Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
Dünya | |
YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya |
Konu: belki felsefe olabilir...( Kapalı Konu) | |
Yazar | Mesaj |
Fatma
Üye Kayıt Tarihi: 04-Kasım-2009 Gönderilenler: 60 Hak Puan : 0 Kidem : 5 OrtalamaHak : % 0 Irtibar :0 |
Konu: belki felsefe olabilir... Gönderim Zamanı: 23-Aralık-2010 Saat 14:15 |
|
|
osmanziya01
Yönetici Kayıt Tarihi: 29-Ekim-2009 Konum: İzmir Gönderilenler: 381 Hak Puan : 10 Kidem : 7 OrtalamaHak : % 100 Irtibar :2 |
Gönderim Zamanı: 24-Aralık-2010 Saat 03:15 |
?ema biçim ve yerle?tirilmesi fevkalade güzel olmu?.. Ben de terimleri bu ?ekilde adreslerdim. Amma içerik ve kavram bakymyndan sizinkini tarty?dy?ym gibi kendi yapty?ymy da de?i?tirir düzeltirdim.
Biçim ?ahane.. ortaya Vahid-i Kyyasi konulmasy isabetli.. sukut ve suud noktasynyn tam ortasy ve iman ve küfrün arasy.. arty ve eksinin syfyr noktasy gibi...
Vahid-i kyyasy, tevhide bir mukayese noktasydyr.
i?te syr burada ve nur buradan çykar.
Her ne ise bunun gizemine girmeden naryn seyrine giden yolun kapysy AKLA bakalym.
Akyl burada üç yerde kullanylmy?:
Birincisi kalbin arkada?y akyl.
Ykincisi ruhun kar?yty akli ilimler.
Üçüncüsü e?ref-i mahlukat olan insanyn sol yany.
Bir de ayryca dördüncüsü olarak bu yazynyn ba?ly?y da olan gizemli bir ad:
FELSEFE.
Biliyorsunuz yöntembilimsel analizde bir terim birden fazla kullanylamaz. Yani bir kere kullanylabilir. Her ne kadar ba?ka isimler terkib yapylarak verilmi?se de kökü bir AKIL.
?imdi bu tek terim ve tek tanymy nasyl gerçekle?tirece?iz.
Bunu dü?ünelim.
Kolay gelsin.
|
|
BEYAN dogru olmali ve MAAN hakikati bulmalidir
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |