Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: BELKI Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3262

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: BELKI
    Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2016 Saat 13:01
BELKı


BELKI dizisi içindeki dosyalar20161005_125915_BELKI.rar





Nette bir arkadaşımız bir şiir yazdı ve son dizesinin sonunda iki kez BELKİ kullandı.. ben şiirden anlamam lakin şu şiirden şuuruma şu dörtleme doğdu;

Belge ve bilge ile belki ve X

Daha yanıtını almadım.. lakin nette bir şey yazınca laf olsun torba dolsun diye paylaşmam..
Sonra bu bilinmezi (X) i kablolardan oluşan tablolarımda ve tablolarda oluşan hablolarda analiz ettim.

Şimdi bu analizlerde çözümlemelerde nasıl iki terim bir tümce ya da tanım ya da tamlama verirse iki kablo bir dörtülü bir ABLO teşkil eder. Nitekim yukarıdaki   “Belge ve bilge ile belki ve X” bizi X’n ne olduğunu sorar.

Tabloları oluştururken her dörtlük (abla) eklediğimde tablomun versiyonu bir sıra ilerler.. örneğin birinci tablo 4 terim içeriyorsa ikinci tablo fazladan 4 terim daha içerir 8 terim içerir yani iki ablo yani 4 kablo içerir.. üçüncü tablo 12 terim.. dördüncü tablo 16 terim içerecektir.

Şimdi bu terimleri.. kabloları.. abloları.. tabloları ve habloları sırasıyla izleyen arkadaş bir süre sonra bu tablolara aşin olacak ve hatta nasıl kurulduğunu değiştirildiğini ve düzeltildiğinin öğrenecektir. Elbette geyik muhabbeti olsun ve vakit geçsin diye nette ise bunu yapmayacaktır.. eğer bilgisin paylaşma ya da satma ya da insanları avlama ve tavlama niyetiyle bu işleri yapıyorsa yine vakit ve emek ve dikkat isteyen bu işe normal olarak girişmeyecektir.

Ancak bu işi telefonda değil de masa ya da diz üstünde bir BİLGİSAYARDA yapıyorsa.. iletime bağlı dizini indirecek.. dosyaları açacak.. doyasıya izleyecek.. irdeleyecek.. imgeleyecek ve anlamaya çalışacaktır. Anlıyorsa eleştirecek.. anlamıyorsa soracaktır.. emeksiz yemek olmaz arkadaşlar.. ne kadar ekmek o kadar köfte.. ve bir süre sonra beni face de izlemeyi bırakacak ve web sayfamdaki bin yazı ve ona ekli on bin tabloya araştırmaya ve sorgulamaya bakacaktır.

İki sene içinde nasıl annesinin dilinizi öğrendiyse Osmanziya’nın dilini de öğrenecektir. Lakin böyle bir kişinin dilini öğrenecek bir DELİ çıkmadı.. sadece içerikli yöntembilimsel analizin meraklı ve gizemli reklamlarını irdeleyen.. düz yazılı seksi ve siyasi propagandalarını imgeleyen.. arkadaşlarım var.

Ancak çok şükür ki son günlerde TABLO’larımı beğenen arkadaşlar çoğalmaya başladı.. sanırım bazı nesneler alıyorlar ve bazı şeyler anlıyorlar ki beğeniyorlar.. bende seviniyorum.

Belki eskiden yaptığım tablolar fazla yararlı ve verimli değildir ancak son günlerde yaptığım tabloların öğretici.. eğitici ve ufuk açıcı olduğunu düşünüyorum. Örneğin bu gün KIRK YILDIR kullandığım İZAH sözcünün AÇIKLAMA karşılığını BİNDİRME olarak değiştirdim.. gerekçesini tabloları inceleyince göreceksiniz.   


Sağlıcakla kalın.


Osmanziya








OSMANZİYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim


IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk