Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: her şeyi bilen adamlar.. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2992

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: her şeyi bilen adamlar..
    Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2024 Saat 00:47
https://www.youtube.com/watch?v=TivZTWFwIKQ

baber ilim paylaşımı..

HER ŞEYİ BİLEN SON ADAM..

Teşekkür ederim.. yararlandım.. değerli bir çalışma Hazerfen..   mütebahhir.. polimath.. ulu kişi.. şef.. gibi KARİZMATİK karakterler yani dâhiler dediğimiz olaganüstü kabliyetler uygarlığın BİÇİMLEYEN yapı taşları olarak gördüğüm nebiler VE veliler İLE dahiler VE deliler çağımızda iki ayrı uç halinde 7 EKİM de çatışma ortaya çıkardılar.. desem kuşkusuz bu benim yorumum görünecektir.. ancak savımı kanıtlamama gerek görmüyorum.. çünkü uygarlık sınava ve yarış içinde savaş ve barışla ilerler.

Her ne kadar sunumda bilimlerin dallandığında her konuyu bilmemin mümkün olmadığını belirtseniz de burada her şeyi bilen adam çevirisi bilimsel değil.. çünkü hiç kimse her şeyi bilmez..


Saygılarımla. www.yontembillim.com.


https://www.youtube.com/watch?v=RdZHLiV0UnA&t=94s


BILL GATES'E GÖRE 2024 SONRASI YAPAY ZEKA KEHANETLERİ


Bill Gates’in kendisi artık doğrudan bu süreçlerle ilgilenmese de teknolojiyi şekillendiren adamlardan biri olarak kendisinin bu devrim ile ilgili söyleyecekleri de önemli olacaktır haliyle. Ve evet. Yakın zamanda verdiği bir röportajda tam da bunu yaptı Bill Gates. 2024’ten başlayarak yapay zekanın geleceği, evrimi, etkileyeceği alanlar ve daha birçok konuda söylediklerine ve bunların ne anlama geldiğine bakalım birlikte.

baber ilim



https://www.youtube.com/watch?v=0eTgWq_mFeY&list=TLPQMTQwMTIwMjQREZMC0v50cg&index=2

GOOGLE GEMINI: YAPAY ZEKADA YENİ BİR ÇAĞ AÇILDI

Baber ilim

Önce OpenAI’dan bahsedecektim, sonra Q* denen projeden. OpenAI’ın yanlışlıkla sızdırdığı, CEO’su Sam Altman’ın kovulmasına neden olan projeden. Bu projeyi gören, en başta OpenAI’ın asıl beyni Ilya Sutskever olmak üzere çalışanlar ve araştırmacılar “hemen bu projeyi durdurun, bunu yayınlamak için çok erken, çok riskli” diye uyarmışlar, Sam Altman bunu çok da dinlememiş ve en nihayetinde kovulmuştu. Oradaki entrikaları konuşacağız ama işte tüm bunlara neden olan şeyin bir versiyonu, “durdurun bunu, henüz erken” denen şeyin benzer ve belki de daha üstün bir versiyonu bugün karşımızda: Google GEMINI…
ciminay

baber ilim

Bilgilendirme için teşekkür ederim..

Algoritma
satranç
go oyunu
Derin öğrenme
Yetiştirmeli öğrenme
Yaratıcı Zeka
Büyük dil modelleri içeren
İnsan gibi düşünebilen..
ultra.. pro.. nano üç aşamalı
Googlo arama motoru sonra enteğre edecek
Rekabet içindeki yeni dünya düzenine hazırlanmak

insan.. x insan gibi düşünmek y.. yapay zeka z..
Üç bilinmeyenli denklemi çözmeye çalışıyorsunuz...

Kolay gelsin.
osmanziya www.yontembilim.com






Düzenleyen osmanziya - 15-Ocak-2024 Saat 01:20
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2992

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2024 Saat 23:28


Bu yazdıklarıma ne diyorsunuz ?

"Bütün insanlar ölümlüdür.. sokratta bir insandır.. o halde sokratta ölümlüdür." Biz buna biçimsel gerçek deriz. Bu soyuttur. soyut gerçek denilen aslında bir "doğru"dur. Yukarıdaka doğru çıkarıma benzer doğru bir çıkarım yapalım: "Bütün kitaplar masadır, kalemde bir kitapdır.. o halde KALEM bir masadır." Bu çıkarım önceki çıkarım gibi biçimsel olarak doğru ve fakat içerik olarak yanlıştır.. yanlış demeyelim de gerçek değildir. Demek ki biçim olarak doğru veya yanlış, içerik olarak ta gerçek veya yalandır. Diyelim. Hatta YALAN sözcüğü bile yetersiz.. gerçek değildir ya da örmedir.. kurmadır.. senaryodur, uydurmadır da diyebiliriz. Hatta yukarıda gerçek olduğunu sandığımız.. insanlar.. ölümlü.. kavramlarının olay ve olgularını imgeleyebilir ve irdeleyebiliriz. Bu bizim İNSAN ve ÖLÜM terimlerine verdiğimiz anlama göre değişecektir. Felsefeciler.. dinciler.. bilimciler.. içinde öyle zeki olanları var ki bildiğimizin tam tersine bir GERÇEK sunabilirler. Bakın daha dünyanın düz olup olmadığını bile tartışıyoruz. Dünya gerçek yer küremi yoksa bizim özel dünyamızı yansımız genel dünya mı kast ediyoruz. İnsan ve Kainat öylesine şumullü ve kapsam lı ki.. Ölüm ve Gerçek öylesine tazammun ve içlem li bunun üzerine en az bir hafta karşılıklı konuşabiliriz ve bir sonuca varmayız. Biz bu konuları burada günlük dil ve bilgi ile konuşuyor sohbet ve edebiyat yaparız. Ancak bilimsel bilgi bu konuda daha disiplinli ve uzman bilgileri gerektiriyor. 20 sene önce İNSAN ve KAİNAT başlıklı Temel Astronomi bilgileri ve Köklü hümanizma alt başlıklı yedi sekiz power point sununu barındıran 200 DVD'yi anlayabilecek insanlara dağıttım.. bir teki bile geri dönmedi.. yani bizim lafa gelince söyleyecek çok şeyimiz olur iş okumaya.. incelemeye.. izlemeye.. imgelemeye ve irdelemeye ve anladığını eleştirmeye ve anlamadığını sormaya gelince.. maalesef vaktimiz bulunmuyor. Saygılarımla. Osmanziya

Paylaşım için teşekkür ederek Değerli bir Hocama demiştim.. dediğiniz gibi "üniversitenin araştırma iklimi" biraz sanayi birazda devlete ilişkin olarak geçmişte SÜD denilmişti.. ancak yeni yeni sütü içiyoruz 🙂 Ancak asıl taharri bu gibi "yönlendirme"den ziyade toplumun BİLGİ TOPLUMU olması ve ulusun canlı öğrenme ve diri düşünme kanallarını açması ile ortaya çıkacağını DÜŞÜNÜYORUM.
Geçende bir youtuber arkadaş rus bir matematik dahisinin ödülü reddettiğini ve ödülün parasını almadığını.. bir dizi matematiksel sorununun çözümü için ortaya MİLYARLAR konulduğunu bakarsak.. artık PARA ile yapılan bilimin yaradan başka bir sonuç çıkmayacağının işareti görünüyor.
Başka bir youtuber arkadaş her şeyi bilen en son adam olarak Thomas Young tanıttığında artık DEHA'ın suyunun kuruduğunu görüyoruz.

Dünya ünlü yazarların örneğin HARİRİ'nin kitaplarını Homo Sapiens ve Homo Deus.. Max Tegmark Yaşam 3.0 Ray Kurzweil İnsanlık 2.0. okuduğumda "insan"ı tanımada ne kadar sığ olduklarını gördüm.
BİLGİ giderek ihtisaslaşıp uzmanlaşıyor ve insanı teknoloji ile doğaya yabancılaştırıyor ve ideoloji ile insan insandan uzaklaştırıyorsa.. Kişisel gelişim ile toplumsal ilerlemenin ulusal bağlantıları kopmuşsa.. TEZ damları AKADEMİ ikliminde sun'i yağmurlara dönüşüyorsa.. az önce instagramda yazdım.. buraya da NOT olarak aktaracağım.. sorunların çözümü artık AKADEMİDE çıkmayacak.. çünkü MAKİNA sorun üreten bir yer olacak. çünkü akademi kontrol ettikçe kontrol edilecek.
Saygılarımla.
Osmanziya 16.01.2024 üçyol izmir
Not: Doktorlarin ve hakimlerin işlerini YAPAY ZEKA gerçekleştirmeye başladiginda insana gerek kalmayacak.. bilim ve hukuk iflas edecek.. hikmet ve ahlak anlamsiz kalacak.. dunya makinelerin kontrolune girerecek. Girmemesi icin insanlarin ve islamlarin işbirligi yapmasi gerekiyor.

Yirmi yil once yontembilim.com web sayfamda.. insanlarin giderek hayvanlaştigi ve makinelerin giderek insanlaştigi gelecekte.. en buyuk tehlike makinelerdir.. demiştim.

Şimdi de MAKİNA teknoloji giderek insani dogaya YABANCILAŞTIRIYOR.. The Matrix kehaneti gerçekleşiyor.. DECCAL etkisiyle yeşil ve mavi.. kırmizi ve kizil ideolojiler giderek insani insandan UZAKLAŞTIRIYOR.. diyorum.

Saygilarimla.

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk