2023 Saat 01:13
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk