Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dünya | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4019 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 13:51 |
ilim ilim bilmektir
ilim kendin bilmektir sen kendin bilmezsin bu nice okumaktır. Yunus EMRE ![]() ELSINE-I ULUM Ilimlerin dilleri Gunluk bilgi ve dil Bilimsel bilgi ve dil Felsefi dil ve bilgi Dini dil ve bilgi Dilleri ve bilgileri bir birinde ayirmak zordur. Duşunceleri ve inançlarin farklarini anlamak kolay degildir. Bunun ıçin yillardir hakikati HIKAYE rtmek kolay olmafigi gibi hikayenin HAKIKATINA ulaşmak zordur dedim Gercekten başka dogru bulunuyorsa bir de buna parelel iyi ve guzel bulunuyorsa bununla berabet bunlarin ziddi olan yalan ve yanliş ile cirkin ve kotu sorun konusu haline geliyorsa.. gerçeli hic söz konu etmedim.. gerçelin zahiri ile gerçegin batini arasinda sallanan bizler.. yer merkezli kainat tasvirinden guneş merkezli evren betimlemesin geçmekle tartişmayi bitirmiş degiliz.. ay üstu determine izafiyet BIRLIGI ile atom alti iststistik kuantum TEKLIGI karsitli ISA nin şupheli insanligi ve teşbihli tanriligi kadar karmaşitir.. her şeyi bilardo toplari ya da deniz dalgalarina benzeten zihin ne kadar zavallidir. Öykuden başka oyun bulunuyorsa bir de buna simetrik sanal ve yapay oluyorsa üstelik bunlarin gayrisi doga ve döne ile boş ve kör tartişma ve çatişma ve carpişmsya neden oluyorsa.. Usr'dan başka suubet ve müşkilat ve meşakkat ve zahmet ve sair zorluk ve guçluk terimleri ile kafana DIL foterini ortuyorsan.. Yusr'den başka suhulet ve ferah ve rahat ve rahmrt ve sair kolaylik ve çabukluk kavamlari ile başindaki DÜŞ takkesini örüyorsan.. Sonra BU KADAR KARANLIK içinde sen foter giydin haza kafirsin sen sarik taktin yobazin tekisin diyorsan Tanri ikinizi de CEHALET cehennemine yuvarlasin AYDINLIK cennetinden mahrum etsin. Sonunda dunyayi belirleyen ve dini tanimlayan Dili kotu ve kotule kullanan önce dili bozar sonra dini ve dunyayi bozar.. böyle bozuk BIREYLERDE toplumda FESAD saçar.. Bunlardan biri de BEN olabilir miyim ? Fifty fifty EVET ! Oyle kirk yildir bana destek vermediginiz icin yari yariya gerçege göturecek YBA projemden yoksunsunuz. Demek ki YUZDE ELLI olasilikla çok yonlu ve yanli alan ve konulari kapsayan felsefi bilgi ve dini dil arasinda ORTAK PLATFORM oluşturacak hizli anlam surucusu ve kolay anlstim aygiti barindiran YONTEM BILIMSEL ANASALIZ davama yardim etmedigimiz için.. koru korune INANACAK ve boşu boşuna SAVAŞACAKSINIZ Osmanziya 07.04.2025 ![]() Yedi sene önce 07.04.2018 tarihindeDogruluk dört çeşit ve dört türlü ve dört hakikatlidir ve hepside haktir.. diyerek paylaşmışım.. Doğruluk sıralı ve zorunlu ve değişmez bir bilgi nesnesidir. Bunun simetriği olan gerçeklik ile sırasız ve olası ve değişen bilgi nesnesidir. Bilginin doğrusu ya da gerçeği aranmaz.. zaten biz bunları biliyoruz. Çünkü doğru gerçek değildir gerçekte doğru değildir. Biz bilginin sağlam olanını ararız. Sağlam olan bilgi hem doğru hem gerçektir. Salih olan ilim hem haklı hem de hakikatlı olmalıdır. Dediklerimi kimse anlamaz ancak anlamak isteyen anlatıklarını eleştirerek ya da anlamdıkların sorarak sözün sahibi ile iletişim geçtiğinde hem o hem kendisi yeni bir şeyler öğrenebilir. Ancak bu ta göt ister.. utanan, çekinen, korkan kimseler bu yola giremediğini nerede ise on altı yıllık face deneyimi ile biliyorum. Sonuçta enesinin kabuğudan çıkamamışlar kendisinden başkasını bilme şansından yoksun olarak mahrumiyetleri yaşamaya mahkum oluyorlar. Şimdi yedi yıl önce paylaştığım bu tabloyu yeniden paylaştım muhtemelen yine kimse çıkmayacak.. zaten akıllı biri olsa face de avare avare dolaşmaz işe yarayacak bir şeyler yapmaya çalışıyor olur. Saygılarımla Sağlıcakla kalınız. Osmanziya 07.04.2025 üçkuyular izmir 13:40 ![]() Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 13:54 |
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4019 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
Eskiden insanlar kavli leyyin yani nazik bir uslübla TANRI'ya çağrılırdı nebiler ve veliler tarafından oysa çağımızda insanlar ve özellikle başa geçenler çağın yetenekleriyle nerede ise ZEUS'u geçen olanaklara ve becerilere ve başarılara sahip olarak ASRIN fravinuytine dayanarak kendilerini bi bo sanıyorlar.. işte bunları Tanrı'ya değil İNSAN'a çağırmak gerekiyor.
Bu nedenle benim uslubüm sert.. bu sertlik bazılarının kalın enelerini delip geçebilir de içlerindeki insanlıklarını harekete geçirebilirse.. ben de onlara çağın weba'larını anlatabilirim. osmanziya |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
Her türlü etkileşim ve iletişim ve bilişim bir tür DİL ya da görüngü ve gösterge sistemi oluşturuyor.. bu yüzden eskiler lisanı hal.. lisanı kal.. lisanı falan ya da filan diye çeşitli anlatım SYSTEMLER söz konusu etmişler.. bunların en belirgini önce başlat sonra bitir BAŞAT yasasının tezahürleri.. bu fena ve fani ve FENO yasasının fenomenleri o kadar çeşitlidir ki HAYAT söz konusun olduğunda bunun altında bir GENO olduğunu öğrendik.. biz sanırdık ki AYŞECİK dediğimiz o Pamuk PRENSES hiç yaşlanmayacak hep öyle kalacak.. Oysa Zeynep DEĞİRMENCİOĞLU 1074 yılandaki 19 yaşında 2024 yılındaki 70 yaşına gelinceye kadar ben kendim 73 yaşına geldim.. gece ve gündüz birbiri üzerine geçerken.. yazı ve kış birbiri üzerine binerken bir ömrün ilk ve orta yaz ve son baharını gezirip kışına gelmiş bulunuyoruz.. peki bunun anlamı ne ?
Madem öleceğiz neden doğduk.. bunun ANLAMI ne? Madem doğduk niçin ölüyoruz.. bunun AMACI kim ? Bu sorular beylik sorular değil.. çözülebilir sorulur değil çözülemeyen sorular.. işte biz bunlara yani bu ilk ve son sorulara SORUSAL adını veriyoruz. Ben bu sorularla uğraşmıyorum.. bu herkesin özel sorumluğunde bireysel ve kişisel sorunlar.. bunları toplumsal ve kamusal haline getirip bunun uğruna EKONOMİK V POLİTİK çıkarları din ve ideolojiyi perde edip askeri savaşları yapılmasını SAĞLIKLI bulmuyorum. Gerçeği arayanları arıyorum.. Ne yazık ki insanlarıh çoğu daha çekici görünen yararı ve çıkarı.. kolayı ve hızlıyı.. çoğu ve ucuzu arıyorlar bu yüzden boku yiyorlar.. çünkü yedikleri boktan yapılmıştır. Saygısızlığımla... Osmanziya 07.04.2025 üçkuyular izmir 14:15 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |